Lupii galbeni  raman lideri.Unirea Dej-PETROLUL PLOIESTI 1-3
 
Petroliştii au mers la Dej decişi să obţină victoria care să le securizeze prima poziţie a clasamentului şi au reuşit să-şi atingă obiectivul, după un meci în care au avut tăria să întoarcă în favoarea lor o situaţie ce nu părea, la un moment dat, tocmai încurajatoare. „Lupii” s-au impus cu 3-1, golurile lui Constantinescu (76), Cebotaru (81, pen) şi Silviu Pană (90+2) anulând avantajul pe care gazdele îl luaseră după reuşita lui Manole (55, pen.).
 
Avertizaţi de faptul că Unirea este o echipă incomodă, mai ales pe teren propriu, elevii lui Nicolae Constantin n-au părut dispuşi să rişte ceva, dar nici n-au reuşit să-şi impună superioritatea, într-o primă repriză în care s-a jucat destul de puţin fotbal. Practic, evenimentul principal al primelor 45 de minute a fost acela al accidentării lui Vajushi, albanezul părăsind terenul cu şapte minute înainte de pauză, iar singura situaţie de gol a fost trecută în dreptul gazdelor, în prelungiri, atunci când Manole a rămas într-o poziţie favorabilă, dar şutul său, din careu, a mers direct în braţele lui Avram.
 
La pauză, Constantin a încercat să ofere un alt suflu ofensivei echipei sale, renunţând la Jarovic pentru mult mai mobilul Saim Tudor, în vreme ce Măzărache a trecut pe postul de vârf împins, şi la cinci minute după reluare a apărut şi o primă acţiune „tăioasă” a „lupilor, cu cei doi jucători în prim-plan. Măzărache a scăpat spre poarta lui Răilean, a fost faultat, la 18 metri, central, de către Blaj (fază la care, poate, s-ar fi impus mai mult decât cartonaşul galben arătat de către „central”, în condiţiile în care fundaşul gazdelor era ultimul apărător!), însă Saim Tudor n-a profitat, executând lovitura liberă direct în zidul dejenilor!
 
Imediat, pericolul s-a mutat la cealaltă poartă şi defensiva „galben-albaştrilor” a fost surprinsă de o acţiune rapidă a gazdelor. Manole a şutat din mijlocul careului, Huja s-a aruncat în blocaj, iar „centralul” Andrei Florin a considerat că mingea a atins braţul fundaşului petrolist, dictând lovitură de pedeapsă! Pe care acelaşi Manole (55) a transformat-o fără emoţii, aducând-o pe Unirea în avantaj şi obligând-o, totodată, pe Petrolul să gestioneze o situaţie cu care nu prea s-a confruntat în acest sezon, aceea de a fi condusă pe tabela de marcaj!
 
Reacţia a venit prompt, iar Tucaliuc (60) a avut golul de 1-1 în vârful bocanului, dar, rămas singur în careu, după o pasă a lui Bratu, n-a reuşit să-l învingă pe Răilean. Portarul gazdelor a închis, apoi, poarta şi la ocazia uriaşă a lui Saim Tudor (69), cel care a reluat, de la 6-7 metri, în blocajul lui Răilean, însă presiunea tot mai accentuată a „găzarilor” avea să-şi arate, până la urmă, roadele.
 
Petrolul a restabilit egalitatea după o fază fixă, un corner de pe stânga bătut de către Silviu Pană, spre colţul lung, şi fructificat de către CONSTANTINESCU (76) cu o lovitură de cap trimisă din marginea careului mic, iar formaţia noastră a trecut, imediat, în avantaj, CEBOTARU (81) transformând impecabil un penalti, dictat după ce Măzărache a fost faultat de către Rus. Finalul a venit cu o paradă a lui Avram (90), ce a împiedicat golul de 2-2 la o execuţie excelentă a lui Chira, dar şi cu reuşita lui S. PANĂ (90+2), cel care a profitat de o deviere a lui Măzărache, şi, cu o reluare din faţa porţii, a pus capăt emoţiilor, toate cele trei puncte luând, aşadar, calea Ploieştiului!
 
Trupa lui Nae Constantin trece, astfel, cu bine peste un hop important şi, cu 21 de puncte, îşi păstrează avantajul din fruntea clasamentului ierarhiei secunde. În etapa viitoare, formaţia noastră va juca, duminică, de la ora 11.00, pe „Ilie Oană”, cu o altă nou-promovată, CS Comunal 1599 Şelimbăr.
 
 
Unirea Dej – Petrolul Ploieşti 1-3 (0-0)
Marcatori: Manole (55, pen.)/Constantinescu (76), Cebotaru (81, pen), S. Pană (90+2).
Unirea: Răilean – Al. Rus, Burdeţ (49 Blaj), Kereki, Roş – Militaru, Cătinean (cpt), Ad. Pop (56 Al. Pop) – Frăsineanu (71 P. Popescu), Cocian (56 Chira), Manole (71 Blaj). Antrenor: Dragoş Militaru.
Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Lică, Huja, Ţicu (cpt) – Cebotaru, Seto (60 S. Pană) – Bratu (82 Chindriş), Tucaliuc (60 Constantinescu), Vajushi (38 Măzărache) – Jarovic (46 Saim Tudor). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Andrei Florin (Tg. Mureş) – Ovidiu Timar (Oradea) şi George Bogdan Duţă (Bacău).
Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel).
Observatori: Dan Jinga (Bistriţa) şi Radu Bitea (Oradea).