Un nou pas spre Liga 1. FC Petrolul Ploiesti - Unirea Slobozia 3-1
 
Prima victorie, din play-off, pe „Ilie Oană” a venit astăzi, în meciul cu Unirea Slobozia, iar primul eşalon se vede tot mai clar la orizont. „Lupii” au câştigat cu scorul de 3-1 (2-1), golurile victoriei noastre fiind marcate de către Tucaliuc (26), Diarra (37) şi Huja (49), în vreme ce pentru oaspeţi a punctat Ibrian (16).
 
Dacă la începutul primăverii „înşira” remizele, iată că, acum, trupa lui Nicolae Constantin leagă victoriile, după 1-0 la Chiajna urmând, astăzi, un 3-1 în faţa Unirii Slobozia! O premieră, practic, în 2022, an în care „lupii” nu reuşiseră să înscrie şi nici să câştige în faţa propriilor suporteri, succesul de astăzi consolidându-le, în acelaşi timp, poziţia din vârful clasamentului, când s-a ajuns la finalul turului fazei play-off.
 
Partida cu Unirea n-a început tocmai sub cele mai bune auspicii. Oaspeţii au profitat de o fază fixă, un corner de pe dreapta, la care Ibrian (16) a reluat cu capul, din cădere, balonul „muşcând” din transversală înainte de a atinge plasa lui Avram! Golul primit nu i-a descurajat pe „găzari”, şi, după câteva ocazii bune, TUCALIUC (26) a restabilit echilibrul, cu un şut de la 20 de metri, la care mingea a căpătat un efect ce l-a păcălit pe portarul Poiană: 1-1! Iar, până la pauză, petroliştii au reuşit să şi „răstoarne” tabela, DIARRA (37), găsit liber în spatele liniei fundaşilor centrali de o pasă perfectă a lui Cebotaru, strecurând balonul în plasă, printre picioarele lui Poiană: 2-1!
 
Lucrurile s-au lămurit imediat după reluare, atunci când HUJA (49), aflat la limita ofsaidului, în marginea careului de şase metri, a marcat cu o lovitură de cap, după o centrare venită, de pe stânga, de la Ţicu şi, astfel, la adăpostul celor două goluri avantaj, Petrolul şi-a permis să gestioneze pragmatic finalul de meci. Ocazii au mai fost, şi la o poartă, şi la cealaltă, dar scorul a rămas cel stabilit în startul părţii secunde, consemnând, astfel, o victorie extrem de importantă a „lupilor”, echivalentă cu un nou pas apăsat făcut pe drumul spre Liga 1.
 
Petrolul ajunge, astfel, la borna „57” şi aşteaptă, acum, ultimele două meciuri ale etapei, pentru a şti la ce se va raporta, în partea a doua a play-off-ului, în duelul pentru promovare cu AFC Hermannstadt (49 puncte) şi Universitatea Cluj (48 puncte). Pentru echipa noastră urmează derbiul cu „şepcile roşii”, ce se va disputa marţi, 26 aprilie, de la ora 19.00, pe „Cluj Arena”.
 
* Lovitura de start a jocului de astăzi a fost dată, conform obiceiului din acest sezon, de către un fost fotbalist important al Petrolului. De această dată, la centrul terenului s-a aflat Paul Guşă, sau cel cunoscut, în anii ’80, şi sub apelativul de Guşă II, jucător ce a îmbrăcat de 93 de ori tricoul Petrolului în primul eşalon, între 1984 şi 1988!
 
Foto: Gheorghe Fluşter.
 
FC Petrolul – Unirea Slobozia 3-1 (2-1)
 
Marcatori: Tucaliuc (26), Diarra (37),  Huja (49)/Ibrian (16).
 
Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Meijers, Huja, Ţicu (cpt) (85 Velisar) – Cebotaru, Seto (59 Chindriş) – Bratu (59 Constantinescu), Tucaliuc, Cioiu (76 Măzărache) – Diarra (85 Jarociv). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Unirea: Poiană – Ibrian, I. Dinu, G. Lazăr, Toma (cpt) – Bolohan (78 Gîrbăcea), Traşcu, Coadă (64 Cruceru), Mustacă (55 Gherghiceanu) – Ivan (78 Silaghi), Guleac (55 Afalna). Antrenor: Adrian Mihalcea.
 
Au arbitrat: Vlad Baban (Iaşi) – Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe) şi Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti). Observatori: Gheorghe Moise (Bucureşti) şi Horaţiu Stănescu (Craiova).