Infrangere pe terenul campioanei.SCM U Craiova – Tricolorul LMV Ploieşti 3-0 Sambata  seară, Tricolorul LMV Ploieşti a evoluat pe terenul campioanei naţionale la zi, SCM U Craiova, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a din Divizia A1 la volei masculin, Faza I. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu se deplasau la Craiova după victoria cu Steaua Bucureşti, de pe teren propriu, din urmă cu o săptămână, urmărind să-şi adauge un nou succes în palmares.

În schimb, SCM U Craiova, formaţie antrenată de selecţionerul României, Dănuţ Pascu, avea un moral foarte bun, după ce învinsese în Sala Polivalentă pe campioana Sloveniei, ACH Volley Ljubljana, scor 3:1, în grupele Ligii Campionilor, realizând un pas important pentru calificarea în Playoff 12.

Tricolorul LMV a avut un debut de meci foarte bun, adjudecându-şi primele trei puncte ale setului întâi. Gazdele au revenit în joc imediat, preluând conducerea, după patru puncte câştigate consecutiv, scor 5:4. Apoi, echipa craioveană s-a desprins la 9:6, după care a majorat ecartul la 12:7, prin trei puncte la rând.

Antrenorul Sergiu Stancu a cerut timp de odihnă, unul binevenit, deoarece Tricolorul LMV a punctat de trei ori la rând, după care s-a apropiat la 12:10, respectiv 13:12. Însă, gazdele au intrat în avantaj la primul timeout tehnic, scor 16:13.

La reluarea jocului, craiovenii au punctat din nou, după care a urmat o perioadă foarte bună pentru echipa ploieşteană, care, prin patru puncte la rând, cu Milivojevic la serviciu, a egalat situaţia de pe tabelă la 17. S-a mers, apoi, „side-out” până la 20:20, când Tricolorul LMV a rupt ritmul, preluând conducerea, scor 21:20. SCM U Craiova a replicat, revenind în frunte, scor 22:21.

Tricolorul LMV, la care au intrat Ghimeş şi Grigoraş, a egalat, dar nu a reuşit să câştige pe propriul serviciu, iar gazdele au închis actul din prima oportunitate avută, scor 25:23, după 28 de minute de joc.

Setul secund a început cu două puncte câştigate de echipa condusă de selecţionerul României, Dănuţ Pascu. Dar, Tricolorul LMV a preluat controlul, în urma unei serii de cinci puncte consecutive (Carrasco servind), care au dus scorul la 6:3 pentru echipa din Ploieşti, ecart menţinut până la primul timeout tehnic.

La reluarea jocului, gazdele s-au apropiat la un singur punct, scor 7:8, însă ploieştenii au refăcut imediat avantajul de trei lungimi, scor 11:8. Apoi, Tricolorul LMV s-a desprins chiar la patru puncte, scor 13:9. SCM U Craiova a înjumătăţit avantajul ploieştenilor, scor 14:12, după care diferenţa a „îngheţat” la 2-3 puncte, pentru ca gazdele să reuşească să egaleze la 18, după două puncte la rând.

Tricolorul LMV a răspuns cu aceeaşi măsură, revenind în frunte, scor 20:18. Dar, timpul de odihnă cerut de antrenorul Pascu a părut să ofere o nouă dimensiune jocului echipei gazdă, care a punctat de patru ori la rând, pentru a-şi procura, apoi, trei mingi de set. Iar SCM U Craiova şi-a adjudecat şi actul secund, din a doua oportunitate, scor 25:22, după 29 de minute de joc.

Setul al treilea a început echilibrat, ambele echipe aflându-se la conducere, însă Tricolorul LMV a reuşit să se desprindă la două puncte, scor 7:5. SCM U Craiova a replicat prin trei puncte consecutive, pentru ca, apoi, după o altă serie de cinci puncte la rând, să ducă scorul la 13:8, obligându-l pe antrenorul Sergiu Stancu să solicite timeout.
La reluarea jocului, craiovenii au mai punctat o dată, după care ploieştenii au oprit seria gazdelor. Iar printr-un parţial de 6:3 chiar au revenit în joc, apropiindu-se la trei lungimi, scor 17:14.

SCM U Craiova a răspuns prin două puncte consecutive, dar după cel de-al doilea timeout al ploieştenilor, ecartul a revenit la trei lungimi, scor 19:16. Tricolorul LMV nu a putut, însă, să completeze revenirea, iar gazdele au ajuns la cinci mingi de meci, închizând setul şi partida din a doua şansă, scor 25:20.

Tricolorul LMV (cifre): Aleksic (7p, 4 Break Points/+7 Won-Lost; 67% procentaj pe atac; 3 Bk), Dushkov (7p, 1 BP/+3 W-L; 62% procentaj pe atac; 2 Bk), Rutecki (10p, 3 BP/+5 W-L; 43% procentaj pe atac; 1 Bk), Voinea (8p, 2 BP/+5 W-L; 57% procentaj pe atac; 35% recepţie excelentă şi 53% recepţie pozitivă din 17 mingi preluate), Milivojevic (11p, 4 BP/+3 W-L; 42% procentaj pe atac; 40% recepţie excelentă şi 63% recepţie pozitivă din 30 de mingi preluate; 1 Bk).

sursa:http://tricolorullmvploiesti.ro/