Victorie dramatica . CSM Ploieşti – BC Mureş II Tg. Mureş 78-76 (45-41)

Parcă, mai ieri, Burlacu, Szijarto şi Tudor ridicau deasupra capului titlul de campioni, într-o sală „Olimpia” arhiplină, care vibra de nerăbdare, în aşteptarea unui deznodământ favorabil. Cam tot pe atunci, ploieşteanul Dogaru era aclamat de fani şi mai atârna, în vitrina proprie, încă o medalie din cel mai preţios metal, iar româno-spaniolul Santana – singurul dintre cei cinci „veterani” ai CSM-ului de astăzi care nu a devenit campion la Ploieşti, ci la Brazi, în anii „de exil” – anima atmosfera prin reuşitele sale de la mare distanţă. Anii au trecut peste eroii de altădată, dar baschetul a rămas, pentru ei, acelaşi sport lipsit de secrete, jucat cu mare plăcere şi măiestrie şi aplaudat, la scenă deschisă, de aceiaşi inimoşi fani ploieşteni.
La prima apariţie în actuala formulă, în Sala Sporturilor, CSM Ploieşti nu a avut parte de un meci facil împotriva unei echipe bine organizate şi foarte speculative, care nu a făcut figuraţie în niciun moment. Mai mult decât atât, a încercat, prin mijloacele pe care le-a avut la îndemână, să forţeze surpriza şi să contribuie la spectacolul de pe parchet, chiar dacă i-a avut în faţă pe câţiva dintre cei mai medaliaţi jucători din istoria baschetului autohton. Cvartetul Tudor – Szijarto – Santana – Burlacu a adunat 53 de puncte, dar, chiar şi în aceste condiţii, emoţiile şi suspansul nu au ezitat să iasă la suprafaţă pe finalul unei partide de o reală calitate, în care cele două echipe au alternat, în numeroase rânduri, la conducere. Cu sprijin venit de pe bancă, din partea experimentatului Dogaru şi a mai tinerilor săi colegi, Carabulea sau Dumitru, „greii” din teren au găsit şi câteva momente de respiro, în special pe finalul sferturilor, pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării în secvenţa decisivă.
S-a mers cap la cap până spre final, când Adi Tudor a ţâşnit pe un atac poziţional, a scos faultul, iar experienţa sa l-a recomandat pentru transformarea ambelor libere. Ardelenii au avut ultimul atac, dar nu au găsit soluţii în faţa unei apărări care i-a ţinut departe de coş, pătrunderea disperată a lui Engi sfârşindu-se cu o recuperare a „căpitanului” Burlacu, a cărui prezenţă de spirit, la ultima fază, a securizat victoria ploieştenilor. Cu două succese după tot atâtea partide, CSM Ploieşti va juca, la finalul acestei săptămâni, tot pe teren propriu, împotriva echipei satelit a campioanei U-BT Cluj Napoca, într-un weekend în care şi concitadina CSU va evolua tot în „Olimpia”, cu Steaua II Bucureşti.

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 750.
Scorul pe sferturi: 27-24, 18-17, 13-12, 20-23.
CSM Ploieşti: Ad. Tudor (12 puncte, 1×3), Szijarto (18, 3×3), Topologeanu, Santana (14, 2×3), Burlacu (19, 2×3), Carabulea (7, 1×3), Crăciun, Dogaru (4), Bărbuceanu, C. Dumitru (4), Scărlătescu. Antrenori: Cătălin Burlacu şi Ionuţ Ivan.
BC Mureş II: Kilyen (17), Engi (18), Gîrbea (6), Ilicov (6), Borşa (29), Tar, Szabo, Barabasi, Bukaresti. Antrenor: Tibor Soos.
Au arbitrat: Cristian Brătescu (Galaţi) şi Liviu Samoilă (Buzău).
Comisar FRB: Mihai Caraion (Bucureşti).

sursa: https://ziarulprahova.ro/2017/10/accente-de-suspans-si-emotie-la-debutul-in-olimpia/