Romania-Kazsthan, meciul văzut din tribune

Vă reamintim că joi seara naţionalei României a învins lejer reprezentativa similară a Kazakhstanului cu scorul de 3-1, în Grupa E a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018.

 

Naţionala  susţinută frenetic în “Republica Ploieşti “.

Deşi în această campanie de calificare naţională României a dezamăgit milioane de romani, joi seara odată cu debutul lui Cosmin Contra pe banca naţionalei, se pare că suporterii tricolorilor au uitat de dezamăgiri.

Bine-nţeles, de menţionat ca printre cei peste 11 000 de spectatori, mulţi au fost ploieşteni.

Peluza Latina (Petrolul Ploieşti) a  dat tonul la scandări .

Cu o oră înainte de începutul meciului cele două grupări de suporteri s-au întâlnit la Palatul Culturii din Ploieşti şi după un show de culoare, au plecat grupate spre stadion, pe drum cei peste 300 de suporteri ploieşteni au scandat numele naţionalei, fără a creat incidente.

Cei peste 300 de ploieşteni grupaţi în Peluza a 2 a sub numele de “Ploieşti – România “au încurajat echipa naţională la unison cu celelalte grupuri de suporteri din Peluza 1 sau Tribuna a 2 a.

De menţionat ca echipa naţională (să nu apară dubii) a fost susţinută şi de suporterii “lupilor galbeni “ din  Peluza 1 şi au afişat două mesaje:

"Istoria fotbalului românesc, clădită în zeci de ani/distrusă de FRF pentru bani"

"Un nou început, păşim cu încredere şi strigăm cât putem de tare, 
Sperând ca pentru tricolor să oferiţi sacrificiu şi sudoare!"

Şi suporterii nationalei de la Tribuna a 2 a au oferit spectacol.

La tribuna  a doua înspre Peluza 2, au fost grupările: Uniţi sub tricolor “(UST), Camarazii, Iaşi, Târgu Mureş, Bistriţa, Vaslui, Independenţii, Piteşti, Tulcea 500, Dulce Românie şi Fervent acestea au completat spectacolul suporterilor, dar au avut parte de un incident, stewarzii au intervenit în forţă, nu înţelegem de ce, pentru a da jos un mesaj caritabil pentru un suporter dinamovist şi roman, acesta (Dan Cucu) având nevoie de sprijinul tuturor suporterilor din ţară peste a trece de o suferinţă grea.

Mesajul a fost “fb: //AlaturiDeCuCu “, un mesaj care nu a instigat la ura, xenofobie, injurii, rasism, etc.

Până la urma suporterii au reuşit să pună pe gard acel mesaj.

Un alt mesaj afişat de fanii romani prezenţi la tribună a 2 a “ “După interzicerea liberei exprimări, aţi închis şi graniţa, FRF şi jandarmeria îşi reprimă naţia!”

Mesajul fiind cu trimitere directă la ceea ce s-a întâmplat acum o lună, la ultima deplasare a naţionalei, în Muntenegru, atunci când zeci de fani români, au fost întorşi de la vama dintre Serbia şi Muntenegru, aceştia fiind ai grupărilor Ploieşti - România şi Uniţi Sub Tricolor, dar şi fani neutri ai naţionalei, care plecau în concediu, înainte de a se bucura de mini vacanţă, mergeau şi la meci.

