Egalul care poate aduce promovarea. FC Hermannstadt Sibiu – FC Petrolul Ploiesti 1-1

 

Că a fost sau nu a fost penalti, că a fost sau nu a fost ofsaid, nici nu mai contează! Statistica va reţine doar scorul consemnat la Mediaş, 1-1, rezultat care ne duce cu un pas în Liga 1. E punctul care ne ajută să rămânem pe primul loc şi să ne facem propriile calcule pentru promovare, fără să ne pese de rezultatele contracandidatelor.

Era important să nu pierdem pe terenul lui FC Hermannstadt şi, probabil de aceea, Nae Constantin a propus un sistem inedit, cu trei fundaşi centrali prezenţi în formula de start. Ştiam că sunt periculoşi la faze fixe, aveam nevoie să stăm bine pe centrul defensivei”, avea să recunoască, după meci, tehnicianul „lupilor”, şi se poate spune că, în această formulă, elevii săi au reuşit să-şi ţină la distanţă adversarii. Dar numai până aproape de finalul primei părţi, atunci când Pârvulescu a alunecat în careu, a pus mâna pe Oroian, nu atât de tare cât să-l doboare, dar suficient cât să-l determine pe „centralul” Marian Barbu să dicteze, cu mare uşurinţă, lovitură de pedeapsă! Petrişor Petrescu, abia intrat pe teren în locul lui Balaure, accidentat, a transformat penaltiul, iar pauza a venit cu Sibiul în avantaj şi cu multă îngrijorare în vestiarul Petrolului, în condiţiile în care Hermannstadt era cu o mână pusă pe fotoliul cuvenit liderului eşalonului secund.

La cabine a rămas un fundaş central, Lică, a intrat, în schimb, Jarovic să se bată cu apărătorii Sibiului, şi Petrolul a revenit la sistemul clasic, 4-2-3-1, împingând jocul spre buturile adverse. Gazdele au încercat să dea lovitura pe contraatac, Paraschiv a fost aproape, dar Meijers (60) l-a blocat cu un efort incredibil şi a menţinut speranţele vii în tabăra petrolistă. Şi pentru că era nu doar păcat, ci chiar nedrept, ca, după 20 de etape, să coborâm de pe primul loc, SETO (67) a adus egalarea cu un şut direct expediat de la 18 metri, mingea trecând, înainte de a ajunge în plasă, printre picioarele lui Măzărache, stârnind protestele gazdelor, care au invocat o poziţie de ofsaid. Arbitrul a arătat centrul terenului, tabela s-a transformat în 1-1 şi aşa a rămas până la final, „lupii” rezistând asaltului de final al amfitrionilor.

Astfel, după ante-penultima etapă din play-off, Petrolul conduce în clasament, cu 59 de puncte, urmată de Universitatea Cluj şi FC Hermannstadt, ambele cu 57. Pentru noi, lupta pentru promovare sperăm, şi trebuie!, să se termine luni, atunci când, pe „Ilie Oană”, va veni Concordia Chiajna, într-un meci ce va începe la ora 17.30. O victorie ne va fi suficientă pentru a merge, matematic, în Liga 1, astfel încât să nu ne mai intereseze rezultatul din meciul de a doua zi, dintre Universitatea Cluj şi FC Hermannstadt.

FC Hermannstadt – FC Petrolul 1-1 (1-0)
Marcatori: P. Petrescu (43, pen)/Seto (67).
Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica (cpt), Opruţ – Mino Sota – Balaure (40 P. Petrescu), Alhassan (62 Năstăsie), Biceanu (77 Buhăcianu), Oroian (62 Bucuroiu) – Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu.
Petrolul: Avram – Lică (46 Jarovic), Meijers, Huja – Pîrvulescu, Cebotaru (cpt), Seto, Velisar – Constantinescu (62 Bratu), Măzărache (87 Pashov), Cioiu (62 Tucaliuc). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Marin Barbu (Făgăraş) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) şi Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti).
Rezervă: Szablocs Kovacs (Carei).
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) şi Viorel Lolea (Reşiţa).

Sursa:https://fcpetrolul.ro/un-punct-castigat-la-medias-mai-avem-nevoie-de-cel-mult-trei-si-mergem-in-liga-1/

Foto: www.sportpictures.eu