Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna. Una dintre finalele pentru play off
 
Petrolul o va întâlni, mâine seară, pe Concordia Chiajna, în prima dintre cele trei „finale” programate să se desfăşoare până la finalul anului. Partida se va disputa pe „Ilie Oană”, de la ora 20.30, accesul publicului nefiind permis.
Întâlnirea va fi transmisă de către Digisport, LookSport şi TelekomSport.
Instalată confortabil pe prima poziţie a clasamentului după un parcurs în care a avut o singură sincopă, la începutul campionatului, formaţia noastră poate sprinta decisiv în lupta pentru promovare încă de dinaintea pauzei de iarnă. Pentru trupa lui Nicolae Constantin urmează trei întâlniri de foc, cu echipele ce se anunţă a fi principalele contracandidate pentru un loc în primul eşalon, Concordia Chiajna (acasă), AFC Hermannstadt (deplasare) şi Universitate Cluj (acasă), şi, dacă va strânge cât mai multe puncte din această serie, poate pune o distanţă mai mult decât importantă faţă de ocupanta locului trei.
Dincolo de toate aceste calcule matematice, cel mai important rămâne, aşa cum se spune în lumea fotbalului, meciul care urmează. Iar cel de mâine, cu Concordia Chiajna, se anunţa a fi unul extrem de dificil, ilfovenii ocupând poziţia a treia, cu 30 de puncte, şase mai puţine decât Petrolul, dar şi cu cea de-a doua defensivă din campionat, în condiţiile în care au primit cinci goluri în cele 13 etape scurse până acum.
„Întâlnim o echipă bună din toate punctele de vedere, cu un lot valoros, cu un antrenor foarte bun şi se poate spune că este un examen pentru noi! Ne-am pregătit bine, sper să facem un joc pe măsură şi să ne sporim zestrea de puncte din clasament”, este de părere Nicolae Constantin, antrenorul „galben-albaştrilor” dezvăluind şi „tactica” pentru meciul de mâine seară. „Important este să nu primim gol, iar dacă vom face asta, atunci cred că vom şi câştiga! În mare măsură ştiu primul <<11>> pe care îl vom alinia, dar mai rămâne antrenamentul din această după-amiază, la care sper să nu se întâmple ceva deosebit, şi mă refer aici la vreo accidentare nedorită. Vedem cum vin şi Ţicu şi Pârvulescu de la loturile naţionale. Vali a jucat 45 de minute aseară, Sergiu nu a evoluat deloc în meciul de ieri, ambii sunt sănătoşi din câte ştiu şi ne putem baza pe ei. Avem, aşadar, tot efectivul la dispoziţie şi sperăm să aliniem o echipă bună, cu care să putem câştiga acest meci”, a adăugat tehnicianul „lupilor”. „Este o pierdere faptul că nu jucăm cu public în tribune, pentru că în meciurile de acasă, având fanii în spate, eram, cu siguranţă, mai puternici! Dar încercăm să ne facem treaba indiferent de condiţii şi trebuie să obţinem un rezultat bun”, a conchis Constantin.
 
Partida de mâine seară va începe la ora 20.30, fiind transmisă de toate cele trei televiziuni deţinătoare de drepturi pentru eşalonul secund, Digisport, LookSport şi TelekomSport.