CSA Steaua a fost ingenucheata la Ploieşti. PETROLUL PLOIESTI-CSA Steaua Bucureşti 2-0 (foto -video)
 
Joi seară, la Ploieşti, pe stadionul” Ilie Oana”, lupii galbeni şi-au muşcat” rivală”.
Într-o atmosferă demnă de Europa, PETROLUL PLOIEŞTI a învins CSA  Steaua Bucureşti cu scorul de 2-0, prin dubla lui Sory Diarra.
Înainte de startul partidei, legenda” găzarilor” Gheorghe” Gică” Liliac a dat în mod simbolic lovitura de începere.
Prima repriză a fost echilibrată, oaspeţii reuşind să joace bine defensiv, iar” amfitrionii” s-au limit la doar câteva atacuri...
Cele mai importante faze ale primei reprize...
Minutul 21- Jarovic a pasă în careu pentru Cebotaru, acesta din urmă a şutat cu latul, din 17 metri puţin peste poartă.
Minutul 28- Silviu Pana a şutat slab de la 16 metri, dintr-o pasă a lui Măzărache. Mingea s-a dus peste poartă.
Minutul 38-Huja a intervenit în extremis, în faţa lui Răsdan care avea ocazia să şuteze periculos din careu.
În mitanul secund,” găzarii” au ieşit mai curajoşi de la vestiare, reuşind să înscrie de două ori.
În minutul 57, Ceobotaru a câştigat un duel aerian, i-a păsat cu capul lui Diarra, golgeterul lupilor a deschis scorul după ce a înscris din 6 metri central.
După 7 minute, tabela a fost schimbată după o contraatac şcoală... Pârvulescu i-a păsat lui Seto, acesta a prelungit la Măzărache, apoi mingea a ajuns la Sory Diarra.
Africanul a trecut de Beţa şi Walace, şi a şutat la colţul drept, portarul stelist neavând ce să mai facă.
În minutul 73, bucureştenii puteau reduce din diferenţă, Huiban i-a păsat lui Enceanu, acesta a rămas singur cu Avram, însă a preferat o pasă la Chipirliu, cel din urmă a şutat peste poarta goală, din 7 metri.
Tot Chipiriliu a dat emoţii lupilor, în minutul 82 a executat bine o lovitură liberă, mingea a fost deviată din careu, în corner.
 
Scor final 2-0 pentru Petrolul, astfel lupii şi-au consolidat poziţia de lideri ai ligii secunde, cu 10 victorii şi o înfrângere, având 30 puncte şi un golaveraj de 27-2.
 
Spectacol pirotehnic în peluze dar şi în afara stadionului.
 
Ca de fiecare dată, suporterii galben-albastrilor ştiu să facă un adevarat show pirotehnic.
În timpul partidei, la Peluză” Ilie Oana” şi Peluza Latină au fost aprins torţe şi fumigene colorate în galben-albastru, acestea întregind o atmosferă” incendiară”.
Suporterii au făcut un spectacol de cântece şi lumini şi înainte de meci.
Unitate la Ploieşti...
În jurul orei 18.00, pe esplanada Palatului Culturii suporterii din ambele peluze şi-au încurajat favoriţii (jucătorii petrolişti oprindu-se pentru câteva minute) printr-un show de fumigene, torţe şi petarde.
 
Per total a fost o seară memorabilă, lupii galbeni dând o lecţie de fotbal ” rivalilor” de la Steaua.
De menţionat este şi faptul că Peluza Sud Steaua nefiind prezentă la meci, protestând împotriva restrictilor Covid 19.
Pentru Petrolul urmează o deplasare grea la fosta” rivală” din oraş, Astra Giurgiu.
Partida va avea loc, duminica 31 octombrie, ora 12.30.
 
Petrolul Ploieşti: R. Avram – Pârvulescu, Lică, Huja, Ţicu (cpt.) – Cebotaru, Sil. Pană (Seto 58′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 76′), Tucaliuc (M. Chindriş 76′), Măzărache (Saim Tudor 76′) – Jarovic (S. Diarra 33′)
Rezerve neutilizate: Al. Radu – Alb. Olaru, Boţogan, Ant. Manolache
Antrenor: Nicolae Constantin
CŞĂ Steaua Bucureşti: Bălbărău – Călinţaru, Beţa, Walace, Rob. Neacşu – D. Oroian (Donose 82′), Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 74′), Enceanu (Băjenaru 74′), Răsdan (Ad. Popa 62′) – Chipirliu, Huiban
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bactăr, Al. Fl. Zaharia, St. Drăghici, Em. Pacionel
Antrenor: Daniel Oprită
Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti)
 Asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) şi Romică Bîrdeş (Piteşti)
 Rezervă: Dragoş Nicolae Lunca (Cluj Napoca)
Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău) şi Ciprian Anton (Suceava)
Declaraţii la Digisport.
 
