Campionat de baschet interşcolar, Cupa Metigla editia a 7 a - 2022
  „ De când nu ai mai bătut mingea? ”
 
Vă invităm să participaţi la ediţia cu numarul 7 a Campionatului de Baschet Interşcolar Cupa Metigla, o competiţie de baschet  organizată de Asociaţia Un Strop de Fericire, sponsorizată de Metigla şi susţinută de Inspectoratului Şcolar Prahova!
 
Ce este Cupa Metigla ?
Cupa Metigla este o competiţie de baschet interşcolar care îşi propune să încurajeze copiii şi tinerii să facă mişcare. Aceasta se adresează în special elevilor de gimnaziu şi liceu care nu sunt legitimaţi la cluburi sportive.
Scopul competiţiei este să încurajeze un numar cât mai mare de tineri, elevii de gimnaziu şi liceu, să bată mingea, să facă mişcare, dar şi să se implice în organizarea unui astfel de campionat sportiv la ei in şcoală.
Cine poate participa?
Şcolile gimnaziale sau liceele din judeţul Prahova şi judeţele învecinate pot participa la aceasta competitie.
 
Au prioritate scolile gimnaziale sau liceele care au beneficiat din partea proiectului de donatii în panouri de baschet inscriptionate cu numele sponsorului.
Numărul şcolilor participante în anul 2022 este limitat la 35!
 
Înscrierea scolilor în competitie
 
 
Pentru înscrierea şcolii, un cadru didactic completează acest formular https://forms.gle/jGiJQsP6gAv7iZBM7 .
 
Înscrierea şcolilor se face începând cu  27 aprilie 2022,  ora 20.00, nu mai tarziu de 15 mai 2022, ora 21.00, în limita locurilor disponibile.
 
Înscrierea şcolii este încheiata  doar după semnarea parteneriatului între scoala şi organizator.
 
Şcoala are rol de partener în organizarea acestui eveniment sportiv de masa.
 
Înscrierea elevilor în competitia Cupa Metigla
Pentru a  bate mingea în Cupa Metigla este nevoie:
să faci echipă cu colegii de clasă sau de şcoală, 5+2
să verifici cu profesorul tău de sport că şcoala ta este înscrisă în competiţie; dacă nu este, să te asiguri că acesta se înscrie şi primeşte acceptul de participare sa faci înscrierea pe formularul de aici , deschis în perioada 2-25 mai 2022.
 
Cum se desfăşoară Cupa Metigla 2022?
Fiecare şcoală organizează un mini campionat şcolar,  avand minim 4 echipe participante pe fiecare categorie, gimnaziu sau liceu.
 
Profesorul de sport coordonator organizează competiţia împreună cu elevii care devin astfel voluntari la organizarea Cupa Metigla, etapa locala.
 
Fiecare şcoală declară o echipă caştigătore.  Aceasta caştigă Cupa Metigla 2022, etapa şcoalară şi reprezintă şcoala  în semifinala de la Ploieşti.
 
Unde se desfăşoară semifinala şi finala Cupa Metigla 2022?
Meciurile din semifinală şi finală vor avea loc la Ploieşti, pe terenurile de baschet din Parcul Municipal Vest.
Ce suport material asigura organizatorul?
Pachetul de participare pentru şcoli conţine:
– Set de veste de departajare
– Minge baschet
– Cupă pentru echipa caştigătoare la faza pe şcoală
– Diplome de participare pentru participanţi şi organizatori
– Decontarea transportului pentru deplasare la semifinala şi finala de la Ploieşti.
e premii caştigă finaliştii Cupa Metigla?
Se premiză pe fiecare categorie locurile 1-2-3-4, fiecare din cei 5 jucatori+2 rezerve primesc premii constand în echipament sportiv şi gadgeturi.
 
Există şi alte premii decat cele pentru echipele finaliste ?
 
În zilele semifinalei şi finalei Cupa Metigla, se vor organiza mai multe concursuri cu premii constand în material sportiv si gadgeturi.
 
Participarea la aceste concursuri este deschisă tuturor copiilor şi tinerilor.
 
De ce să particip la semifinală şi finală ?
La evenimentele din semifinala şi finala de la Parc Municipal Ploieşti, pregătim pentru participanţi, dar şi pentru spectatori, numeroase activităţi de distracţie şi relaxare, jocuri, concursuri cu premii, toate cu participare gratuită.
 
Cum a fost Cupa Metigla in editiile trecute?
Această competiţie interşcolară de baschet a mobilizat în cele 6 ediţii un numar de 35 de şcoli din judetele Prahova, Buzău, Ialomita, Dâmboviţa, Ilfov şi Braşov.
 
Această competiţie a fost însoţită de o acţiune de dotare a şcolilor participante cu panouri de baschet şi material sportiv. 
Până în prezent, peste 100 de panouri de baschet au fost donate şcolilor participante, peste 3000 de copii si tineri au jucat baschet in meciurile organizate de noi incepand cu anul 2015.