România a câştigat titlul european  la Campionatele Europene de Gimnastică Aerobică din  Ancona, Italia, Ediţia a 10-a,  22 – 24 septembrie 2017

România a câştigat titlurile de campioană europeană cu echipa lotului naţional de seniorişi vicecampioană europeană cu echipa lotului naţional de juniori la Gimnastica Aerobică,la Eurobics 2017.Campionatele Europene de Gimnastică Aerobică au avut loc în perioada22 – 24 septembrie 2017,  în Ancona, Italia.

România îşi menţine poziţia de top la nivel european, câştigând 8 medalii în finalele Campionatelor Europene de Gimnastică Aerobică din Ancona, Italia. Gimnaştii seniori au obţinut 2 medalii de aur (Trio şi Grup) şi 3 medalii de bronz (Trio, Cuplu şi Aerobic Dance), iar juniorii au câştigat 1 medalie de aur (Grup) şi 2 medalii de bronz (Cuplu şi Individual Masculin). Gimnaştii au fost însoţiţi şi coordonaţi de antrenoarele Maria Fumea, Mariana Mezei şi Cristiana Spînu

Rezultatele complete pot fi vizualizate aici: http://gymtv.online/user/participant-ranking/

Evenimentul a marcata 10-a ediţie a Campionatelor Europene de Gimnastică Aerobicăîn cadrul cărora au concurat pentru titlurile continentale cei mai buni gimnaşti din loturile naţionale de seniori şi juniori din 21 de ţări.

Participarea la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică din anul 1995, de la Paris, aduce României şi prima medalie mondială. Începând din 1995 şi până în prezent, loturile de gimnastică aerobică au cucerit un număr impresionant de medalii europene şi mondiale. Lotul de Juniori a câştigat 58 de medalii (27 de aur,14 de argint şi 17 de bronz). Lotul de senioria cucerit 136 de medalii (57 de aur, 42 de argint şi 37 de bronz).

România este cotată lider pe plan mondial în Gimnastica Aerobică.