Edi Iordănescu a fost prezentat oficial ca selecţioner al reprezentativei României
Marţi, 25 ianuarie 2022, Edward Iordănescu a fost prezentat oficial ca selecţioner al reprezentativei României într-o conferinţă de presă susţinută la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia.
Antrenorul în vârstă de 43 de ani a semnat un contract valabil până la finalul campaniei de calificare la EURO 2024, incluzând eventuale jocuri de play-off, cu prelungire automată în cazul calificării la turneul final.
„Astăzi îl prezentăm pe noul selecţioner al României, Edward Iordănescu, antrenor care are misiunea de a readuce echipa naţională în elita fotbalului european.
Elementele principale care au contat în luarea acestei decizii au fost determinarea, disponibilitatea şi dorinţa de a reuşi.
Toate acestea le-am regăsit în totalitate la Edward Iordănescu, la acestea se adaugă experienţa de antrenor pe care a acumulat-o în carieră, spiritul său analitic, cunoaşterea la zi a fotbalului la zi şi a lucrat cu jucători care sunt în circuitul naţionalei. Suntem siguri că va avea capacitatea să construiască o echipă naţională competitivă, de succes, de care să fim cu toţii mândri! Selecţionerul are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, şi un obiectiv intermediar, câştigarea grupei din Liga Naţiunilor”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
„Am simţit încredere în munca pe care o putem face împreună.
Mulţumesc şi predecesorilor mei, Cosmin Contra şi Mirel Rădoi, care au lăsat lucruri bune în urma lor. Au muncit să construiască un mediu bun pentru performanţă şi au participat la promovarea şi dezvoltarea unor jucători tineri. Sunt bucuros, mândru şi sunt pregătit pentru responsabilitatea de a reprezenta românii şi România.
Cu încrederea tuturor putem construi o echipă care să strălucească şi care poate produce performanţele pe care cu toţii le aşteaptă”, a spus Edward Iordănescu.
Edward Iordănescu le-a mai pregătit pe FC Vaslui, ASA Tg. Mureş, Pandurii Tg. Jiu, ŢSKA Sofia, Astra, CFR Cluj, Gaz Metan şi FCSB.
Are în palmares o Supercupă a României şi un titlu de campion, ambele cu CFR Cluj.
Noul selecţioner va debuta pe banca naţionalei odată cu cele două meciuri amicale din luna martie, pe 25, la Bucureşti, cu Grecia, şi pe 29, la Netanya, cu Israel.
Pentru naţionala României va urma parcursul din Liga Naţiunilor:
4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
7 iunie 2022: Bosnia şi Herţegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)
11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia şi Herţegovina (ora 21:45)