PETROLUL DE NOTA 10.Petrolul a castigat si la Giurgiu.Astra Giurgiu-PETROLUL PLOIESTI 1-2
 
Petrolul are 5 puncte peste Hermannstadt în fruntea ligii secunde, după 2-1 la Giurgiu, cu Astra, în etapa 12 a Ligii 2.
 
Petrolul a încasat al treilea gol din acest sezon, dar a reuşit să câştige şi contra Astrei. Bara lui Diarra a anunţat primul gol al meciului, semnat de Cebotaru. Imediat, centrarea lui Ţicu se putea transforma în gol.
Gazdele au rămas în 10 după eliminarea lui Giuroiu din minutul 35, în urma unui conflict cu Diarra.
În inferioritate numerică, Astra a reuşit egalarea, prin Danciu. Petrolul a forţat şi a înscris pe final până la urmă golul victoriei, prin Buia, fază la care gazdele au cerut ofsaid. Reluările TV au arătat însă că nu a fost aşa.
 
Pentru ploieşteni a fost a zecea victorie la rând în liga secundă.
 
”Fotbalul te pedepseşte când nu eşti conectat şi nu dai tot la fiecare meci. El te pedepseşte un pic şi astăzi a fost o învăţătură de minte pentru noi”, a spus Cebotaru.
 
”N-aş putea să spun că am făcut un joc slab, pentru că l-am dominat în totalitate, am ratat multe ocazii. Din păcate, am făcut o greşeala care era sa ne coste”, a spus şi antrenorul ”găzarilor”, Nicolae Constantin.
 
Sâmbăta viitoare, de la 12:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, Petrolul va evolua pe ”Ilie Oană” cu Dunărea Călăraşi.
 
Echipele de start
Astra: Moroz – R. Gab. Zamfir, Ad. Stoian, Tib. Giuroiu, Riza – Banu – C. Danciu, Gab. Şerban, Brăilă, Dr. Gheorghe (cpt.) – Găvîrliţă 
Rezerve: Mih. Cotolan – Y. Fatai, I. Zaharia, Al. Giuroiu, Gab. Dumitraşcu, Adeshina, Rob. Lică, Cl. Dragu, Buliga
Antrenor: Florin Stîngă
 
Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, V. Lică, Huja, Ţicu (cpt.) – Seto, Cebotaru – M. Bratu, Tucaliuc, Măzărache – S. Diarra
Rezerve: Al. Radu – Boţogan, Meijers, Ant. Manolache, Sil. Pană, Mih. Constantinescu, Buia, Vajushi, M. Chindriş
Antrenor: Nicolae Constantin
 
 
Foto:Sport Pictures