ADIO SERIE B. Petrolul a promovat in Liga 1. Sarbatoare la Ploiesti (foto-video)
După 6 ani petrecuti  în eşaloanele inferioare, PETROLUL A REVENIT acolo unde îi este locul... în Liga 1.
 
 
Ploieşti, stadion” Ilie Oana”, 9 mai 2022, peste 8000 spectatori...
 
PROMOVARE şi SĂRBĂTOARE.
 
Cam aşa am putea descrie ziua în care lupii galbeni s-au întors pe prima scenă fotbalistică a României.
 
Rezumatul partidei...
 
În minutele 7 şi 20, eroul Mario Bratu a avut ocazia de a deschide scorul, însă Aldescu a fost de fiecare dată la post.
În minutul 25 Lucian Ion a şutat peste poarta din întoarcere.
 
Minutul 40... GOLLL MARIO BRATU.
 
Puştiul crescut în curtea ploieştenilor, a preluat o minge la 20 metri, a realizat o fentă de efect şi a trimis un euro şut în poarta ilfovenilor, declasând bucuria în tribune.
 
La 5 minute de la reluare, în minutul 50 aceleaşi MARIO BRATU, a înscris pentru 2-0 după ce a executat perfect o lovitură liberă de la 25 metri.
2-0 şi FIESTA A ÎNCEPUT ÎN TRIBUNE.” ADIO SERIE B, ADIO SERIE B...” se auzea până în centrul oraşului din pieptul celor peste celor 8000 spectatori.
 
În minutul 58, Jarovic a primit un cartonaş roşu după un fault dur asupra lui Marc.
 
Câteva minute mai târziu, Petrolul putea marca pentru 3-0, dar balonul expediat de Constantinescu a trecut puţin peste poartă.
 
În minutul 80, Mihai Constantinescu a avut ocazia să ducă scorul la 3-0, însă a lobat peste poarta, de la 8 metri.
După un minut,” oaspeţii” au avut ocazia golului de onoare, Borta a centrat de pe dreapta, Marc a trimis periculos cu capul, dar Avram a reuşit să reţină.
 
VICTORIEEEE ”ALE PETROLUL ALE, ADIO SERIE B”
 
După meci, fiesta promovării s-a mutat pe câmpul de joc, sute de suporteri coborând din tribune ca să se bucure şi să cânte cu jucătorii.
 
După aceasta, jucătorii au sărbătorit la vestiare, iar o parte a suporterilor din Peluză” Ilie Oana” au continuat sărbătoarea la Palatul Culturii din Ploieşti.
 
Seara de 9 mai 2022 rămâne în istoria clubului ploieştean, lupii galbeni promovând în Liga 1 după 6 ani de incertitudini, 6 ani de când s-a reînfiinţat plecând pe drumul spre” Divizia A” de pe coclaurile Ligii A Prahova.
Urmează (sâmbătă) meciul de la Slobozia, în ultima etapă a campionatului.
 
Coregrafie” Latină”.
 
Ultrasii din Peluza Latină au sărbătorit în stil european promovarea printr-o coregrafie superbă.
 
” Latinii” au afişat un desen 3 D imens însoţit de mesajul „Game Over”.
În desen se vede un bărbat aflat la o masă de poker, iar în spatele acestuia, deasupra capului se văd patru cărţi de joc, As, Nouă, Doi şi Patru (1924), anul în care s-a născut Petrolul Ploieşti.
 
De asemenea,” latinii” au realizat şi un spectacol pirotehnic cu fumigene, întrerupând meciul, fumul negru acoperind tot stadionul.
 
Show pirotehnic şi la Peluză 1” Ilie Oana”.
 
Deşi nu au avut pregătită o coregrafie 3 D, ultrasii aflaţi în Peluza 1 au aprins zeci de torţe roşii, creând o atmosferă” incendiara” şi” electrizantă”. 
 
Declaraţii :
 
