Comunicat USP dupa intalnirea cu Madalin Mihailovici (CEO Veolia Romania )

 

In cursul zilei de vineri , Uniunea Suporterilor Petrolisti a remis un comunicat de presa pe pagina de facebook a USP .

 

Comunicatul integral .

Azi, 15.09.2017, dupa conferinta de presa a clubului Petrolul desfasurata la stadionul Ilie Oana, a avut loc o intalnire intre reprezentantii USP si CEO Veolia, Madalin Mihailovici. La intalnire au mai participat si Cristi Vlad, Mircea Dridea si Dragos Ferariu, unul dintre avocatii Veolia.
Inca din start, Madalin Mihailovici a tinut sa precizeze ca nu i s-a cerut personal si, deci, nici nu a dat, bani vreunui suporter petrolist pana acum si ca nici nu o va face in viitor.
Imediat dupa aceea au urmat interpelarile celor din USP la care raspunsurile CEO Veolia au fost urmatoarele:

1. Trebuie sa fim uniti cu totii, cei din familia Petrolului pentru ca numai asa vom fi puternici. Suntem singuri si avem de luptat cu destui factori externi. 
2. O eventuala schimbare a domnului Mihailovici din functie si venirea altui CEO la Veolia Romania nu va afecta in niciun fel parteneriatul Veolia – Petrolul, pentru ca este un parteneriat aprobat la nivel de conducere mondiala a Veolia. Vicepresedintele grupului Veolia la nivel mondial este cel care a aprobat parteneriatul (ce se doreste a fi pe termen mediu si lung) si care a devenit in ultimele luni un suporter Petrolul Ploiesti.
3. Veolia nu intentioneaza sa ramana partener unic. Exista insa o politica precauta si responsabila de invitare a unor noi sponsori, astfel incat portofoliul de sponsori sa devina unul cat mai atractiv pentru orice alt sponsor de calibru care si-ar dori sa se alature proiectului Petrolul Ploiesti. Urmeaza luna viitoare o intalnire a d-lui. Mihailovici cu un CEO de la o multinationala de top pentru aducerea ca si sponsor la Petrolul. Este initiata si discutia cu una din marile banci de la noi in acest sens.
4. Dragos Ferariu (avocat Veolia): incercam sa schimbam si denumirea persoanei juridice pentru a reveni la numele traditional Petrolul Ploiesti dar nu este un proces usor. Nu exista momentan posibilitatea de rezervare a denumirii respective la Ministerul Justitiei pentru ca in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor exista deja asociatii avand denumiri similare. Suntem incredintati ca vom gasi in final o solutie dar schimbarea de denumire la FRF se face o singura data pe an, numai in perioada 1-30 iunie, deci in aceasta editie de campionat nu va mai putea fi posibila schimbarea. Vom fi insa pregatiti pentru editia urmatoare de campionat pentru a aparea cu noua denumire.
5. Suntem constienti ca inca se plateste o taxa de 100 de lei de catre parintii copiilor si juniorilor Petrolului. In prima faza ne-am ocupat de echipament si de punerea la dispozitia grupelor de copii si juniori a fostului autobuz al echipei din Liga a 4-a, care a fost reparat si adus la parametrii normali de functionare. Intentionam sa implicam in scurt timp un sponsor special pentru Centrul de copii si juniori pentru a elimina in scurt timp taxa.
6. Lucram la organigrama clubului, analizam sa vedem ce posturi sunt inca neacoperite. Cand va fi finalizata o vom face publica, va rog sa aveti rabdare.
7. Conferinta de presa se va organiza de acum incolo bilunar, inaintea meciurilor de acasa, si ori de cate ori evenimente speciale o vor impune. Exista o persoana care se ocupa de PR si Comunicare in cadrul clubului.
8. Cristi Vlad: Echipamentele Petrolului pentru punerea in vanzare sunt deja sosite, urmeaza sa am o discutie saptamana viitoare cu cei de la Carrefour pentru a organiza desfacerea lor si vom trece la comercializarea acestora, in prima faza numai la Carrefour, si apoi, candva fi gata, si in magazinul propriu de la stadion, care se afla in proces de reamenajare.
9. Ne asumam greselile facute la colantarea autocarului, insa a trebuit sa fie gata foarte rapid. Designul acestuia se va schimba. La acest punct al discutiei USP s-a oferit sa organizeze un concurs de solutii de design, deschis tuturor suporterilor petrolisti, pentru a fi gasita o solutie cat mai interesanta pentru colantarea autocarului Petrolului, propunere ce a ost acceptata de conducerea echipei.
10. Cristi Vlad: Vrem sa reluam proiectul SOCIOS, acestia urmand sa intre in posesia unui card care le va oferi cateva privilegii deosebite fata de suporterii obisnuiti: dreptul de a alege, din mai multe optiuni oferite de conducerea echipei, echipamentul de joc pentru sezonul urmator, designul colantarii autocarului echipei, sa propuna echipe cu care se vor desfasura meciuri amicale, s.a.m.d.
11. Vom acorda sprijin d-lui. Razvan Fratila, cronicarul Petrolului, pentru continuarea proiectului Monografiei Petrolului. Acesta va lansa in acest an volumul al 3-lea din Monografie. De asemenea vom lua in considerare si constituirea in viitor al unui Muzeu al Petrolului Ploiesti. Primul pas pentru a putea fi infiintat orice nou muzeu in Ploiesti se face prin Hotarare de Consiliu Local.
12. Cristi Vlad: tiparirea siglei color pe bilete ar duce la marirea pretului acestora, insa daca suporterii o doresc, o vom lua in considerare.
13. Cristi Vlad: aveti dreptate ca meciurile Petrolului nu au avut parte de promovare. Ne gandim sa pozitionam in diferite zone ale orasului cateva mascote (Lupino) care sa prezinte un afis cu detaliile pentru meciul urmator al Petrolului.
14. Cristi Vlad: Nu vom pune momentan numele jucatorilor pe tricouri, poate la Liga a doua. Am prefera sa gasim sponsori care sa isi adjudece spatiul respectiv de pe spatele tricourilor.
15. Va veni candva si vremea cand se va infiinta SA-ul, iar cand clubul va avea deja definita o identitate foarte puternica si va deveni o investitie atractiva, este gandita o listare a societatii la bursa (IPO), permitand investitorilor sa achizitioneze pachete de actiuni.

Uniunea Suporterilor Petrolisti va continua sa ramana un partener de dialog solid si serios cu conducerea clubului Petrolul Ploiesti. In acelasi timp, USP e constienta de importanta transmiterii corecte a mesajelor din partea conducerii clubului catre marea masa a suporterilor petrolisti, de rolul pe care Uniunea trebuie sa il detina in semnalarea prompta a posibilelor derapaje ale conducatorilor asociatiei si in monitorizarea activitatilor ce se desfasoara pentru bunul mers al lucrurilor in cadrul clubului de fotbal Petrolul Ploiesti.

Multumim,
Uniunea Suporterilor Petrolisti.