Conferinţa de presă FC Petrolul Ploieşti. “Avem nevoie de strategie pe termen scurt, mediu şi lung, pentru a construi. Lupii sunt puternici în haită, în sensul frumos al cuvântului” - Madalin Mihailovici.

Vineri dimineaţa la stadionul “Ilie Oana “a fost organizată o conferinţă de presă, a echipei Petrolul Ploieşti.

La această conferinţă au venit Cristi Vlad (Preşedintele clubului ploieştean), Mircea Dridea (Preşedinte de onoare Petrolul Ploieşti), Octavian Grigore (antrenorul lupilor galbeni) şi Madalin Mihailovici, CEO Veolia România.

La începutul conferinţei, Mihailovici a arătat că este un suporter vechi şi înfocat al lupilor galbeni având mai multe bilete la meciurile echipei Petrolul Ploieşti, printre care cele din meciurile cu: CFR Cluj, (finala Cupei României), cu Vitesse Arnhem şi Swansea (Europa League), cu Dinamo, FCSB, etc. Dar şi un abonament pe actualul sezon.

Declaraţii ale lui Madalin Mihailovici:

Cum a fost convins acţionariatul grupului Veolia şi implicarea în proiectul Petrolul Ploieşti.

În 4-5 ani încercăm să cucerim titlul/Încercăm!”.

Cred că este o premieră ca o echipă de liga a patra să încheie un parteneriat, nu sponsorizare, cu o companie numărul unu mondial. Sunt ploieştean de-al dumneavoastră şi precizez acest lucru pentru că m-a întrebat cineva de unde am venit şi cu ce scop la Petrolul. Să ştiţi că modelul meu este Ilie Oana, iar echipa a dat rezultate numai în momentul în care s-a comportat ca o familie. Sunt suporter al Petrolului de mic. M-am născut pe strada Bicaz, la numărul 11, şi veneam la meci cu 3 lei în buzunar cu care îmi luam braga şi veneam la meciurile Petrolului. Nu a existat şi nu va exista al proiect cu o altă echipă, pentru că, aşa cum spune şi sloganul nostru, sufletul este numai unul: Petrolul Ploieşti „.

Fără Vivi Răchită în acest proiect.

 Madalin Mihailovici a venit la Petrolul cu o singură condiţie... sa nu facă parte din proiect, Vivi Răchită.

Unul care este lup până la capăt nu arunca cu noroi în haită lui sau, mai pe româneşte, cine trădează o dată, va trăda mereu. Nu putem să ne mai permitem greşelile trecutului”.

Buget nelimitat.

Despre bugetul echipei, acesta va fi „cel necesar pentru atingerea obiectivelor propuse: promovarea până în Liga I, câştigarea Cupei României şi participarea în cupele europene. Am fost în această vară să văd cum funcţionează două mari cluburi europene, Benfica Lisabona şi Sporting Lisabona, însă ţin legătura şi cu cei de la Olimpique Lyon. În perioada când am fost manager în Germania, am văzut modul cum funcţionează Bayern München, care este şi acesta un model pentru mine”.

Muncă, seriozitate, înţelegere şi răbdare.

Trebuie să găsim alte modele decât cele pe care le o oferă România în ultimii 27 de ani. Eu mă bazez pe munca, corectitudine, onestitate şi am considerat că trebuie să am în jurul meu oameni de calitate, în care să am încredere. Dacă am intrat în vestiar, am făcut-o să le spun jucătorilor să aibă încredere în ei, pentru că sunt cei mai buni. Întotdeauna, le voi cere determinare, nimic altceva. Iar suporterilor, le cer răbdare. E nevoie de timp pentru a avea rezultate”.

Proiect pe termen lung.

“Avem nevoie de strategie pe termen scurt, mediu şi lung, pentru a construi. Lupii sunt puternici în haită, în sensul frumos al cuvântului. Ne-am dori ca toată suflarea ploieşteană, uşor-uşor, să înţeleagă că este un proiect curat, un proiect frumos, că dorim să facem performanţă

 

Mihailovici nu a intervenit în alcătuirea echipei sin u i-a trimis sms-uri antrenorului lupilor galbeni.

„Sunt ploieştean de-al dumneavoastră. Şi precizez acest lucru pentru că m-a întrebat cineva de unde am venit şi cu ce scop la Petrolul... Sunt ploieştean. Echipa a dat rezultate numai în momentul în care s-a comportat ca o familie. În viaţa mea, nu am dat telefoane la banca tehnică. Nu este problema mea, nu mă pricep. Am considerat că trebuie să am în jurul meu oameni de calitate, în care să am încredere. Dacă am intrat în vestiar, am făcut-o să le spun jucătorilor să aibă încredere în ei, pentru că sunt cei mai buni. Întotdeauna, le voi cere determinare, nimic altceva. Iar suporterilor, le cer răbdare. E nevoie de timp pentru a avea rezultate.

Mi s-a spus că nu doresc să comunic, că nu există transparenţă. Am spus la început care sunt primii paşi. Vă rog să verificaţi dacă au fost făcuţi. Voi ieşi din ce în ce mai rar în faţa camerelor de filmare. Acum, suporterul transpus în managerul grupului Veolia va veghea că Petrolul să aibă tot ce este necesar ca să facă performanţă”

Pentru mai multe declaraţii accesaţi linkul video.