Victorie cu Csikszereda...
 
Petrolul a bifat, în miercuri seară, cel de-al doilea succes stagional, şi tot pe „Ilie Oană”. Formaţia noastră a tranşat duelul cu AFK Csikszereda, scor 2-0, cu două goluri marcate devreme, de către Sory Diarra (5) şi Armando Vajushi (12, pen.).
 
Un start de partidă exploziv a fost suficient pentru a le asigura elevilor lui Nicolae Constantin succesul de care aveau atâta nevoie. Trecuseră doar cinci minute de la primul fluier al „centralului” Sorin Costreie şi tabela de marcaj deja suporta o primă modificare, pentru că Măzărache s-a lansat într-o cursă irezistibilă pe stânga, a centrat în faţa porţii, iar DIARRA a apărut oportun la întâlnirea cu mingea şi a reluat, din cinci metri, în plasă: 1-0!
 
Tot Măzărache a fost şi la originea golului doi, şapte minute mai târziu, atunci când i-a luat prim-planul lui Bor, fundaşul ciucanilor l-a „cosit” în suprafaţa de pedeapsă, iar penaltiul just acordat a fost transformat, fără emoţii, de către VAJUSHI: 2-0!
 
Astfel, scenariul jocului se scrisese, fericit pentru „găzari”, după nici un sfert de oră. Csikszereda, formaţie văduvită şi de aportul câtorva titulari, a încercat să revină, a echilibrat oarecum ostilităţile, dar nu a avut forţa să treacă de o defensivă bine organizată a „lupilor” şi să ameninţe cu adevărat, în vreun moment, victoria echipei noastre. Oaspeţii nu au avut mai mult succes nici după ce Petrolul a rămas în zece oameni pentru ultimele 20 de minute, pentru că Pârvulescu (58 şi 71) a plecat mai devreme la cabine cumul de „galbene”, punându-l la încercare pe Avram doar cu câteva şuturi de la distanţă, dintre care doar unul singur, cel expediat de către Rotar (90+3), a prins şi spaţiul porţii.
 
Cu şase puncte după trei runde, formaţia noastră urcă pe locul şase, iar în etapa viitoare va juca în deplasare, duminică, de la ora 12.00, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Apoi, săptămâna viitoare va fi una cu două confruntări, prima în turul 3 al Cupei României, pe terenul lui CSO Plopeni (25 august, ora 17.30), iar sâmbătă, 28 august, „lupii” vor reveni pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea de campionat cu Dacia Unirea Brăila.
 
Petrolul Ploieşti – AFK Csikszereda 2-0 (2-0)
 
Marcatori: Diarra (5), Vajushi (12, pen.).
 
Petrolul: Avram – Pârvulescu, Huja, Meijers, Ţicu (cpt) – Cebotaru, Seto – Constantinescu (77 Bratu), Măzărache (46 Niţescu), Vajushi (74 Olaru) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Csikszereda: Gyenge – Takacs, Kelemen, Verguţ, Bor – L. Kovacs, Szondi (46 Ivanovici) – Gal-Andrezly, Bara (90 Rotar), Rodri Hernando – A. Meszaros (63 Casiadi). Antrenor: Valentin Suciu.
 
Au arbitrat: Sorin Costreie (Buftea) – George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel) şi Stelian Slabu (Braşov). Rezervă: Vlad Băban (Iaşi).
 
Observatori: George Constantinescu (Slatina) şi Laurenţiu Vărgatu (Brăila).
 
Cartonaş roşu: Pârvulescu (71).
Foto: Gheorghe Fluşter.