în fata ploieştenilor,Cosmin Contra a debutat cu victorie la echipa naţională.România – Kazakhstan 3-1
Joi seara naţionalei României a învins lejer reprezentativă similară a Kazakhstanului cu scorul de 3-1, în Grupa E a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018.
În faţa a peste 11 000 spectatori, Cosmin Contra a debutat pe banca tehnică a naţionalei cu un succes, chiar în oraşul care îl adoreaza pe tânărul antrenor, Ploieşti.
 
Deşi meciul a contat doar pentru palmares, jucătorii romani şi-au creat multe ocazii şi au jucat mai ofensiv ca niciodată în aceste preliminarii.
După 30 minute echilibrate, Budescu a deschis scorul, în minutul 33, după o combinaţie cu Grozav, a driblat în stilul caracteristic doi adversari şi a şutat lejer în unghi. 1-0 pentru România.
În minutul 37, tot Budescu a fost faultat în careu de Murtazayev, iar decarul tricolorilor a marcat din penalty.
În minutul 45, oaspeţii au avut şansa golului, şutul lui Darabayev, a fost deviat (norocos) în corner de Chiriches.
Scor la pauză 2-0 pentru România, după o repriză echilibrată.
În mitanul secund, tricolorii au avut alte oportunităţi, iar în minutul 73 au majorat scorul la 3-0, după un contraatac în 3, Benzar, Chipciu şi Keseru, ultimul a şutat pe colţul lung, de la marginea careului.
Însă nu a fost scor de neprezentare, în minutul 82 Turysbek, a stabilit scorul final cu o lovitură de cap din interiorul careului.
Scor final 3-1, iar debutul lui Cosmin Contra la naţională, “acasă” a fost unul de bun augur.
 
Duminica România, va jucă ultima partidă din această campanie, în Danemarca, meciul urmând să se joace de la ora 19.00.
Scandări la adresa FRF.
 Deşi reprezentanţii FRF au sperat că venirea lui Cosmin Contra pe banca echipei naţionale şi organizarea partidei cu Kazakhstan, la Ploieşti îi va face pe suporterii României mai înţelegători, s-au înşelat.
Printre cântecele şi încurajările venite din tribune şi peluze, s-au strecurat şi injurii aduse FRF-ului, semn că suporterii naţionalei s-au săturat de actuala conducere a forului fotbalistic de la noi din ţară.
FRF a distrus fotbalul românesc.
În primele minute ale reprizei 1, suporterii de la Peluză 1 (majoritatea ai lupilor galbeni) au arborat un mesaj pe care scria: "Istoria fotbalului românesc clădită în zeci ani distrusă de FRF pentru bani".
FRF ŞI JANDARMERIA LA UN LOC.
În repriza a 2 a, în dreapta Tribunei a 2 a, în grupurile de suporteri romani veniţi din ţară reuniţi sub denumirea “Uniţi sub tricolor “a apărut un banner care aducea acuze FRF şi Jandarmeriei “După interzicerea liberei exprimări, aţi închis şi graniţe.FRF şi Jandarmeria îşi reprimă naţia “, mesaj care aduce aminte de suporterii romani opriţi la graniţa dintre Serbia şi Muntenegru, de luna trecută când aceştia vroiau să se deplasare în Muntenegru pentru a susţine naţională.
Incidente la Tribună a 2 a.
La mijlocul mitanului secund intre stewarzi şi suporterii de la “Uniţi sub tricolor “au fost câteva incidente datorate abuzurilor stewarzilor împotriva unui banner adresat unui suporter dinamovist care este grav bolnav.
Stewarzii încercând să dea jos de pe gard un banner cu mesajul “facebook.com/AlaturiDeCucu “
Suporterii petrolişti de la T 2 şi Peluza Latină au venit grupat la meci.
Înainte cu aproximativ 2 ore înainte de începutul partidei dintre România – Kazakhstan, mai mulţi suporteri de la grupările T 2 şi Peluza Latină, aproximativ 300, s-au strâns în faţa Palatului Culturii din Ploieşti, au creat o atmosferă “incendiara “plină de culoare şi au plecat grupaţi spre stadionul “Ilie Oana “.
Atât pe traseul către stadion cât şip e stadion aceştia nu au creat niciun incident, au cântat la unison şi au încurajat echipa naţională.
Semn că suporterii ploieşteni dau dovadă de patriotism şi spirit civic la meciuri.
Gicu Grozav a rămas tot “lup galben “.
Imediat după terminarea partidei Gheorghe Grozav a urcat în Peluza 1 şi a cântat alături de suporterii petrolişti, neuitând perioada frumoasă când îmbrăca tricoul echipei Petrolul Ploieşti.
Video aici: https://www.youtube.com/watch?v=I3uap2nnzBg
Meme Stoica a adus injurii suporterilor petrolişti.
Deşi gestul de a înjura echipa Steaua la un meci al naţionalei nu este frumos, dar se practică şi la alte meciuri ale tricolorilor, aseară o parte din suporterii petrolişti pe lângă încurajările aduse jucătorilor romani, au înjurat şi Steaua.
Meme Stoica (de la FCSB) a răspuns frustrat de situaţie printr-un mesaj jignitor la adresa fanilor petrolişti.
"Ca să mergi să susţii echipa naţională şi să înjuri Steaua trebuie să fii mai prost decât prevede legea. Mai ales la un meci la care doar Tătăruşanu, Chiricheş, Pintilii şi banda dreaptă funcţionează bine, iar Budescu îţi câştigă meciul", a scris Mihai Stoica pe contul său de facebook.
De menţionat că niciun oficial al CSA FC Steaua Bucureşti nu a răspuns la injurii, ceea ce denotă o frustrare a oficialului FCSB-ist, care nici acum nu înţelege că FCSB NU E Steaua, iar cei 3 jucători enumeraţi de acesta joacă la FCSB, nu la Steaua.
 
România – Kazakhstan 3-1 (2-0)
Marcatori: Budescu (33, 38, penalti), Keseru (73)/Turysbek (82)
România: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş (cpt), Grigore, Ganea – Pintilii (70 Hoban), R. Marin – Chipciu, Budescu (81 Ioniţă), Grozav – Fl. Andone (66 Keseru). Antrenor: Cosmin Contra.
Kazakhstan: Pokatilov – Beysebekov, Maliy, Akhmetov, Dmitrenko (cpt), Suyumbayev – Tagybergen (66 Turysbek) – Kuat, Darabayev, Nurgaliyev (46 Khizhnichenko) – Murtazayev (58 Schetkin). Antrenor: Aleksandr Borodyuk.
Cartonaşe galbene: Pintilii (24), Chipciu (64), Benzar (71)/Kuat (10), Suyumbayev (53), Darabayev (73), Maliy (80)
Au arbitrat: Sandro Scharer – Stephane De Almeida şi Sladan Josipovic (toţi din Elveţia)
Observatori: Bertrand Layec (Franţa) şi Vasko Dojcinovski (Macedonia).