Înfrângere în derbiul promovării. U Cluj Napoca-Petrolul Ploieşti 3-1
 
Pierdem meciul de la Cluj, 1-3, şi ratăm, astfel, şansa să avem un final de campionat mult mai liniştit. Universitatea a tranşat confruntarea în primele 25 de minute, atunci când a punctat de trei ori, revenirea, de după pauză, a Petrolului neputând să mai schimbe destinaţia punctelor puse în joc.
 
Cum s-a scris istoria pe „Cluj Arena”? Cam aşa:
 
Min. 6 – Huja a transformat o degajare greşită într-un „assist” perfect pentru Tescan, iar jucătorul gazdelor n-a refuzat „cadoul” şi l-a învins cu un şut violent, expediat din 6 metri, pe Avram: 1-0!
 
Min. 18 – lovitură liberă din stânga, centrare în careu, iar Florin Ilie (18), complet nemarcat, a reluat imparabil, de la 12-13 metri, cu o lovitură de cap: 2-0!
 
Min. 25 – corner din dreapta bătut de către Paul Pîrvulescu, pe linia de şase metri, de unde Tescan a reluat cu capul, iar Avram, prins pe retragere, n-a putut să salveze, respingând în proprie poartă: 3-0!
 
Ce a urmat?
 
Un alt meci... O oră de superioritate a Petrolului. O bară a lui Meijers (30)! Încă una a lui Tucaliuc (33 – şut formidabil, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, în transversală)! Un penalti neacordat de Găman, atunci când Romario Pires l-a faultat pe Constantinescu (50). Un altul clar ca lumina zilei, la intervenţia lui Gorcea asupra lui Măzărache, dictat şi transformat de către Diarra (64)! O ocazie uriaşă ratată de Diarra (70), cel care l-a driblat şi pe Gorcea dar, dintr-un unghi greu, a trimis paralel cu linia porţii. Un ultim sfert de oră jucat în 10 contra 11, pentru că Diarra (74) a acuzat o întindere musculară şi a trebuit să părăsească terenul într-un moment în care lupii efectuaseră, deja, cele cinci schimbări! Şi un 3-1 consemnat, până la urmă, pe tabela de marcaj, scor în urma căruia lupta pentru promovare capătă alte veleităţi în aceste ultime patru etape.
 
Rămânem, însă, în continuare cu un avantaj important în clasament. Trei puncte faţă de Universitatea, urcată, acum, pe doi, şi patru faţă de FC Hermannstadt, aşa că promovarea este în mâinile noastre. Duminică ne întoarcem pe „Ilie Oană”, pentru meciul cu CSA Steaua (ora 14.30), iar o victorie e musai să ne repună pe drumul cu sens unic către primul eşalon.
 
Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploieşti 3-1 (3-0)
 
Marcatori: Dragoş Tescan (6, 25), Florin Ilie (18)/Sory Diarra (64, penalti).
 
Universitatea: Gorcea – Romeo (85 Ribeiro), Fl. Ilie, Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires (cpt), Ely Fernandes (75 Filip) – Tescan (56 Haită), Hofman (75 Ciobanu), Boiciuc (85 V. Alexandru). Antrenor: Erik Lincar.
 
Petrolul: Avram – Pashov (46 Măzărache), Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru (cpt) (59 Cioiu), Chindriş (46 Seto) – Pîrvulescu, Tucaliuc (71 Jarovic), Constantinescu (59 Bratu) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Au arbitrat: George Găman (Craiova) – Gheorghiţă Bălan (Piteşti) şi Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmboviţa). Rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Observatori: Ioan Duma (Sibiu) şi Daniel Sabou (Zalău).
 
 
Foto: www.sportpictures.eu