Duel de foc in saisprezecimile Cupei Romaniei. La Ploiesti vine echipa lui Mutu
Petrolul şi-a aflat adversara din faza „16”-imilor Cupei României. Formaţia noastră va avea parte de un duel cu o grupare de primă ligă, „U” Craiova 1948, fosta rivală a „lupilor” din stagiunea precedentă a Ligii 2. Partida se va disputa pe „Ilie Oană”, în intervalul 21-23 septembrie.
 
Tragerea la sorţi efectuată, astăzi, pentru stabilirea tabloului fazei „16”-imilor a scos în calea Petrolului o veche rivală. Pe „Ilie Oană” va veni „U” Craiova 1948, formaţia pregătită de către Adrian Mutu, fostul internaţional fiind pentru prima dată adversar al Petrolului din postura de tehnician.
 
„Va fi, fără doar şi poate, un meci interesant. Sincer, chiar îmi pare bine că vom înfrunta o formaţie de prim eşalon, pentru că vom juca pe „Ilie Oană” şi sper să vină cât mai multă lume pe stadion. Evident, ne dorim să avem o prestaţie bună şi să scoatem maximum posibil din această confruntare”, a comentat, imediat după aflarea adversarei, antrenorul Nicolae Constantin.
 
Ultima întâlnire directă dintre Petrolul şi „U” Craiova s-a derulat în urmă cu aproape un an, mai exact pe 25 octombrie 2020, în etapa a 9-a a ediţiei trecute a eşalonului secund. Oltenii se impuneau, atunci, la limită pe „Ilie Oană”, scor 1-0, după un gol al lui William Baeten, dar şi după un penalti irosit de către „găzari”, prin Leo Beleck.
 
În actuala ediţie a Ligii 1,”U” Craiova a bifat în acest sezon, două victorii, două remize şi trei înfrângeri, ocupând poziţia a zecea în ierarhia la zi.
 
Partida dintre Petrolul şi „U” Craiova 1948 se va disputa în intervalul 21-23 septembrie, în funcţie de programul ce va fi stabilit de către televiziunile deţinătoare de drepturi pentru această competiţie.