Remiză albă cu Sibiu. Lupta continuă...
Încă o remiză „albă” pe „Ilie Oană”, de data aceasta în duelul cu cea de-a doua clasată, AFC Hermannstadt, şi ratăm şansa să ne detaşăm în fruntea clasamentului.
 
Primele două clasate s-au ferit să rişte în derbiul de pe „Ilie Oană”. N-a fost un meci neapărat „închis”, evident nici unul în care spectacolul să ţină capul de afiş, ci, mai degrabă, ritmul întâlnirii a fost dictat de teama, prezentă în ambele tabere, de a nu greşi decisiv. În plus, în cazul elevilor lui Nae Constantin, vrem nu vrem, deja se poate vorbi şi de un oarecare blocaj, în condiţiile în care în ultimele trei întâlniri disputate la Ploieşti n-au reuşit să înscrie, bifând tot atâtea remize „albe”!
 
Nici contra Sibiului, singura echipa cu maximum de puncte în play-off, până la ora startului de pe „Ilie Oană”, „lupii” n-au putut să găsească cheia cu care să desfacă defensiva vizitatorilor. Petrolul a fost echipa care a căutat mai mult să pună în pericol poarta adversă, lucru care, statistic, se va vedea, cu siguranţă, şi în raportul acţiunilor ofensive, dar, din nou, a lipsit inspiraţia ultimei execuţii! Sau poate şi şansa, care n-a fost de partea lui Bratu (20 – lovitură de cap, expediată de la 8 metri, peste transversală), Diarra (44 – şut de la 7 metri, lateral dreapta, mult alături) sau Huja (52 – „cap”, după un corner de pe dreapta, mingea trecând foarte puţin pe lângă poartă)! Au fost ocaziile cele mai mari ale confruntării, în condiţiile în care Hermannstadt nu a punctat consistent nici la acest capitol, defensiva „galben-albaştrilor” făcându-şi treaba aproape fără reproş.
 
S-a terminat, astfel, 0-0, un rezultat care ţine deschisă lupta de la vârful clasamentului. Petrolul păstrează trei puncte în faţa Sibiului şi, cel puţin până mâine, şapte în faţa Universităţii Cluj, echipă care o va întâlni, în această a treia etapă din play-off, pe Steaua Bucureşti, pe propria arenă. Pentru noi urmează meciul de sâmbătă, de pe sinteticul de la Chiajna (ora 14.30), adică momentul potrivit să întrerupem seria de meciuri fără victorie şi să sprintăm, poate chiar decisiv, către primul eşalon!
 
*Conform obiceiului din acest sezon, lovitura de start a întâlnirii a fost dată de către un fost jucător important al echipei noastre. La meciul din această seară, „misiunea” i-a revenit lui Irinel Manea, cel care a evoluat pentru Petrolul între 1987-1993, în aproape 100 de partide, în primele două eşaloane.
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).
 
FC Petrolul – AFC Hermannstadt 0-0
 
FC Petrolul: Avram – Pashov, Meijers, Huja, Ţicu (cpt) – Cebotaru, Chindriş (58 Seto) – Pîrvulescu, Tucaliuc (46 Măzărache), Bratu – Diarra (87 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
AFC: Iliev – Pantea, Bejan, I.Stoica, Opruţ – Alhassan (65 Năstăsie), Seto Mino, Biceanu (82 Buhăcianu) – Balaure (58 P. Petrescu), Hora (58 Paraschiv), Popescu (82 Oroian). Antrenor: Marius Măldărăşanu.
 
Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) – Adrian Vornicu (Iaşi) şi Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila).
 
Observatori: Cristian Sava (Bacău) şi Cristian Petropulos (Alba Iulia).