One man show  Sory Ibrahim DIARRA. PETROLUL PLOIESTI-Dacia Unirea Braila 4-0
 
Petrolul leagă victoriile şi o face într-un stil convingător, cu totul diferit faţă de ceea ce se întâmpla în sezoanele precedente. „Ilie Oană” nu pare să mai fie teatrul surprizelor, pentru că, în propria arenă, „lupii” îşi domină categoric adversarii şi, pe lângă succesele categorice, reuşesc să facă şi spectacol, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi, în întâlnirea cu Dacia Unirea Brăila. Un joc pe care nici Sory Diarra nu-l va uita prea curând, atacantul născut în Mali marcând de patru ori, un „poker” cu care s-a înscris pe lista jucătorilor cu „lipici” la suporteri, fiind ovaţionat la scenă deschisă, şi pe bună dreptate, de spectatorii prezenţi pe „Ilie Oană”.
 
Brăila a „deschis” meciul cu o ocazie mare, un şut al lui Stănescu, de la 20 de metri, la care Avram a avut o intervenţie excelentă, salvând de sub transversală, după care a început „recitalul” lui Diarra. Malianul şi-a reglat mai greu tirul, a ratat, pentru început, două oportunităţi imense, o reluare în transversală (min. 23) şi un şut, din poziţie excelentă, în picioarele portarului Andrei (min. 27), după care, însă, n-a mai putut fi oprit de către defensiva vizitatoare.
 
DIARRA a deschis scorul în minutul 28, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Bratu, şi l-a majorat două minute mai târziu, atunci când a preluat un balon şutat tot de Bratu şi, din marginea careului mic, l-a „executat” pe Andrei. Imediat după reluare a punctat pentru 3-0 (47), fructificând, cu un „vole” trimis din faţa porţii, o centrare a lui Ţicu, iar recitalul l-a încheiat în cel de-al doilea minut al prelungirilor, cu golul patru, venit, tot cu o reluare din apropiere, la capătul unei pase decisive a lui Constantinescu.
 
Aşa s-a scris istoria celui de-al patrulea succes stagional al elevilor lui Nicolae Constantin, al treilea, totodată, pe „Ilie Oană”. Cu această victorie, Petrolul urcă, cel puţin până mâine, pe prima poziţie a clasamentului, înaintea unei pauze de două săptămâni la nivelul eşalonului secund, jocurile etapei a şasea, atunci când „lupii” vor evolua la Slobozia, fiind programate să se desfăşoare în weekend-ul 9-11 septembrie.
 
Până atunci, însă, miercuri, 1 septembrie, de la ora 16.30, Petrolul va debuta în ediţia 2021-2022 a Cupei României, cu un meci ce-l va disputa, la Plopeni, cu formaţia locală de eşalon trei CSO.
 
Foto: Răzvan Păsărică.