Steaua Bucuresti-Petrolul Ploieşti 2-1. Meciul văzut din peluză
 
Cea de-a treia înfrângere din acest campionat a venit, sâmbătă, în „Ghencea”, la capătul unui meci în care am condus până în minutul 57! Diarra (10) a deschis scorul pentru formaţia noastră, dar Chipirliu (57 şi 69) a întors rezultatul, prima dintre reuşite venind după un penalti pe care l-a văzut doar „centralul” Rareş Vidican!
 
Nu întotdeauna ce începe bine se şi termină la fel! Am simţit asta pe pielea noastră, într-un meci pe care l-am controlat vreme de aproape o oră, dar pe care, până la urmă, l-am pierdut şi ne-am complicat, într-o oarecare măsură, misiunea în lupta pentru promovare.
 
În „Ghencea” a fost, cu adevărat, un derbi, chit că doar una dintre combatante va avea şi dreptul de a evolua, din vară, în primul eşalon. Atmosfera? De top, cu peste 1000 de pătimaşi suporteri ai „lupilor” veniţi de la Ploieşti, aceştia dându-le cu brio replica rivalilor din cealaltă peluză.
 
 
Meciul văzut dintre suporterii lupilor galbeni
 
Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 10.00, aproximativ 1000 de suporteri ai lupilor galbeni au ajuns în Gara de Sud din Ploieşti, şi după câteva momente de linişte, au realizat un adevărat show pirotehnic, şi-au încurajat echipa şi au scandat împotriva rivalei de la Steaua, dar şi împotriva Capitalei.
 
După aproximativ 20 minute de cântece, petarde, fumigene (aşa cum doar la Ploieşti se vede), aceştia au intrat în gară, unde au continuat să cânte.
 
Cu o întârziere de 10 minute a venit şi trenul pentru Bucureşti, mecanicul trenului aplaudând galeria ploieşteană.
Nota bene, aparţine Jandarmeriei Prahova care nu au intervenit pentru a oprii scandările şi spectacolul pirotehnic dinaintea plecării ultrasilor.
Veselie şi cântece în tren...
Până la Bucureşti suporterii au cântat şi şi-au încurajat echipa.
Bucureşti, ca în Ucraina
Odată ajunşi în Gara de Nord, suporterii găzarilor au fost ţinuţi minute bune în tren (într-o căldura insuportabilă), apoi aşteptaţi de un cordon semnificativ de jandarmi înarmaţi până în dinţi.
Ajunşi la autobuzele STB, jandarmii au împins înăuntru un grup de suporteri şi au întârziat plecarea autobuzelor către stadionul Ghencea.
În jur de ora 13.00,. Suporterii lupilor au ajuns la stadion, acolo fiind aşteptaţi de zeci de jandarmi călare, pregătiţi de război (cu puşti, scuturi şi grenade), au fost controlaţi la sânge...
Emoţiile dinaintea startului meciului
Cu unele probleme organizatorice (care au devenit o tradiţie în Bucureşti), suporterii lupilor a intrat în peluză şi s-au pregătit pentru duelul cu galeria echipei gazdă.
 
La începutul meciului, steliştii au dominat fondul sonor, însă golul marcat de Sory Diarra i-a adus la tăcere.
 
La începutul reprizei secunde, ultrasii ploieşteni au răspuns” rivalilor” cu un spectacol pyro.
90 minute de cântece...
Deşi suporterii gazdelor au fost net superiori ploieştenilor, ca număr şi mult mai vocali, găzarii au ţinut piept cu brio acestora, cântând timp de 90 minute neîntrerupt.
 
Sfârşitul partidei a fost unul trist, însă suporterii veniţi de la Ploieşti şi-au aplaudat favoriţii şi au scandat împotriva rivalilor, acoperandu-i vocal.
 
La întoarcerea spre Ploieşti, jandarmii i-a dus pe suporteri la autobuze, printr-un câmp plin de gropi şi noroi.
 
Ajunşi în Gara de Nord, escortaţi de jandarmii bucureşteni (de data aceasta fiind mai viabili), suporterii ploieşteni au putut să-şi cumpere de mâncare, apă, sucuri.
 
În jurul orei 18.00, ultrasii au ajuns acasă, trişti şi obosiţi, însă optimişti pentru meciul de miercuri cu Hermanstand Sibiu, de pe” Ilie Oana”.
 
Mesaje ironice la adresa steliştilor
 
Ultrasii ploieşteni au dat dovadă (încă o dată) că sunt cei mai buni în mesaje ironice adresate” rivalilor”.
Marea clisma stelistă cu înclinaţie onanistă,
Materie reziduală comunistă!
Mesaj afişat de Young Hooligans/Petrolul
Orice ultras după 2 luni în capitală uită că e de la ţară
Mesaj afişat de grupul Maniacs/Petrolul
Spiritul bun de odinioară a adus câte o stea în fiecare ţară
Maniacs/Petrolul
Baietie CSA, pe banii de la CCA
Young hooligans
"Huligani MApN/
Buletine de provincie!"
 
Foto: Peluza Latină/Peluza” Ilie Oana”
Video: Peluza Latină