COMUNICAT USP (UNIUNEA SUPORTERILOR PETROLISTI). PETROLUL ESTE UNUL SINGUR ŞI AŞA TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ
Uniunea Suporterilor Petrolişti a luat act cu stupoare şi cu îngrijorare de opiniile exprimate în ultima vreme în public, atât de către membrii ai ACS Petrolul 52, cât şi de către reprezentanţi ai singurei asociaţii de suporteri rămasă alaturi de Membrii Fondatori, în interiorul ACS Petrolul 52, cu privire la siglele Petrolul.
Cele 6 sigle Petrolul NU POT FI DISOCIATE, ele constituind trepte pe care s-a construit istoria clubului, fiecare din ele fiind asociată cu etape diferite în dezvoltarea şi devenirea Petrolului în ceea ce reprezintă el astăzi. Pentru a respecta spiritul suporterilor, singurul care asigură şi legitimează în acest moment continuitatea echipei şi palmaresul acesteia, este extrem de necesar ca cele 6 mărci să intre în folosinţa unuia şi aceluiaşi utilizator. Valoarea unei mărci este dacă nu nulă, cel puţin diminuată în absenţa celorlalte cinci, care sunt faţetele aceluiaşi fenomen, numit Petrolul Ploieşti.
Mai mult, separarea mărcilor Petrolul şi licitarea lor independentă poate crea un risc potenţial de apariţie simultană a până la 6 echipe Petrolul, toate deţinând legitimitate din punct de vedere juridic.
PETROLUL ESTE UNUL SINGUR ŞI AŞA TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ!
De aceea licitaţia pentru cesionarea dreptului de a utiliza mărcile Petrolul nu poate avea loc decât cu cele 6 mărci Petrolul în bloc, nu separat. Totul sau nimic! Nu credem că poate exista cale de mijloc...
 
Hai Petrolul!