Victorie si in derbi. FC Petrolul Ploiesti  – Universitatea Cluj 1-0
Câştigăm derbiul cu Universitatea Cluj şi plecăm în vacanţă din poziţia de lideri autoritari ai eşalonului secund, la şapte puncte distanţă de ocupanta locului doi (FC Hermannstadt), şi la nouă de cea care închide podiumul, chiar învinsa noastră din partida de marţi seară! 1-0 a fost în confruntarea de pe „Ilie Oană”, golul „lupilor” fiind marcat de către Eugeniu Cebotaru (70).
 
Parcursul aproape impecabil al Petrolului, din stagiunea de toamnă, a fost completat cu victoria obţinută, la ultima apariţie din 2021, în faţa Universităţii Cluj, una dintre principalele contracandidate la promovare. Jocul ce a închis, practic, stagiunea la nivelul eşalonului secund s-a înscris în tiparul aşteptat, spectacolul fiind sacrificat, în condiţiile în care nimeni nu-şi permitea să risipească puncte.
 
Oaspeţii au căutat să surprindă, venind, faţă de confruntarea precedentă, cu şapte modificări în formula de start, şi au fost aproape să deschidă „tabela”, la lovitura de cap a lui Ribeiro (15), dar Avram a avut un reflex de zile mari şi le-a refuzat clujenilor şansa de a trece în avantaj. „Lupii” au replicat cu şuturile lui Ţicu (21) şi Bratu (35), însă, de fiecare dată, portarul Gorcea a reuşit, cum-necum, să îndepărteze pericolul, aşa încât la cabine s-a intrat de pe poziţii de egalitate perfectă.
 
Echilibrul a continuat să se menţină şi după reluare, dar, treptat, echipa lui Nae Constantin a început să pună tot mai multă presiune la poarta oaspeţilor. Iar diferenţa s-a făcut cu 20 de minute înainte de final, după o fază fixă, un corner bătut de către Bratu, la care Măzărache a reluat, cu capul, spre colţul lung, Gorcea a respins în faţă, iar CEBOTARU urmărind şi împingând balonul în plasă: 1-0!
 
A fost golul care a decis soarta întâlnirii, „găzarii” reuşind să-şi conserve avantajul într-un final în care n-au avut mari probleme în defensivă, irosind, chiar, pe cânteva contraatacuri tăioase, şansa unei victorii şi mai clare! N-a mai contat, însă, acest 1-0 fiind suficient pentru a-i asigura echipei noastre un avantaj consistent la intrarea în pauza de iarnă.
 
Cu 42 de puncte adunate după 16 etape, Petrolul s-a desprins la şapte lungimi de următoarea clasată, FC Hermanstadt, iar handicapul ce o desparte de locul trei, cel care merge la baraj, este de nouă puncte! Suficiente argumente, astfel, pentru ca Nae Constantin şi elevii săi să aibă parte de o vacanţă liniştită, campionatul urmând să se reia spre finalul lunii februarie, cu ultimele trei etape din sezonul regular.
 
FC Petrolul Ploieşti – FC Universitatea Cluj 1-0 (0-0)
 
Marcator: Eugeniu Cebotaru (70).
 
Petrolul: Avram – Pârvulescu (64 Boţogan), Meijers, Huja, Ţicu (cpt) – Cebotaru, Seto (59 Chindriş) – Bratu (77 Constantinescu), Tucaliuc (64 Olaru), Măzărache – Jarovic (59 Diarra). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Universitatea: Gorcea – Gâţ (80 V. Alexandru), Dican (cpt), Ispas, Mitrea – Balgiu – Ciobanu (73 Hofman), Ribeiro (80 Alarcon), Acolatse (73 Blejdea), Haită – Răducanu. Antrenor: Erik Lincar.
 
Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) – Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) şi Florin Alexandru Vişan (Galaţi).
 
Rezervă: Marius Chiţu (Târgovişte).
 
Observatori: Ioan Duma (Sibiu) şi Dorinel Dincă (Călăraşi).
 
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.ro).