Scrisoare deschisă. Ionuţ Urzeala - Preşedinte secţia de baschet CSU Ploieşti
 
În seara aceasta pe adresa de noastră de e-mail a fost trimisă o scrisoare deschisă a Preşedintelui sectiei de baschet CSU Ploieşti, Ionuţ Urzeala.
 
Scrisoarea integrală:
 
" Dragi prieteni din presă,
 
Mă bucur că, după titlul tâmpit pe care i l-am pus, ai deschis acest mail.
 
Ideea pe care o vreau să o transmit nu este deloc amuzantă, dar o să încerc să fac haz de necaz şi să vă inspir să vă aplecaţi, pentru câteva minute, atenţia asupra acestei poveşti.
 
Încep prin a vă expune, foarte pe scurt, situaţia secţiei de baschet a Clubului Sportiv Universitar:
 
* Acum 2 ani am preluat această secţie, am constituit 2 echipe de juniori, urmând ca la anul să o constituim pe cea de-a treia.
* În decembrie 2016 primim un ordin guvernamental prin care ni-se impune să ne axăm activitatea pe seniori, începând cu anul următor.
* În vara acestui an:), pentru că nu am reuşit să-i creştem cu furaje şi alte nutreţuri pe juniorii noştri şi să-i transformăm în seniori peste noapte, am decis să formăm o echipă de seniori tocmai pentru că aceşti juniori pe care-i avem şi muncesc zi de zi să-şi poată continua activitatea.
* Ne-am gândit în primul rând la băieţii de U18 ce au reprezentat oraşul nostru în echipa CSM-ului în sezonul trecut că am putea face o echipă cu ei şi de aici a apărut ideea formării unei singure echipe, sub titulatura CSM-CSU.
* Din nu ştiu ce motive nu am reuşit încă să concretizăm această idee frumoasă pentru oraşul nostru şi mă gândesc în fiecare zi că poate Dumnezeu a vrut să fie aşa (iniţiativa noastră nu a primit niciun răspuns chiar dacă au existat foarte multe discuţii pe marginea acestui subiect).
* În toamna acestui an programăm primul meci cu o echipă de 9 seniori găsiţi în parc, în corporaţii sau pe băncile facultăţilor, ce au înţeles că ce vom face cu această echipă este într-adevăr ceva deosebit.
 
Mailul acesta, chiar dacă până acum nu am reuşit să vă stârnesc amuzamentul, este unul deosebit. Este unul prin care vă informez despre situaţia noastră şi vă inspir să fiţi alături de povestea noastră încă de la începutul ei.
 
Vă promit că voi veni cât de curând cu nişte surprize chiar şi pentru dumneavoastră, cei din mass-media, prin care am să vă fac să părăsiţi măcar pentru două ore birourile redacţiilor şi să veniţi la sală.
 
Vă transmit că această poveste este inspirată şi de pe meleagurile Ţării Bascilor - Athletic Bilbao, unde am trăit preţ de 6 luni de zile şi vă promit că odată, juniorii noştri, cu care muncim zi de zi, vor face, pe aceleaşi coordonate ca în Spania, povestea noastră reală aici, la Ploieşti, cu "ploieşteni pentru Ploieşti".
 
Mă bucur că aţi ajuns să citiţi aceste rânduri, chiar dacă nu am reuşit să fac nicio glumă până acum, şi vă invit să citiţi, dacă consideraţi să aduceţi în atenţia publicului, informaţii despre meciul nostru şi perspectivele echipei.
 
Cu drag,
Ionuţ Urzeala - preşedinte secţie de baschet CSU Ploieşti