” Mi-am dorit să plâng şi am făcut-o ! M-am descărcat pentru că a fost un an extraordinar de greu. Echipa a venit după trei ani în care s-au ratat obiectivele. A fost destul de greu, fără siglă, fără sponsori, ne-a fost destul de greu, dar împreună cu băieţii am reuşit. Mulţumesc familiei că m-a ajutat foarte mult, m-a înţeles de ce n-am putut să dorm noaptea şi până la urmă am reuşit, asta e important.
Cumva, ne asemănăm puţin cu Rapid. Proiectul a plecat de jos, am ajuns în Liga 2, iar apoi au venit meseriaşii. Aşa a fost şi la Rapid, când a venit Daniel Niculae, care a făcut o treabă bună şi a dus Rapid în Liga 1. Aşa a fost şi la Petrolul, cu mine şi cu Nae. Mulţumim conducerii, mulţumim staffului, mulţumim Cătălin Grigore, băieţilor. A fost greu, foarte greu, dar până la urmă satisfacţia e pe măsură.
Au fost momente grele, Dumnezeu ne-a dat putere până la urmă să reuşim. A fost greu, dar Dumnezeu ne-a ajutat şi am scos-o la capăt”.
” Mi-am pus viitorul familiei în pericol, dar cu aceşti suporteri minunaţi totul a decurs ok şi toată lumea ştie că e bine că am urcat în Liga 1. Fac un apel către autorităţi, cred că ne vor ajuta. Avem un primar care iubeşte Petrolul şi sper să fie alături de noi. Avem nevoie de susţinere.
(N.r. – Despre golurile lui Mario Bratu) Am o relaţie bună cu Mario, săptămâna aceasta l-am ajutat foarte mult şi nu numai. Pentru mine el reprezintă viitorul clubului, cum sunt şi Ţicu, Huja, Bart, Cioiu şi ceilalţi. Speră să nu omit pe nimeni, dar avem copii buni şi cu o strategie corectă şi cu spijin din partea tuturor putem face o figură frumoasă în Liga 1”. A declarat Claudiu Tudor la Digi Sport.
” Îmi e greu să-mi găsesc cuvintele, nu ştiu cum să descriu tot ce s-a întâmplat în acest sezon. A fost ceva de neuitat. Un sezon început în condiţii speciale, terminat în condiţii speciale. Există bucuria asta mare, vedeţi ce e afară (n.r. – Spectatorii au sărit pe gazon pentru a se bucura alături de echipă), lumea e fericită, iar asta e cel mai important.
(n.r. – Ce sentimente îl încearcă pe plan personal) Sincer vorbind, la început nici eu nu-mi puneam mari speranţe, ştiind că finanţarea s-a pierdut. Nu mai vorbesc de lume. Multă lume a fost reticentă. Dar nu mai contează acum.
(n.r. – Dacă au fost momente în care a simţit că-i fuge pământul de sub picioare, văzând că echipa nu mai joacă la fel ca în sezonul regular) Au fost câteva momente, dar nu vreau să intru în amănunte. Am avut problemele noastre, le ştiam, mă aşteptam să fie un pic de cădere. E normal să fie aşa”.
” E importantă pentru mine această promovare, în scurta mea carieră de antrenor principal. Nu e atât de importantă pentru mine, cât e de importantă pentru Petrolul, pentru oraşul Ploieşti.
Plusul faţă de sezoanele trecute a fost familia pe care am reuşit să o formăm în vestiar. Asta ne-a făcut să ajungem unde am ajuns, asta ne-a făcut să fim puternici şi în momentele grele, pentru că am avut multe momente grele de-al lungul anului” a declarat Nae Constantin la Digisport
” E prima dată când am promovat ca antrenor principal (a izbucnit în râs). A fost destul de departe promovarea, am terminat-o cu o etapă mai repede. Am terminat-o unde trebuie, la noi acasă, şi, probabil, toate se întâmplă cu un anumit motiv în viaţă şi probabil de asta ne-am şi împiedicat când ne-am împiedicat, ca să sărbătorim acasă, pe” Ilie Oană”. Meciurile au fost echilibrate. Acum nu rămâne decât să ne bucurăm, avem câteva zile de bucurie. Pentru mine şi pentru conducere urmează zile de muncă după aia”, a mai spus Nicolae Constantin. 
 
” E munca noastră de un an de zile, nu a fost uşor, dar merită emoţiile pe care le am acum. Am tras, am trecut prin toate, greutăţi, foarte multă muncă, dar echipa aceasta merită să fie în Liga 1.
Cel mai greu moment a fost când ne apropiam cât mai mult de promovare. Încărcătura era mare, dar e bine că am reuşit. Emoţiile pe care le trăim acum merită. Echipa asta merită să fie în Liga 1. Tot ce am găsit aici, suporteri, echipă”, a declarat Eugeniu Cebotaru la microfonul Digi Sport.
EROUL MARIO BRATU
”Sunt foarte fericit că am marcat cele două goluri care au dus echipa în Liga 1. Eram copil de mingi când Petrolul juca în cupele europene cu Plzen, am visat mereu să ajung aici. M-am simţit special alături de fani. A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea”, a spus Mario Bratu, pentru GSP.ro. 
 
Petrolul : R. Avram – Sg. Pârvulescu, Meijers, Huja, Ţicu (cpt.)(V. Lică 87′) – Cebotaru, Seto (M. Chindriş 46′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 76′), Cioiu (Tucaliuc 60′), Măzărache (Pashov 76′) – Jarovic
Rezerve neutilizate : Moroz – Boţogan, Velisar, Dr. Gheorghe.
Antrenor : Nicolae Constantin
Eliminat : Senad Jarovic 58′
 
Concordia Chiajna : Aldescu – Borta, Marc (cpt.), Palmeş, Cherecheş – Rz. Matiş, D. Codrea, L. Ion (N. Roşu 46′) – N. Popescu (Nic. Pârvulescu 66′), Sokovic (Plazonja 46′), Ad. Voicu (Batin 75′)
Rezerve neutilizate : D. Moldovan – Ct. Alexe, Taub, M. Dumitru, Bg. Barbu
Antrenor : Ianis Zicu
 
Arbitru : Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş). Asistenţi : George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel) şi Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă : Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Observatori : Gheorghe Mihalache (Buzău) şi Mircea Bucur (Târgu Mureş).