Derby nedecis.Petrolul Ploiesti- U Cluj Napoca 0-0
Petrolul şi Universitatea Cluj au încheiat nedecis, la debutul fazei play-off a Ligii 2. A fost 0-0 în meciul disputat pe „Ilie Oană”, în prezenţa a aproape 10.000 de spectatori, rezultat în urma căruia formaţia noastră îşi conservă avantajul de şapte lungimi pe care îl are în faţa rivalei din această seară.
 
Ne-am aşteptat la un duel extrem de echilibrat şi aşa a fost! Petrolul şi Universitatea, în mod evident cele mai bune echipe ale campionatului, s-au anihilat reciproc, ambele gândind pragmatic, în sensul în care mult mai preţios s-ar putea dovedi punctul în plus din clasament, decât un eventual eşec ce le-ar fi dat urmăritoarelor şansa să reducă şi mai mult din handicap.
 
Cu aproape 10.000 de oameni în tribune, ca în vremurile bune, şi cu o atmosferă de Top 3 – Liga 1, meciul a propus şi o luptă aprigă pe dreptunghiul verde. Mult efort, multă dorinţă, e drept că mai puţin spectacol, şi un rezultat de care, până la urmă, niciuna dintre tabere nu a avut motive să se declare nemulţumită. Şi asta pentru că cea mai bună defensivă a campionatului, aceea a Petrolului, a neutralizat cel mai în formă atac din 2022 (Universitatea venind pe „Ilie Oană” după trei victorii clare), iar Nae Constantin a ştiut cum să „închidă” jocul astfel încât să-şi atingă principalul obiectiv declarat înainte de joc, acela ca echipa pe care o conduce să nu primească gol.
 
În acest context, ocaziile au fost puţine, cele două rivale împărţindu-şi, practic, şi perioadele în care, printr-o posesie mai bună, au părut să fie la cârma jocului. „Şepcile roşii” au sperat că pot da lovitura la o lovitură liberă de la 18 metri, dar Ely Fernandes (66) a bătut peste poartă, iar Avram (72) a anihilat o a doua ocazie importantă a oaspeţilor, respingând, de sub transversală, la şutul lui Tescan. În replică, „lupii” puteau „dezgheţa” tabela prin Diarra (76), dar golgheterul n-a reuşit să reia, în plasă, de lângă prima bară, după un corner bătut, de pe dreapta, de către Ţicu!
 
Rămânem, astfel, cu un 0-0 care păstrează nemodificată distanţa de şapte puncte ce ne separă de clujeni, presiune apăsând, pe măsură ce trec etapele, pe umerii rivalelor noastre. Urmează o pauză de două săptămâni în campionat, iar în etapa a doua din play-off vom juca în „Ghencea”, pe terenul lui CSA Steaua, grupare care n-are drept de promovare.
 
* Conform obiceiului din acest sezon, şi înaintea meciului de astăzi clubul nostru a invitat un fost jucător să dea lovitura de start. „Misiunea” i-a revenit, de această dată, lui Ion „Coco” Cojocaru, cel care, la începutul anilor ’80, îmbrăca tricoul Petrolului în peste 100 de meciuri, disputate atât pe prima, cât şi pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc. Alături, în permanenţă, de formaţia la care s-a consacrat, Cojocaru a pus umărul şi la renaştera actualului Petrolul, numărându-se printre membri fondatori ai clubului nostru.
 
Foto: Gică Fluşter şi www.fcpetrolul.ro
 
FC Petrolul – Universitatea Cluj 0-0
 
FC Petrolul: Avram – Pashov, Meijers, Huja, Ţicu (cpt) – Cebotaru, Seto – S. Pîrvulescu, Tucaliuc (71 Măzărache), Bratu – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Universitatea: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, Ispas, P. Pîrvulescu (74 Dobrescu) –  I. Filip, Romario Pires (cpt) – Tescan (78 Haită), Hofman, Ely Fernandes – Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar.
 
Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureş) – Adrian Popescu (Craiova) şi Vlad Bîrleanu (Bucureşti).
 
Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe).
 
Observatori: Dorinel Dincă (Călăraşi) şi Veronel Silviu Ioan (Galaţi).