Comunicat USP (Uniunea Suporterilor Petrolisti). AŢI RĂTĂCIT CALEA, TRADIŢIA SI GLORIA SCUTULUI PETROLIST!
Pentru că Membrii Fondatori ai ACS Petrolul 52 au dovedit in repetate rânduri că au rătăcit calea, tradiţia şi gloria scutului petrolist, ba chiar au luat în considerare la un moment dat abandonarea scutului, numelui şi palmaresului Petrolului Ploieşti în favoarea unor simboluri artificiale nou create - marca FCP şi "vulpea", un surogat urât de toată suflarea petrolistă, Uniunea Suporterilor Petrolişti anunţă în mod oficial ruperea oricărei legături, de orice natură, cu Asociaţia Club Sportiv Petrolul 52, începând de azi, 11.08.2021.
Continua tergiversare a asocierii cu o Primărie şi un Consiliu Local dispuse să sprijine finanţarea clubului, în condiţiile în care acesta se găseşte într-o criză financiară severă, iar în 4 zile trebuie plătite salariile jucătorilor şi staff-urilor clubului (inclusiv ale CCJ) pe luna iulie în valoare de aproximativ 100.000€, este un act de inconştienţă dusă la extrem, pe care USP îl condamnă cu toată fermitatea. Explicaţiile oferite de unii Membri Fondatori suporterilor: "au mai fost şi alte echipe cu întârzieri la salarii şi a mers treaba" sunt de natură de a agrava situaţia, pentru că dovedesc o premeditare cinică a unei situaţii de criză severă, acceptată cu seninătate de Membri Fondatori ai ACS.
USP se disociază de un asemenea act de iresponsabilitate managerială şi de un cinism pervers ieşit din comun.
Am ştiut dintotdeauna că ne consideraţi nişte "spectatori" fără minte şi fără greutate în deciziile voastre. Ei bine, începând de astăzi aceşti "spectatori" vor reîncepe acţiunile pentru recâştigarea cu demnitate a scutului petrolist şi a prestigiului PETROLULUI PLOIEŞTI şi declară război deschis mărcii FCP şi vulpii jigărite cu pretenţii de lup, care vor rămâne singurele voastre opţiuni.
Am fi făcut acest demers mai demult, dar am tot continuat să speram într-o judecată raţională a Membrilor Fondatori. Din păcate, aceasta nu a venit şi nici nu sunt semne că va veni vreodată.
 
HAI PETROLUL!