Egal pe ”Ilie Oana”. FC Petrolul Ploiesti – AS FC Buzău 0-0
Buzăul, echipa care ne-a tot pus probleme în ultimele sezoane, a plecat şi de această dată neînvinsă de pe „Ilie Oană”. A fost 0-0, la capătul unui meci de luptă, cu puţine reuşite, o remiză care, însă, nu schimbă foarte mult configuraţia din fruntea clasamentului, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular.
 
Pentru prima dată în acest campionat, elevii lui Nicolae Constantin nu reuşesc să câştige toate cele trei puncte într-un joc disputat pe propriul stadion. „Lupii” s-au oprit, astfel, la nouă victorii consecutive pe „Ilie Oană”, după un rezultat care se înscrie pe linia celor consemnate în partidele directe disputate în ultimele două sezoane, Buzăul plecând, de fiecare dată, neînvinsă de la Ploieşti. Iar acum, duelul celei mai bune apărări (5 goluri primite Petrolul) vs cel mai bun atac (43 de goluri marcate AS FC Buzău) s-a încheiat fără gol, un rezultat oarecum conform cu modul în care s-au derulat ostilităţile pe parcursul celor 90 de minute.
 
Practic, s-a jucat destul de „închis”, cu puţine ocazii clare de gol. În prima repriză, oaspeţii au avut cea mai mare şansă, atunci când Gaitan a ţintit, cu un şut de la peste 30 de metri, transversala porţii apărate de către Avram, pentru ca petroliştii să treacă pe lângă deschiderea scorului la scurt timp după reluare, la incursiunea lui Boţogan (52) pe partea stângă, juniorul ezitând între o pasă decisivă pentru Jarovic şi un şut care să-l păcălească pe Stoian! În rest, multă precipitare de ambele părţi, semn că revenirea la ritmul competiţional potrivit, după o pauză de aproape trei luni, încă se lasă aşteptată.
 
Cu acest punct, Petrolul ajunge la cota 46 în clasament, socotindu-le şi pe cele trei de la Timişoara, ce vor defeni oficiale din momentul în care Federaţia va omologa rezultatul la „masa verde”, şi va avea o misiune aparent facilă în ultima rundă a sezonului regular, pe terenul Unirii Constanţa.
Data şi ora partidei încă nu au fost stabilite, confruntarea urmând să se dispute, cel mai probabil, la Buftea.
 
* La meciul din această seară a asistat şi o grupă de juniori a clubului ucrainean Ruh Lviv.
Aflaţi la un turneu la Braşov în momentul izbucnirii conflictului armat din Ucraina, micuţii au rămas în România, iar astăzi au fost prezenţi pe „Ilie Oană”. Jucătorii noştri le-au înmânat, înainte de startul partidei, câte o minge, dintre cele oferite, la fiecare meci, de către sponsorul Alexandrion Group, iar la, pauză, juniorii ucraineni au fost primiţi cu căldură de către suporterii din peluza „Ilie Oană”.
De asemenea, cele două echipe au ieşit cu câte un banner pe teren, mesaje de susţinere pentru Ucraina fiind afişate, pe parcursul întâlnirii, şi de către suporterii ambelor formaţii.
 
** Continuând tradiţia inaugurată în prima parte a sezonului, lovitura de start a confruntării de astăzi a fost dată, simbolic, de către un fost jucător important al Petrolului. Astăzi a fost rândul fostului portar Haralambie Ion, cel care a îmbrăcat tricoul „găzarilor” în perioada 1979-1985, inclusiv în prima ligă, iar în 2016 s-a aflat printre cei care au fondat noul Petrolul.
 
 
 
FC Petrolul – AS FC Buzău 0-0
 
Petrolul: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Ţicu (cpt) – Prejmerean (65 Tucaliuc), Cebotaru – Constantinescu (81 Bratu), Boţogan (81 Pîrvulescu), D. Gheorghe (22 Saim Tudor) – Jarovic (65 Coman). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
FC Buzău: Stoian (cpt) – Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Al. Munteanu (46 Manea), Gaitan, Cârstocea, A. Lopez (88 Paţurcă) – Cr. Ciobanu, Chică-Roşă. Antrenor: Cristian Pustai.
 
Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Adrian Vornicu (Iaşi) şi Cosmin Bojan (Tg. Mureş).
 
Rezervă: Eduard Ioniţă (Galaţi).
 
Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) şi Florentin Barbu (Giurgiu).
 
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).