Victorie cu emoţii. Petrolul a învins greu Unirea Constanţa
 
Joi seară, la Buftea, lupii galbeni au terminat sezonul regulat cu alte 3 puncte, după victoria în extremis ( scor  3-2)  cu Unirea Constanţa. 
 
Deşi ”găzarii” erau favoriţi, calculele hârtiei au arătat altceva.
 
”Amfitrionii” au deschis scorul în minutul 16 prin Nită, atacantul ”marinarilor”, l-a driblat de doua ori pe Meijers şi  a trimis un lob peste Avram.
Ploieştenii s-au trezit repede si au egalat prin DIARRA ( minutul 17) atacantul din Mali, i-a depăşit pe  Tălmaciu şi Gogor, apoi l-a învins pe  Udrea.
 
 
Nocturna...aceeaşi problema ca la Timişoara
 
In minutul 21, nocturna de la Buftea a cedat, timp de aproximativ...20 minute.
La masa presei făcându-se glume ”Petrolul nu trebuie sa mai joace in deplasare, câştigă cu ajutorul nocturnei”.
 
După reaprinderea nocturnei, lupii au preluat conducerea pe tabela de marcaj, in minutul 24, Tucaliuc a pasat excepţional la   DIARRA, atacantul ”găzarilor” a deviat in poarta.
 
 
Pana la pauza, lupii au ratat exasperant prin  Diarra ( minutele 29, 31, 32), Saim Tudor ( minutul 32) si  Măzărache (minutul 45+2).
 Mitanul al doilea nu a început prea bine pentru galben-albastrii, in minutul 49,  Trif   a profitat de o gafa in defensiva a lui Huja şi a înscris pe lângă Avram.
 
 
Lupii au alergat după golul izbânzii,  MĂZĂRACHE ( in minutul 58) a reluat în plasă, din 6 metri.
 
Finalul partidei i-a prins pe ”găzari” in defensiva spre nemulţumirea suporterilor ploieşteni prezenţi la meci.
 
Scor final 3-2, jucătorii si suporterii sărbătorind împreuna victoria si locul 1.
 
Per total, Petrolul Ploieşti şi-a îndeplinit primul obiectiv al sezonului, locul 1 in play off, la o distanta de 10 puncte (pana duminica) fata de locul 2, U Cluj Napoca.
 
Nae Constantin a răbufnit la final.
 
 
Potrivit Liga2.ro , ”după joc, antrenorul Nae Constantin a spus că şi-a certat puţin jucătorii în vestiar, i-a criticat pentru faptul că se cred deja promovaţi în Liga 1, pentru că au făcut cadouri adversarilor şi crede că presiunea clasării pe locul 1 se simte.
”Sunt nervos, dacă vreţi să ştiţi, chiar m-am răstit un pic la ei în vestiar. Era un meci pe care l-am avut la îndemână, un meci pe care puteam să-l tranşăm mult mai repede şi mult mai categoric. A trebuit să tremurăm, şi la propriu, şi la figurat până la fluierul final. Probabil că unii dintre ei se văd deja promovaţi şi e o mare greşeală. Am făcut, practic, cadouri adversarilor cele două goluri şi noi nu făceam acest gen de cadouri. Nu-mi explic de ce, pentru că de lucrat lucrăm în continuare la fel de mult. Nu ştiu, probabil presiunea primului loc, gândul că am putea să promovăm, nu ştiu, mă depăşeşte în momentul ăsta, mi-e greu să-mi găsesc cuvintele. E o presiune, e clar că e o presiune, şi ar trebui să nu fie, dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că am arătat de fiecare dată că suntem o echipă bună, chiar şi astăzi, în ciuda jocului mai puţin reuşit, dar care a avut o grămadă de ocazii, din punctul meu de vedere, am fi putut să ne desprindem mult mai repede.
Aşteptăm primul meci cu adevărat important, primul meci din play-off, vedem cu cine picăm şi atunci trebuie să arătăm că suntem caractere, că merităm să evoluăm în prima ligă”, a spus antrenorul Petrolului despre meciul cu Unirea Constanţa.
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).
Unirea Constanţa – FC Petrolul 2-3 (1-2)
Marcatori: Niţă (16), Trif (49)/Diarra (17, 24), Măzărache (58).
Unirea: Udrea (cpt) – Zamfir, Tălmaciu (30 Ardelean), Gogor, Şuteu (79 Carabela) – Cireşoiu (69 Bobaru), Ciuciulete, R. Trif (69 Bodea) – Mitrache (46 Moldovan), Niţă, Chiriţoiu. Antrenor: Leonard Strizu.
FC Petrolul: Avram – Pîrvulescu (37 Boţogan), Meijers, Huja, Ţicu (cpt) – Cebotaru, Seto – Bratu (74 Constantinescu), Tucaliuc (46 Pashov), Saim Tudor (46 Măzărache, 86 Cioiu) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Vasile Buzea (Buftea) – Daniel Vlase (Galaţi) şi Mihaela Ţepuşă (Buzău).
Rezervă: Mădălin Dumitru (Piteşti).
Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) şi Marian Lumînare (Bucureşti).