Spectacol automobilistic cu repetiţie la Trofeul Ploieşti 2
Campionatele Naţionale de Super Slalom, Îndemânare Auto şi Vehicule Electrice au revenit la Ploieşti cu ocazia celei de-a doua etape, evenimentul desfăşurat în weekend pe Bulevardul Independenţei consemnând un nou record de participare.
La 3 săptămâni de la etapa inaugurală, CNSS, CNIA şi CNVE s-au întors la Ploieşti pentru runda secundă, de această dată cu un număr şi mai mare de piloţi prezenţi, care şi-au demonstrat abilitaţile la volan în faţa unui public numeros şi avid să le urmărească evoluţiile.
Evenimentul, organizat de GT Auto Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi desfăşurat sub autoritatea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, s-a bucurat de prezenţa a 95 de sportivi, 70 dintre ei dorindu-şi să participe la două grupe, astfel că Trofeul Ploieşti 2 a avut parte de un total de peste 300 de starturi în cele două manşe de concurs.
La CNSS, Filip Mateescu a reuşit să se impună, încheind circuitul cu timpul de 00:39:35, tânărul de numai 16 ani având o prestaţie de excepţie graţie căreia i-a devansat atât pe experimentatul Mihai Şurubariu, ocupantul poziţiei a doua, cât şi pe tatăl său, Mihai, care a completat podiumul.
La CNIA primul loc a fost ocupat de Constantin Coteanu, cu 00:42:33, la o secundă în spatele său a venit Cristian Oancea, în timp ce locul 3 i-a revenit lui Matei Pavelescu, într-o evidentă ascensiune în acest început de sezon.
La CNVE lupta pentru supremaţie a fost la fel de strânsă, în cele din urmă Dragoş Simion a urcat pe prima treaptă, cu timpul de 00:43:13, urmat la doar 5 sutimi de secundă de colegul său de echipă, Horia Platona, care a folosit aceeaşi maşină, iar pe poziţia a 3-a s-a clasat Ciprian Cherciu.
Ploieşteanul Cătălin Petroşanu, pe un automobil istoric Dacia 1300, a încântat asistenţa la debutul în cadrul CNIA, demonstrând că pasiunea sa pentru motorsport nu cunoaşte limite, la final acesta primind un premiu special din partea FRAS şi a organizatorului.
Partenerii acestui eveniment au fost: Primăria Municipiului Ploieşti, AFI Ploieşti, Hotel Best, Lace Magazin, le Bonbon, Cora Ploieşti, ISUJ Prahova, IPJ Prahova, Poliţia Locală Ploieşti, IJJ Prahova ”Colonel Alexandru Enescu”, SGU Ploieşti.
Acestora li s-au alăturat sponsorii deja tradiţionali: Angelli, Valtec, Metalubs, Tegee International şi AutoZone-Vianor.
Spectacolul din cadrul CNSS, CNIA şi CNVE va continua peste mai puţin de o lună, cu ocazia etapei a 3-a, Cupa CTPark, programată în perioada 2-3 iulie pe Autostrada Bucureşti-Piteşi, km 23.
 
Sursa:Comunicat  FRAS