Înfrângere la limită, în amicalul cu Dinamo.Dinamo Bucuresti-Petrolul Ploieşti 3-2
Petrolul a pierdut, la limită, meciul amical pe care l-a disputat, sâmbătă, pe stadionul din „Ştefan cel Mare”, cu Dinamo Bucureşti. Gazdele s-au impus cu 3-2 (1-1), după ce au „răsturnat” rezultatul în ultimele cinci minute ale jocului.
„Lupii” s-au aflat de două ori în avantaj, însă asta nu le-a fost suficient pentru a termina învingători, finalul de partidă fiind gestionat mai bine de către amfitrioni. Senad Jarovic (4) a deschis scorul, cu o reluare, din mijlocul careului, după o centrare venită de la Saim Tudor, dar Dinamo a egalat repede, Ricardo Grigore (6) înscriind din colţul din stânga al careului de şase metri, la capătul unei lovituri libere bătută de pe dreapta. 1-1 a fost scorul pauzei, iar Petrolul a revenit la conducere la scurt timp după reluare, Eugeniu Cebotaru (56) învingându-l pe Iliev cu un şut expediat de la 12 metri, balonul fiind plasat lângă butul din dreapta portarului bulgar. Însă, „dublă” din ultimele minute semnată de către Cătălin Măgureanu (85 – scăpat singur cu Jercălău, după o lansare a lui Ivanovski, a plasat balonul pe lângă portarul petroliştilor; 90 – reluare din 6 metri, după o centrare de pe stânga a lui Sorescu) a anulat avantajul „lupilor”, Dinamo câştigând, astfel, in-extremis un meci în care, în ciuda rezultatului final, diferenţa de eşalon a fost, practic, inexistentă.
Iată, însă, distribuţiile folosite de către cei doi antrenori, Mircea Rednic şi Nicolae Constantin:
Dinamo: Eşanu – Nica, Almeida, Grigore, Radu – Torje, Răuţă, Filip, Sorescu – Târa, Cisse. După pauză au mai jucat: Iliev – Dudea, Creţu, Ivanovski, Itu, Borcea, Măgureanu.
Petrolul: Avram – Rus, Lică, Manolache, Oprea – Chindriş, Takayuki – Constantinescu, Buia, Tudor – Jarovic. După pauză au mai jucat: Jercălău – Pârvulescu, Olaru, Pană, Cebotaru, Vajushi, Bratu, Măzărache, Stoica, Tucaliuc.
Din păcate, introdus pe teren imediat după pauză, Armando Vajushi a acuzat, din nou, o problemă medicală şi a fost înlocuit, la scurt timp, de către Tucaliuc. Rămâne de văzut, astfel, dacă mijlocaşul albanez va putea fi recuperat până la ora următorului joc oficial, programat să se defăşoare duminică, 17 octombrie, pe terenul lui FC Braşov (ora 12.30).