Lupii galbeni au fost eliminaţi din Cupă, după o înfrângere la limită
Marţi seară, Petrolul Ploieşti a terminat drumul din Cupa României (ediţia 2021-2022), după ce a fost învinsă la limită de FCU Craiova 1948, echipă care a promovat în primul eşalon, sezonul acesta.
În partida de aseară,” găzarii” au demonstrat că merită primul loc în eşalonul secund făcând diferenţa dintre primele ligi fotbalistice din România, ca fiind nesemnificativă.
 
Fără „căpitanul” Ţicu, Diarra şi Cebotaru, cei trei având probleme medicale, Nae Constantin a găsit formula perfectă de a anihila formaţia din Bănie, doar un gol făcând diferenţa la final.
Într-o atmosferă incdendiara, lupii fiind încurajaţi frenetic de cei peste 7000 suporteri, cele două peluze făcând un recital pirotehnic (revenim pe acest subiect), ploieştenii au început bine meciul, ratând deschiderea scorului până la pauză prin
 Măzărache (min.6 şi 30),” turcul” Saim Tudor (min. 19), Vajushi (min.21), cei trei nereuşind să-l depăşească pe Popă.
Scorul pauzei a fost” alb”, un scor care aducea speranţa unei victorii după cum a decurs prima repriză.
La 7 minute de la începutul mitanului 2, oaspeţii au reuşit să deschidă scorul după o fază desprinsă de la un joc pe play station, un triunghi de pase între Hugo Vieira, Compagno şi Ondaan, ultimul a şutat de la 16 metri, central, Raul Avram nemaivând ce face.
Lupii au resimţit şocul, impulsonati de suporteri, au pus presiune pe” vizitatori” însă nu au reuşit să trimită meciul în prelungiri.
În minutul 71, Măzărache, a şutat periculos de la distanţă, însă portarul Popa a intervinit la timp. 
În finalul partidei, oltenii au tras de timp, portarul Răzvan Popa a primit şi un cartonaş galben, însă cu toate acestea meciul putea să intre în prelungiri, doar ghinionului fiind de partea ploieştenilor.
În minutul 88, decarul lupilor Darius Buia a şutat în forţa de la 25 metri, Răzvan Popa a boxat în faţa careului, însă Mario Bratu a şutat peste poartă.
La un minut de prelungiri...
În cel de al doilea minut adiţional (90+2) Jarovic a deviat cu exteriorul din 8 metri, mingea a trecut agonizant dpe lângă bară. 
Scor final 0-1, însă ploieştenii nu s-au făcut de ruşine în faţa echipei antrenate de Adrian Mutu, acesta fiind singurul (oltean) aplaudat la Ploieşti, perioada când îmbrăca tricoul galben-albastru nefiind uitată.
Odată încheiat drumul din Cupa României,” petroliştii” continuă cea mai importantă luptă, cea a promovării, urmând ca sâmbătă, de la ora 13.00, să se deplaseze în Ardeal, acolo unde vor întâlni la Dej, echipă locală Unirea.
Petrolul: Avram – Olaru (cpt), Lică, Huja, Manolache – Chindriş, Seto – Saim Tudor (65 Constantinescu), Vajushi (85 Buia), Măzărache (76 Bratu) – Jarovic. Antrenor: Nicolae Constantin.
U Craiova 1948: R. Popa – Negru, Paramatti, Diallo (cpt), Huyghebaert – Ondaan (73 Albu), Asamoah, Van Durmen, Buşu (73 Gajic) – Compagno, Hugo Vieira (81 Bălan). Antrenor: Adrian Mutu.
Au arbitrat: Horia Mladinovici (Bucureşti) – Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) şi Marius Marchidanu (Brăila).
Rezervă: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).
Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) şi Mihai Duras (Deva).
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu). 
 
Declaraţii după meci:
 
” Cred că am arătat destul de bine, ne-am ridicat la nivelul acestui joc, la nivelul acestei faze de Cupă României. Suntem un pic trişti că am pierdut, dar, le-am spus şi în vestiar, să ridicăm capul sus şi să facem tot ce depinde de noi ca la anul să jucăm în Liga 1, să jucăm la ore frumoase pentru fotbal, în atmosfere frumoase, pe stadioane frumoase.
A fost un meci echilibrat, ocazii nu au fost foarte multe nici de o parte, nici de cealaltă. A fost un meci de luptă. Ei au fost mai pragmatici, au reuşit să înscrie. Asta se întâmplă. Cine înscrie, câştigă!
Diferenţa a fost făcută, probabil, de experienţa lor. Au jucători mai experimentaţi. La noi, din păcate, ne-am confruntat săptămâna aceasta cu o serie de accidentări, nu am reuşit să punem cea mai bună formulă de echipă pe care am fi putut să o punem. E o echipă de Liga 1, pentru ei e important să ajungă mai departe. Şi pentru noi era, pentru public ne-am fi dorit, să le aducem o bucurie. Ne bucurăm că am reuşit să aducem mai multă lume în tribune decât de obicei şi sper ca de la meci la meci lumea să fie mult mai aproape de noi şi să ne încurajeze”, a spus Nae Constantin la DigiSport.
Despre promovare...
” Clar că obiectivul nostru este promovarea şi ne dorim din tot sufletul să reuşim de la anul să jucăm în Liga 1, cu echipe importante ale fotbalul românesc. E timpul să revină şi Petrolul acolo, aşa consider. Deja e al patrulea an în care încercăm şi e prea mult pentru suporteri şi pentru tot ce înseamnă fotbal la Ploieşti”, a mai spus Nae Constantin. 
Adrian Mutu a aplaudat şi felicitat atmosfera de la Ploieşti, de aceelasi tratament a avut parte şi de la suporterii ploieşteni care i-au scandat numele.
” A fost o seară frumoasă, ştiu cum sunt suporterii la Ploieşti, de aceea i-am şi salutat la finalul meciului. E o atmosferă de Liga 1, aştept echipa în Liga 1. A început bine campionatul şi la ce suporteri sunt, merită. Mă bucur de ce am reuşit aici.
Merită felicitată Petrolul pentru parcursul din Liga 2 de până acum şi sper să aibă baftă pe viitor”, a spus Adrian Mutu la Digi Sport.
Adrian Mutu - 42 de ani
În anul 2014 a îmbrăcat tricoul lupilor galbeni în 18 meciuri, a marcat 6 ori, cel mai important fiind cel de la Plzen (din cadrul Europa League 2013-2014), atunci când Petrolul a câştigat clar cu Viktoria (scor 4-1 pentru ploieşteni).