Infrangere nemeritata.Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploieşti 1-0

Petrolul a făcut primul pas greşit în acest sezon, pierzând pe terenul Metaloglobusului. O infrangere nedreaptă, consemnată după reuşita lui Enache (69), şi la capătul unui meci în care „gazarii” au lovit de două ori barele portii gazdelor.

Prima deplasare stagionala a „lupilor” s-a încadrat în tiparul intuit. Pe „sinteticul” din Pantelimon, încins de soare la miezul zilei, trupa lui Nae Constantin a avut, aşa cum era de aşteptat, o misiune dificilă, în faţa unui adversar arţăgos, ce i-a pus, ca la fiecare întâlnire directă, multe probleme.

Petrolul a arătat, din start, că este echipa dispusă să joace şi sa preia frâiele întâlnirii, dar n-a reuşit, pe parcursul primei reprize, sa rupă echilibrul pe tabela de marcaj. Şi asta chiar dacă ocazii au fost, una, cel puţin, rarisima, atunci cand Măzărache (42), singur la şase metri, cu toată poarta in faţă, a trimis, cu capul, în butul din dreapta lui Gavrilaş, şi el, parcă, uluit că a scăpat, ca prin miracol, fără gol primit!

După pauză, jocul Metaloglobusului a prins ceva mai multă „culoare”, iar Lung (50) a semnat prima ocazie a gazdelor, cu o reluare din marginea careului mic, la care mingea a trecut peste poartă. A fost un semn ca bucureştenii speră la mai mult şi, până la urmă, au reuşit chiar să scoată maximul posibil din această întâlnire, după ce Enache (69) a plecat pe un contraatac din jumătate proprie, l-a pierdut pe drum pe Seto, iar, odată ajuns în careul petrolist, a plasat balonul, de la 13 metri lateral stânga, la colţul lung: 1-0!

A fost, de altfel, golul care a decis destinaţia celor trei puncte, în conditiile în care şi ghinionul a avut o contribuţie importantă în stabilirea rezultatului final. Petrolul a fost aproape de egalare la lovitura de cap a lui Diarra (75), dar transversala l-a salvat pe Gavrilaş, fără doar şi poate norocosul zilei…

Echipa noastră rămâne, astfel, cu trei puncte în clasament, iar până la urmatorul joc va avea o pauză de zece zile, partida cu Csikszereda fiind programată să se desfăşoare miercuri, 18 august, de la ora 20.30, pe „Ilie Oană”.

Foto: Răzvan Păsărică şi Laurenţiu Mich

Sursa:https://fcpetrolul.ro/cand-nici-noroc-nu-e/

Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)
Marcator: Enache (69).

Metaloglobus: Gavrilaş – I. Sîrbu (73 Ed. Vraciu), D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Al. Coman, Borţoneanu (73 Al. Lazăr), Pandele, Tudoran (56 Al. Enache) – Cl. Herea (68 Andr. Răuţă), Ov. Herea (cpt.)(86 Potecea). Antrenor: Nicolae Grigore.

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Ţicu (cpt.) – Cebotaru (85 Stoica), T. Seto (76 Pană) – M. Bratu (71 Mih. Constantinescu), Vajushi (76 Buia), Măzărache (71 Saim Tudor) – S. Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenţi: Adrian Vornicu (Iaşi) şi Mihăiţă Necula (Bucureşti); Rezervă: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu); Observatori: Ion Negoescu (Târgovişte) şi Ciprian Anton (Suceava).