” În vara lui 99, victoria cu 5-1 este ultima victorie a Petrolului contra Stelei pe Ilie Oană. Un meci greu, era de aşteptat să fie aşa pentru că atât stadionul cât şi atmosfera au făcut ca spectacolul să fie pe măsură. Jucătorii şi-au dorit mult şi de o parte şi de cealaltă să câştige, sunt bucuroşi că am ieşit învingători şi asta e cel mai important. Sper să mergem cât mai mult, avem meci cu Astra, ne dorim mult să câştigăm şi vedem ce urmează. E un început de campionat în care mai multe echipe s-au desprins de restul şi în finalul de an vor fi meciuri de genul ăsta etapă de etapă.
A fost exact cum m-am aşteptat. Ştiam că Steaua este o echipă bună, ştiam că pune presiune, asta a făcut aproape în toate meciurile, ştiam că are jucători valoroşi. Mă aşteptam să ne domine la un moment dat. În prima repriză, ne-au dominat mai mult decât mă aşteptam. Nu am reuşit să controlăm jocul. Am reuşit în repriza a doua. Eram sigur că dacă vom deschide scorul, vom avea mai multe spaţii, ceea ce s-a şi întâmplat. Am profitat de viteza atacanţilor noştri şi am reuşit să închidem jocul cu al doilea gol.
Nu am început cu Diarra titular. A fost o perioadă accidentat, revenise de puţin timp. Ideea era să nu îl forţăm prea mult, dar am fost obligaţi de accidentarea lui Senad şi a trebuit să intre. Avem mari probleme aici pentru că şi Senad a înscris goluri. Vine din urmă Marius Coman, voi avea destul de mari probleme în a-l găsi pe cel mai în formă.
La licitaţia ce urmează, clubul nostru va participa şi mai mult ca sigur va câştiga. La fotbal nu ai niciodată linişte. Avem o zi, două libere şi apoi vom pregăti meciurile care vor urma. Multă lume nu îi dă şanse Astrei, dar, deşi are -1 în clasament, Astra a făcut 13 puncte. Ar fi fost undeva la locul 10”, a declarat Nae Constantin la finalul meciului.
” Este bucurie foarte mare, pentru că ne doream foarte mult să câştigăm. Am muncit foarte mult. Acum, este timpul nostru, în seara asta o să ne bucurăm, poate şi mâine, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru meciurile următoare.
Nu putem spune că defilăm, luăm fiecare etapă în parte după cum a spus şi mister. Pentru noi, cel mai greu meci e următorul. Tratăm fiecare meci la victorie, pentru că suntem Petrolul şi trebuie să câştigăm. Ne bucurăm pentru parcursul bun şi sperăm să o ţinem tot aşa.
Chiar vorbeam în vestiar că aşteptăm aceste meciuri cu miză, cu mulţi suporteri. Momentele acestea te fac fotbalist. Când vin mii de suporteri la stadion să te vadă, să te încurajeze, chiar te simţi fotbalist. Aşteptăm meciurile următoare la fel, cu fani în tribune, pentru că eu zic că astăzi lumea din tribună ne-a sprijinit, a fost ca al 12-lea jucător.
Noi suntem Petrolul şi trebuie să continuăm parcursul bun. Vrem să intrăm în play-off, iar acolo vedem ce se va întâmpla”, a spus Valentin Ţicu (căpitanul lupilor galbeni).
"Aveam aşteptări, oricine putea să câştige, a fost un joc echilibrat, poate cu un plus pentru noi. Echipa care a greşit prima a pierdut, adică noi. N-am reuşit să intrăm în joc la acea ocazie a lui Chipirliu, plus ocazia asta din final. Nişte ocazii foarte mari. Şi ei au mai avut pe final, ne-au prins descoperiţi. Luăm un gol din fază fixă, după aceea, la al doilea gol, ne-a prins pe contraatac, am încercat să ieşim la atac, dar am lăsat spaţii. 
 
Diarra e jucător de viteză, normal, îl ştiam. Ne-a dat golul din fază fixă, la fel cum putea să o facă şi Jarovic. Am lăsat spaţii, am ieşit la joc şi nouă parcă ne e frică să dăm mingea în poartă. Noi am greşit şi am plătit.
La un meci ca ăsta nu mai poţi avea ocaziile din meciul cu Astra. În prima repriză, dacă Răsdan îşi făcea bine preluarea, era 1-0. Sunt nişte lucruri... când ajungem la finalizare parcă dăm să scăpăm de minge. Într-un meci cu Petrolul nu poţi avea 15 ocazii. Două să ai şi să dai un gol.
Petrolul e clar cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o, au şi câştigat, ce să spun? Sunt meritat pe locul pe care sunt. Noi trebuie să mai muncim, să ieşim din criza asta de la finalizare.
Avem obiectiv, cum să n-avem? Obiectivul e acela de a câştiga fiecare meci. E vorba şi de bani, de tot. Îi obligă clubul, tradiţia, trebuie să jucăm fiecare meci la victorie pentru că te cheamă Steaua", a spus Daniel Oprită.
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu) şi Gabi Dima (la Palatul Culturii)
 
Video: Gabi Dima, Peluza” Ilie Oana” Petrolul Ploieşti şi FCPTV