Calificare fara emotii in Cupa Romaniei. CSO Plopeni-Petrolul Ploiesti 0-5
Debut fără emoţii pentru „lupi” în ediţia 2021-2022 a Cupei României. Petrolul s-a deplasat, astăzi, la Plopeni, acolo unde a câştigat cu 5-0, după „tripla” lui Silviu Pană (4-pen, 20, 72) şi reuşitele lui Mihai Constantinescu (9) şi Simon Măzărache (74).
 
Trupa lui Nae Constantin şi-a uşurat misiunea încă din startul confruntării de pe arena „Gheorghe Şilaev”. Era doar minutul 3, atunci când portarul Stanciu s-a aruncat peste Măzărache, provocând o lovitură de pedeapsă, pe care Silviu Pană a transformat-o fără emoţii, şi, astfel, lucrurile se aşezau devreme pe făgaşul aşteptat. N-a mai trecut mult şi soarta calificării era definitiv pecetluită, pentru că Mihai Constantinescu (9) a punctat pentru 2-0, cu un şut de la 13 metri, lateral dreapta, plasat la colţul lung, iar Silviu Pană (20) a înscris pentru 3-0, cu largul concurs, ce-i drept, al portarului Stanciu, cel care a fost păcălit de un şut expediat, de la 20 de metri, de către mijlocaşul „galben-albaştrilor”.
 
3-0 a fost scorul pauzei iar, după reluare, „lupii” au mai înscris de încă două ori, Pană (72) reuşind „tripla”, după încă un „cadou” al lui Stanciu, pentru ca Măzărache (74) să spargă „gheaţa”, cu primul său gol în tricoul Petrolului! Şi pentru că tot a fost meciul premierelor, să amintim şi de faptul că tânărul portar Andrei Jercălău (16 ani) a prins cel dintâi meci al său oficial ca titular la seniori, iar David Ilie (17 ani), pe teren din minutul 70, a debutat şi el, tot oficial, pentru Petrolul!
 
În turul următor, ultimul de dinainte ca formaţiile de prim-eşalon să intre în competiţie, Petrolul o va întâlni pe Dacia Unirea Brăila, partida urmând să se desfăşoare săptămâna viitoare, cel mai probabil marţi, în oraşul de pe Dunăre.
 
 CSO Plopeni – Petrolul Ploieşti 0-5 (0-3)
 
Marcatori: S. Pană (4 – pen., 20, 72), Constantinescu (9), Măzărache (74).
 
CSO Plopeni: Oct. Stanciu – Şt. Niţă (75 Lazăr), R. Alecsandru, Ristea, Chejnoiu – Militaru (53 V. Popescu), Ţăranu (53 Paraschivoiu), Simionescu, Bucur – Huza, C. Vlad (cpt) (66 Puiuleţ). Antrenor: Daniel Dumitrache.
 
Petrolul: Jercălău – Olaru (cpt), Lică, Manolache, Oprea – S. Pană, Chindriş, Constantinescu, Măzărache, Buia (71 Ilie) – C. Stoica (46 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Au arbitrat: Răzvan Negară (Vaslui) – Florin Iftode (Tg. Bujor) şi Cristi Daniel Ichim (Brăila).
 
Observator: Dragoş Ionescu (Bucureşti).
 
 
Foto:Răzvan Păsărică.