Petrolul Ploiesti a inceput cu dreptul noul sezon. PETROLUL PLOIESTI-Politehnica Iaşi 2-0

Petrolul a început cu dreptul noua ediţie de campionat, câştigând clar meciul cu Politehnica Iaşi. A fost 2-0 pentru „găzari” în duelul de pe „Ilie Oană”, ambele goluri fiind marcate spre final, de către Saim Tudor (75) şi Mario Bratu (83).

Greu, ca orice nou început! Aşa a fost startul meciului de sambata, disputat pe o căldură sufocantă, de fapt primul obstacol real pe care au trebuit să-l înfrunte cele două echipe. „Lupii” au fost cei care au părut să se adapteze mai bine condiţiilor de joc şi, după 20 de minute de tatonare şi echilibru, au deschis „robinetul” ocaziilor.

Diarra a fost în prim-plan de două ori! Mai întâi i-au lipsit câţiva centimetri pentru a ajunge înaintea lui Popescu la o minge scăpată în faţă de portarul oaspeţilor, la un şut al lui Vajushi (22), pentru ca, după doar câteva zeci de secunde, să rateze total execuţia, dintr-o poziţie ideală, singur, în preajma punctului de pedeapsă! A urmt o acţiune a lui Vajushi (28), pe partea stângă, încheiată cu un şut în blocajul lui Popescu, apoi Ţicu, prins de o fază în colţul din dreapta al careului advers, n-a reuşit, nici el, să-l păcălească pe goal-keeperul advers. Cum-necum, Iaşiul a supravieţuit, până la pauză, unei dominări tot mai categorice a Petrolului, la cabine intrându-se, astfel, de pe poziţii de egalitate.

Elevii lui Nae Constantin au reluat ofensiva imediat după pauză, cu un şut sănătos expediat de Pârvulescu (48), de la 20 de metri, la care, din nou, Popescu a avut răspunsul potrivit. Portarul oaspeţilor a ţinut morţiş să iasă omul meciului, blocând, incredibil, şi la reluarea, din faţa porţii, a  lui Cebotaru (73), dar, până la urmă, inspiraţia lui Nae Constantin a fost cea care a făcut diferenţa.

Tehnicianul a apelat la  SAIM TUDOR (75) şi „turcul” a deblocat tabela, cu un şut puternic, de la 12 metri lateral stânga. Un pic mai târziu, un alt nou intrat, MARIO BRATU (83), a dat lovitura decisivă, securizând debutul perfect de campionat al „galben-albaştrilor” cu un şut imparabil, expediat de la 20 de metri, lateral dreapta, la colţul scurt!

Petrolul a obţinut, astfel, o victorie perfect meritată după modul în care s-au derulat ostilităţile pe teren, începând cu entuziasm şi cu optimism noul sezon. În etapa următoare, formaţia noastră va juca sâmbătă, 7 august, de la ora 13.00, pe terenul lui Metaloglobus Bucureşti.

Petrolul Ploieşti – Politehnica Iaşi 2-0 (0-0)

Marcator: Saim Tudor (75), Bratu (83).

Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja, Ţicu (cpt) – S. Pană (62 Seto), Cebotaru – Constantinescu (72 Bratu), Vajushi (89 Buia), Măzărache (62 Saim Tudor) – Diarra (89 Stoica). Antrenor: Nicolae Constantin.

Politehnica: L. Popescu – Onea, Cană, Plămadă (cpt) (84 Okan), Stan – Puşcaş – Serediuc (77 Zaharia), Cristea (84 Derreti), Stoenac (56 Istrate), Corobuţă (77 Perivan) – Camara. Antrenor: Costel Enache.

Au arbitrat: Iulian Dima (Bucureşti) – Gabriel Stroe (Piteşti) şi Vlad Bârleanu (Bucureşti).

Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe).

Observatori: Horaţiu Stănescu (Craiova) şi Marcel Savaniu (Braşov).

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Sursa:https://fcpetrolul.ro/start-perfect-victorie-cu-iasiul-dupa-o-prestatie-convingatoare/