COMUNICAT ACS PETROLUL 52 PLOIESTI. CE TREBUIE REŢINUT DE FIECARE PETROLIST
 
CE TREBUIE REŢINUT DE FIECARE PETROLIST
 
 ACS PETROLUL 52, echipa fanion a tuturor petroliştilor, cunoscută de-a lungul întregii sale istorii de aproape 100 de ani sub denumirea consacrată de PETROLUL PLOIEŞTI, a încheiat în luna august 2021 un prim mandat sportiv de 5 ani de la reînfiinţare.
S-a reconstruit o echipă de la ”zero”.
Cu pasiune, cu atenţia fiecărui detaliu, am reclădit Academia de fotbal PETROLUL.
Am valorizat de la bun început relaţia cu proprii suporteri – raţiunea supremă de existenţă a fiecărei echipe de fotbal.
Am susţinut întregul proiect PETROLUL având sprijinul financiar al fostului Partener Finanţator.
Am făcut toate acestea împreună cu voi, PETROLIŞTII, pentru ca ASTĂZI, într-o succesiune firească a lucrurilor făcute bine, echipa de seniori să conducă cu autoritate clasamentul Ligii a 2-a de fotbal, Academia de fotbal PETROLUL să fie clasificată de către Federaţia Română de Fotbal pe locul 19 dintr-un total de 100 de academii, şi tot Academia de fotbal PETROLUL să  dea primei echipe 8 juniori capabili să susţină obiectivele de performanţă asumate precum şi convocările sosite pe adresa clubului pentru loturile naţionale de juniori şi tineret.
Tot ASTĂZI, energiile şi resursele clubului sunt consumate într-un conflict artificial menit să destabilizeze grav activitatea clubului şi obiectivele de performanţă asumate. În epoca internetului şi a reţelelor de socializare, fiecare petrolist este la curent cu presiunea mediatică exercitată asupra clubului de către anumite persoane care  doresc ”binele” PETROLULUI.
Şi tot ASTĂZI, clubul face eforturi considerabile pentru obţinerea fondurilor necesare menţinerii activităţii şi îndeplinirii obiectivelor de performanţă asumate. Pentru o informare corectă a fiecărui petrolist, începând cu data de 01.07.2021 clubul a încasat suma 100.000 euro aferentă unui contract de publicitate şi promovare, dar insuficientă pentru acest nivel competiţional, motiv pentru care clubul a semnat un contract de împrumut cu un împătimit petrolist pentru suma de 55.000 euro.
Desigur, toate aceste sume nu au reuşit să acopere în totalitate obligaţiile financiare ale clubului.
Există la acest moment anumite restanţe salariale către jucători şi staff, de aproximativ 20-25% din drepturile salariale aferente lunii august 2021. De asemenea, CONTRAR celor vehiculate şi aruncate în spaţiul public de către ”PRIETENII PETROLULUI”, clubul a semnat cu ANAF o convenţie de reeşalonare a datoriilor, astfel că Certificatul de Atestare Fiscală (ataşat prezentului comunicat) solicitat de club în data de 13.10.2021 este obţinut ”pe zero”.
Clubul mulţumeşte şi se identifică cu fiecare petrolist – membru al MARII FAMILII A PETROLULUI. Împreună în zile cu soare, uniţi în zile cu vânt şi ploaie, ne hrănim în fiecare zi cu iubirea PETROLUL PLOIEŞTI.