FC Petrolul Ploiesti– CSA Steaua.Totul pentru victorie
Patru meciuri au mai rămas de disputat până la finalul play-off-ului eşalonului secund, iar Petrolul mai are nevoie de şase puncte pentru a putea face pasul către Liga 1.
Duminică, de la ora 14.30, pe „Ilie Oană” vine CSA Steaua, iar „lupii” vor aborda întâlnirea cu un singur gând, acela al obţinerii unei victorii care să-i aducă extrem de aproape de obiectivul propus.
 
Nicolae Constantin şi elevii săi au lăsat în urmă partida de la Cluj, asumându-şi greşelile făcute în Ardeal dar şi sperând să nu le mai repete în meciurile ce au mai rămas de disputat din acest campionat. „A fost supărare, a fost tristeţe, dar trebuie să trecem peste ceea ce s-a întâmplat. Aşa e la fotbal, nu ai timp să stai şi să te plângi, să te lamentezi, pentru că imediat vine următorul meci.
Obiectivul nostru este să promovăm şi trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi ca să-l atingem!”, a spus Nicolae Constantin, prefaţând duelul de duminică, cu CSA Steaua. „Va fi un meci foarte important, nu doar că este primul, ci pentru că acum există şi o încărcătură mai aparte. Ne apropiem de final şi mai sunt patru jocuri din care trebuie să scoatem cel puţin şase puncte ca să promovăm. Sunt sigur că vor fi mulţi spectatori, mă aştept ca stadionul să fie aproape plin, şi trebuie să dăm totul şi să câştigăm meciul acesta. Trebuie să fim capabili să obţinem trei puncte, duminică, şi să facem, astfel, primul pas către realizarea obiectivului”, a mai afirmat tehnicianul „galben-albaştrilor”.
 
La rândul său, fundaşul stânga Mihai Velisar a fost de părere că „trebuie să luăm cele trei puncte puse în joc duminică, pentru ca, apoi, în ultimele trei etape, să mai obţinem încă trei pentru a fi matematic în prima ligă. Am încredere în colegii mei, sunt sigur că va fi un stadion plin şi că publicul ne va împine de la spate. Sunt crescut la Petrolul, ştiu ce înseamnă un meci contra Stelei şi trebuie să avem o atitudine bună şi să găsim cele mai bune soluţii pentru a învinge! Aştept ca suporterii să vină în număr cât mai mare, să ne susţină, pentru că, acum, avem nevoie de ei mai mult ca niciodată!”
 
Declaraţiile complete pe FCP TV (aici şi aici)
 
Fără Diarra! Revin Ţicu şi Dragoş Gheorghe!
 
Din păcate, după meciul de la Cluj, Petrolul şi-a pierdut golgheterul pentru acest final de campionat. Investigaţiile făcute în aceste zile au confirmat faptul că Sory Diarra a suferit o ruptură musculară la coapsă, astfel încât va trebui să ia o pauză de cel puţin 30 de zile, sezonul în curs fiind, astfel, compromis pentru jucătorul ce a punctat de 15 ori în această ediţie a Ligii 2, împărţind prima treaptă a topului marctatorilor cu Bogdan Chipirliu (CSA Steaua).
 
Petroliştii au parte, însă, şi de veşti bune, Dragoş Gheorghe fiind recuperat total şi apt de joc, după mai bine de două luni în care nu a putut evolua.
De asemenea, şi Valentin Ţicu s-a antrenat normal în ultimele zile, „căpitanul” urmând să revină în lot după absenţa de la Cluj.
 
Record de asistenţă?
 
Partida de duminică are şanse mari să se joace cu stadionul plin, vânzarea de bilete indicând faptul că ne îndreptăm spre un record de asistenţă în acest sezon. Tichetele sunt disponibile atât on-line (pe www.entertix.ro), cât şi la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă astăzi, până la ora 20.30, mâine, între orele 09.00-17.00, şi duminică, în intervalul 09.00-14.30.