Rămânând la acest subiect, cu incidentele de la vamă, potrivit http://www.revistaultra.ro (http://www.revistaultra.ro/jandarmeria-si-cu-frf-sustin-cu-ardoare-cenzura-pe-stadioane-si-abuzurile/ )

“Procedura a fost simplă, perfidă şi mişelească: deşi biletele n-au fost nominale, FRF a cerut date personale pentru fiecare bilet vândut, pentru a crea o bază de date cu toţi cei care vor să susţină naţionala în deplasare, bază de date pe care federaţia a trimis-o apoi spre jandarmerie, şi din colaborarea dintre aceştia, au rezultat liste de multe zeci de oameni trimise către poliţia muntenegreană, cu specificaţia că ar fi indicat că acestor fani să nu li se permită accesul în Muntenegru „din motive de securitate”. Astfel, FRF a vândut bilete unor fani cărora apoi le-a comandat interdicţia de a ajunge la meci, cerând fără motiv date personale ale acestora deşi Federaţia Muntenegreană nu avea nevoie de acestea. Aceste informaţii au fost confirmate direct sau voalat de mai toate părţile implicate, fie că vorbim de poliţia şi vameşii muntenegreni, de consulat şi inclusiv de către cei de la FRF care dintr-o imprudentă şi-au demascat atitudinea batjocoritoare faţă de fani, recunoscând că au trimis liste de fani care să nu fie lăsaţi să ajungă la meci.

Astfel, câteva zeci de suporteri au fost nevoiţi să stea prin vămi timp de două zile, să se odihnească pe unde puteau găsi cazări improvizate în ultimul moment şi în tot acest timp să caute soluţii şi ajutor pe toate căile posibile. Deşi mediatizat de presă, acest caz nu a generat interes şi din partea MAE, a consulului român din Muntenegru şi a celorlalţi factori abilitaţi, care au preferat să nu se implice. De precizat că majoritatea celor care nu au putut intra în Muntenegru aveau concedii plănuite pe mai multe zile pe litoralul muntenegrean, cazări plătite, zile libere cerute cu mult înainte şi multe alte complicaţii care s-au întors împotriva lor, cheltuielile şi eforturile fiind foarte mari, iar deplasarea şi concediul ratate.”

Dulce Românie şi Fervent, mesaj împotriva lui Burleanu.

Un alt mesaj care a fost afişat la meciul de joi seara, a aparţinut grupărilor Dulce Românie şi Fervent, acesta fiind “Înapoi la minifotbal “, cunoscut fiind faptul că Răzvan Burelanu a fost Preşedinte la Federaţia de mini fotbal.

De ce FRF a fost înjurata şi la Ploieşti?

Mulţi vor spune, pe nedrept ca “ultrasii “din Ploieşti sunt foarte răi, dar nu ştiu că au avut un motiv însemnat (la ultima deplasare a naţionalei, aceştia au fost opriţi la graniţă, detalii le puteţi găsi mai sus în acest articol).

Speranţa reprezentanţilor FRF ca la Ploieşti naţională va fi primită ca “acasă” a avut efect pe jumătate, cele două peluze cât şi tribuna a 2 au susţinut echipa naţională (cu mici excepţii), însă au scandat cu aceeaşi “putere” împotriva FRF.

Privind din exterior, gestul este unul normal, din moment ce la meciurile naţionalei suporterii sunt “înconjuraţi “de stewarzi, agenţi de pază, scutieri, etc de parcă ar fi cei mai periculoşi suporteri din Europa sau terorişti.

Suporterii aceştia au dat dovadă şi la Ploieşti, că susţin echipa naţională indiferent de rezultat şi au dreptate când sunt umiliţi şi bătuţi pe banii şi timpul lor.

Suporteri care vin de la sute de kilometrii, îşi lasă acasă familia, copii pentru a susţine o echipă naţională, iar reprezentanţii FRF îi umileşte de fiecare dată, la fiecare meci.

FRF care este un for fotbalistic care a distrus (pe bună dreptate) echipe de tradiţie, centre de juniori, tinere talente, etc.

Gicu Grozav – “tricolorul “ din Peluza 1 .

Dupa fluierul final , fostul jucator al “lupilor galbeni “,Gicu Grozav a urcat in peluza 1 , in sectorul suporterilor petrolisti si a cantat alaturi de acestia ,minute-n sir.

Dovada ca Gicu Grozav nu a uitat de unde a plecat si este foarte adorat la Ploiesti .

foto :www.revistaultra.ro/