Violenţă în fotbalul judeţean din Prahova. Un arbitru a fost bătut la meciul dintre ACSO  Măgura Slănic-AS Viitorul Colceag
Nici bine nu a reînceput fotbalul judeţean din Prahova, că în weekend, mai exact ieri, un arbitru a fost bătut de un jucător de la ACSO  Măgura Slănic, în partida dintre echipa ”gazdă” şi AS Viitorul Colceag.
 
Conform centralului partidei (Stoicescu Ciprian) conflictul ar fi început din primele minute ale partidei, atunci când jucătorul ”amfitrionilor” Ionică George (numărul 17) a început să protesteze încontinuu, să jignească şi să înjure.
 
 
”Ieri pe data de 3 aprilie  2022 am fost delegat ca arbitru la jocul de Superliga B1 Est dintre ACSO  Măgura Slănic-AS Viitorul Colceag,  din brigadă au mai făcut parte colegii mei Roşca Marius Ionuţ şi Istrate Mario,  observator de joc fiind  dnu-l Marian Deaconu.
Jocul s-a disputat la Slănic cu începere de la ora 11.00.
Încă din primele minute ale jocului, jucătorul cu numărul 17 de la gazde, Ionică George a început să protesteze la toate deciziile mele fapt pentru  care în minutul  5 am ajuns cu faza lângă el şi l-am atenţionat verbal că este pasibil de cartonaş galben, pentru proteste şi implicit eliminare,  pentru  injurii la adresa jucătorilor de la echipa oaspete.
După aceea mi-am văzut de joc (specific că jocul nu era oprit).
Până în minutul 36 când a fost faultat la 20-22 de metri, a tot continuat  să protesteze şi să înjure , dar în prisma jocul nu l-am băgat în seamă.
Acesta a  fost faultat,  eu am oprit jocul, am acordat lovitură liberă directă şi cartonaş galben jucătorului de la oaspeţi cu numărul  15 (Crângaşu).
 Am permis echipei medicale să intre pe terenul de jos,  pentru a acorda îngrijiri medicale ,iar eu în acel moment i-am comunicat jucătorul accidentat (nr 17 Ionică George) să mă anunţe când este refăcut, ca  să pot să îl primesc înapoi pe terenul de joc ,el în timp ce se deplasa către marginea terenului de joc a început să protesteze din nou şi să înjure fundaşul care îl accidentase,  fapt pentru  care eu am decis să îl sancţioneze cu cartonaş galben pentru  proteste ,după ce l-am sancţionat,  m-am întors să mă duc spre locul de unde trebuia  să se execute lovitură liberă directă,  dar după ce am făcut 4-5 metri de unde era el a început din nou să protesteze şi să înjure.
 Atunci m-am întors şi i-am acordat al doilea cartonaş galben pentru  proteste şi implicit cartonaşul roşu.
Nu  am mai apucat să plec de acolo, mă aflam la circa 3-4metri de el când i-am arătat cele două cartonaşe,  iar el în acel moment mă luat de gât cu ambele mâini şi mă ridicat în sus fără să am contact cu terenul de joc ducându-mă 2-3 metri în aer,  după care eu nu am mai putut să respir şi trezindu-mă pe terenul de joc ,am stat două, trei secunde să îmi revin ca să pot fluiera sfârşitul jocului, deoarece era pusă în pericol integritatea mea cât şi a colegilor mei.
 
Nu ştiu cine la luat de lângă  mine sau ce să întâmplat în acele momente deoarece eu eram căzut la pământ.
Totul să întâmplat lângă banca de rezervă a oaspeţilor.” a declarat pentru www.infoploiesticity.ro, arbitrul Stoicescu Ciprian.
”Arbitrez din anul 1995, dar nu mi-sa mai întâmplat asta niciodată” a completat Stoicescu Ciprian.
Acesta a ajuns la UPU- Spitalul Judetan Prahova, unde a primit îngrijiri medicale.
 
Rămâne de văzut ce sancţiuni sportive o să primească jucătorul Ionică George şi  ACSO  Măgura Slănic, jucătorul fiind pasibil şi de un dosar penal.
 
De astfel, nu este primul incident de acest fel în care a fost implicat ”fotbalistul ”, în anul 2016 acesta a mai agresat  un arbitru, atunci fiind amendat cu suma de 1000 lei.
Detalii aici: