Lupii galbeni au invins Farul in amicalul de la Brasov
Primul test cu adevărat solicitant al verii s-a încheiat cu o victorie pentru elevii lui Nae Constantin, învingători în faţa prim-divizionarilor de la Farul Constanţa. În meciul disputat, astăzi, la Braşov, petroliştii s-au impus cu 1-0, prin golul mezinului lotului, David Ilie (75).
Aflaţi aproape de finalul primei săptămâni a cantonamentului de la Ploieşti, „lupii” s-au deplasat, astăzi, la Braşov, pentru un joc de verificare cu Farul Constanţa, echipa lui Gheorghe Hagi încheindu-şi, cu această ocazie, stagiul montan. Iar faptul că „marinarii” se află într-un moment mult mai avansat al pregătirilor s-a văzut în prima jumătate de oră, una în care Farul a controlat ostilităţile şi a avut o primă şansă importantă, după o lovitură de cap expediata de catre Artean (23), la care Pârvulescu a salvat de pe linia porţii.
Treptat, „lupii” au echilibrat duelul şi, spre finalul primei părţi, au trecut, la randul lor, pe lângă deschiderea scorului. Măzărache (29) s-a lansat într-o cursă pe dreapta, a lobat mingea peste Dur-Bozoanca, dar Mladen s-a repliat şi a respins din faţa porţii, iar faza s-a repetat, până la un punct, cu două minute înainte de pauză, atunci când mingea şutata de atacantul petroliştilor a deviat, din Mladen, in blocajul portarului constănţean.
După reluare, elevii lui Nae Constantin au fost din ce în ce mai prezenţi în ofensivă, dar Olaru (60 – lovitură de cap, prinsă de Dur-Bozoanca), Boţogan (63 – şut de la 18 metri, puţin pe lângă bara din dreapta,  după o minge aşezată cu călcâiul de către Diarra) şi Diarra (65 – şut, din careu, pe lângă poarta goală!) n-au reuşit să concretizeze situaţiile avute. Golul a venit, până la urmă, cu un sfert de oră înainte de final, atunci când Ţicu a centrat, de pe stânga, pentru reluarea decisivă reuşită, din marginea careului mic, de unul dintre cei mai tineri componenţi ai lotului „lupilor”, David Ilie (16 ani), cel care a stabilit, astfel, soarta partidei.
Petrolul câştigă, aşadar, în faţa unui adversar redutabil şi obţine o victorie importantă pentru moralul unor tineri jucători, în condiţiile în care Nae Constantin a folosit patru „underi” titulari (Pârvulescu, Oprea, Licsandru, Bratu), şi alţi şapte după pauză (Niţă, Constantinescu, Boţogan, Niţescu, Ilie, Enache, Nicolae)! De altfel, cu excepţia celui de-al treilea portar, Jercălău, tehnicianul „galben-albaştrilor” a rulat întreg efectivul pe care l-a avut la dispoziţie pentru această deplasare, singurul jucător rămas la Ploieşti, din cauza unor probleme medicale, fiind Armando Vajushi.
După meciul de la Braşov, „lupii” s-au întors la Ploieşti, continuându-şi programul de pregătire în regim de cantonament.
 
Petrolul Ploieşti – Farul Constanţa 1-0 (0-0)
 
 Marcator: D. Ilie (75).
 
Petrolul (repriza 1): Avram – Pârvulescu, Meijers, Manolache, Oprea – Licsandru, S. Pană – Bratu, Buia, Saim Tudor – Măzărache.
 
Petrolul (repriza 2): Cebotari – Niţă, Lică, Huja, Ţicu – Cebotaru, Olaru – Constantinescu, Boţogan (67 Ilie) , Niţescu – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Farul: Dur-Bozoanca – Larie, Artean (40 Popescu), Mladen – Dussaut, Mălăele, Bodişteanu, De Nooijer – Ely Fernandes, Chiţu, Rădăslăvescu. După pauză au mai jucat Lazăr, Dobrosavlevic, Romario Pires, Pitu, Danuleasa, Enes Sali, Petre. Manager tehnic: Gheorghe Hagi.
 
Foto: www.sportpictures.eu