Infrangere in amicalul cu FC Buzau. FC Buzău – FC Petrolul 1-0
 
Petrolul a pierdut, sambata, primul meci dintre cele susţinute în această vară, 0-1, la Rm. Sărat, cu FC Buzău. Unicul gol al întâlnirii a fost semnat de către Serge Yvan Ekollo, jucător împrumutat, de la „galben-albaştrii”, la trupa buzoiană.
 
Două dintre formaţiile care îşi propun să atace un loc de play-off în stagiunea ce va începe peste două săptămâni, Petrolul şi FC Buzău (ex-Gloria, club care şi-a schimbat denumirea şi forma de organizare tocmai pentru a putea avea dreptul să promoveze), s-au întâlnit, astăzi, într-una dintre ultimele repetiţii ale acestei perioade pre-competiţionale. Meciul s-a jucat la Rm. Sărat, pe un teren dificil şi o temperatură greu de suportat, lucruri care nu i-au împiedicat pe jucătorii ambelor echipe să evolueze fără menajamente, dând naştere unui duel plăcut, cu multe faze „fierbinţi” la cele două porţi.
 
Primii care au trecut pe lângă deschiderea scorului au fost petroliştii, la o fază la care Buia (11) n-a profitat de poziţia bună în care a ajuns după o eroare de plasament a lui Ghinga şi a trimis, cu capul, în braţele lui Stoian. Dincolo, Avram a respins şutul expediat, din afara careului, de către Cârstocea (22), pentru ca, imediat, Diarra (24) să rateze ţinta cu o reluare din preajma porţii adverse. Echilibrul s-a rupt după reuşita lui Ekollo (28), camerunezul detaşat, în această vară, chiar de la Petrolul fructificând, cu un şut din apropierea careului mic, o reluare venită, de pe stânga, de la Ciobanu. Până la pauză „lupii” au avut în mai multe rânduri şansa egalării, dar Saim Tudor (33 – lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, bătută direct pe poartă, la care Stoian a respins în corner), Mejers (38 – „cap” peste poartă, după un corner de pe stânga) şi, mai ales, Diarra (41 – minge trimisă, cu capul, în transversală, după o centrare perfectă a lui Ţicu) n-au reuşit să fructifice oportunităţile apărute.
 
Jocul a continuat să fie echilibrat şi după reluare, fără, însă, să se mai şi înscrie, aşa încât scorul a rămas cel consemnat din minutul 28. Niţescu (81) a rămas singur pe stânga, dar a tras în blocajul lui Cristian Avram, pentru ca, la rândul lor, buzoienii să fie periculoşi la şuturile lui Zamfir (87) şi Andronic (89), primul respins, de către Cebotari, de lângă bară, iar cel de-al doilea „explodând” în transversala porţii petroliste.
 
Aşadar, cu singurul gol primit în cele şase meciuri de verificare disputate în această vară, trupa lui Nicolae Constantin suferă şi singura înfrângere de până acum. Luni după-amiază vom afla programul viitoarei ediţii de campionat, iar sâmbăta, de la ora 20.00, pe „Ilie Oană”, vom efectua şi ultima repetiţie înainte de startul oficial, în compania Concordiei Chiajna.
 
FC Buzău – FC Petrolul 1-0 (1-0)
 
Marcator: Ekollo (28).
 
FC Buzău: Stoian – Oţeliţă, Wirtorski, Ghinga, Toma – Mondragon, Cârstocea – Ciobanu, Ekollo, Olteanu – Chică-Roşă. Au mai jucat: Cr. Avram – David, Munteanu, Zamfir, Vârtej, C. Petre, Neacşu, Keita, Andronic. Antrenor: Cristian Pustai.
 
Petrolul: R. Avram (46 Cebotari) – Pârvulescu (85 Niţă), Meijers (70 Olaru), Manolache (60 Huja), Ţicu – S. Pană (85 Enache), Cebotaru (46 Seto) – Bratu (85 D. Ilie), Buia (46 Vajushi), Saim Tudor (70 Niţescu) – Diarra (60 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.