Nicolae Constantin: „Nu este loc de discuţii: vrem să câştigăm!” in Ghencea (video)
 
 
După două săptămâni de pauză, lupta pentru promovare se reia în eşalonul secund, etapa a doua din play-off propunând, sâmbătă, un duel CSA Steaua – FC Petrolul. Partida se va disputa pe stadionul „Steaua”, de la ora 14.30, fiind pentru prima dată când cele două formaţii se întâlnesc pe noua arenă din „Ghencea”.
 
„Lupii” se pregătesc pentru prima dintre cele trei confruntări programate pe parcursul unei săptămâni (vs CSA Steaua – 2 aprilie; vs AFC Hermannstadt – 6 aprilie; vs Concordia Chiajna – 9 aprilie), serie la capătul căreia Liga 1 poate fi mult mai aproape.
 
„Primul meci este, ca întotdeauna, cel mai important! Întâlnim o echipă care joacă fără obiectiv în acest play-off, dar asta nu este de condamnat, ci este meritul ei că a ajuns pînă în această fază. Steaua nu are nimic de pierdut, ci doar de câştigat din acest meci, şi sunt sigur că va face tot posibilul să ne încurce. Însă, suntem pregătiţi pentru orice!”, a prefaţat, antrenorul Nicolae Constantin, duelul de sâmbătă. „Nu este loc de discuţii: ne propunem să câştigăm, asta este cât se poate de clar şi cu acest gând vom merge în Ghencea! Putem face acest lucru, ne cunoaştem adversarii, ştim ce joacă şi sper să trecem cu bine peste acest joc! Ne-am pregătit cum trebuie, iar pauza de două săptămâni ne-a prins bine, pentru că am reuşit să recuperăm o parte dintre jucători, în condiţiile în care au fost ceva probleme cu gripa în perioada asta. Avem aproape tot lotul valid, singurele absenţe fiind cele ale lui Velisar, care a suferit o entorsă la antrenamentul de ieri, Boţogan, care s-a întors cu o accidentare de la lotul naţional şi va trebui să mai stea câteva zile, şi Dragoş Gheorghe. Vom juca pe un stadion nou, cu un gazon perfect, va fi o atmosferă foarte frumoasă, vor fi mulţi suporteri ce vor veni să ne susţină, aşa că avem toate condiţiile să ne întoarcem la Ploieşti cu un rezultat bun”, a mai adăugat Nicolae Constantin, martor, din teren, la câteva victorii importante contra Stelei, cum ar fi acel 5-1 din 1999, meci în care a şi marcat. „Au fost victorii frumoase, am prins şi un 1-0 în Ghencea, cu gol Mihalache! Ca jucător am câştigat, de altfel, de mai multe ori, şi sper să o fac şi ca antrenor”, a conchis Constantin.
 
Avancronica întâlnirii de sâmbătă a fost făcută şi de către doi dintre tinerii jucători ai „galben-albaştrilor”, Mario Bratu şi Sergiu Pîrvulescu, ambii revenind, de ieri, la antrenamentele formaţiei noastre, după ce au participat la acţiunile echipelor naţionale „U20” şi „U19”. „Va fi un meci foarte dificil. Este adevărat, ei nu au drept de promovare, dar asta nu înseamă că nu vor da totul, pentru că, în mod cert, vor vrea să ne bată! Este un derbi important şi pentru suporteri, am văzut că fanii noştri se mobilizează să vină în număr cât mai mare la meci şi sper să nu-i dezamăgim”, a afirmat Mario Bratu.
 
La rândul său, proaspăt calificat cu naţionala „U19” la turneul final al Campionatului European, Sergiu Pîrvulescu a spus, legat de partida din Capitală, că „voi avea unele emoţii, pentru că este un derbi, dar sunt sigur că vom face un meci foarte bun! Şi când spun asta, mă bazez pe noi, pentru că ştiu ce echipă avem! Calificarea la Campionatul European mi-a dat încredere, am un moral bun şi îmi doresc să obţinem victoria şi să ne bucurăm, alături de suporteri, de încă un pas important făcut pe drumul spre Liga 1”.
 
Pentru întâlnirea de sâmbătă, suporterii echipei noastre vor organiza deplasarea cu trenul.
Plecarea va fi la ora 10.30, de la Gara de Sud, iar preţul va fi de 35 de lei.
Biletele se pot procura de la stadionul „Ilie Oană” (sala de conferinţe).