Nikita Stulenkov , noul transfer al echipei Tricolorul LMV Ploiesti

Clubul de volei Tricolorul LMV Ploieşti îi urează bun venit noului component lotului, Nikita Stulenkov. Născut la 8 decembrie 1991, având 2.05 m şi 92 kg, jucătorul originar din Kazan, Rusia, a evoluat, în sezonul trecut, pentru SCM U Craiova.

Crescut în sistemul clubului Zenit/Dinamo din Kazan, locul din care este originar, Nikita Stulenkov a fost şi component al Naţionalei de juniori a Rusiei, cu care a câştigat titlul european în 2010. În cariera de senior, acesta a jucat în Rusia, la Lokomotiv Ekaterinburg, din 2009 până în 2015, când s-a transferat în România, la SCM U Craiova, echipă care era, la acea dată, campioana României, în sezonul trecut obţinând medaliile de argint.

De menţionat că jucătorul rus s-a remarcat, în sezonul trecut, nu doar în campionatul din România, ci şi în Liga Campionilor, unde SCM U Craiova a avut o prestaţie bună. Stulenkov a fost, în faza grupelor a celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa, al patrulea în clasamentul celor mai buni jucători la blocaj, cu 16 blocaje realizate în cele cinci meciuri în care a evoluat (18 seturi), având o medie de 0.89 blocaje pe set.

Noul jucător al ploieştenilor este aşteptat să se alăture lotului în cursul acestei săptămâni, urmând să îi reîntâlnească, astfel, pe Laurenţiu Lică şi Cristian Bartha, sosiţi, de asemenea, în cadrul echipei Tricolorul LMV în această vară.

sursa:Tricolorul LMV Ploiesti