COMUNICAT ADGA (Asociatia Diaspora Galben Albastra). Vrem scutul înapoi, Petrolul suntem noi!
 
Vrem scutul înapoi, Petrolul suntem noi!
Nu credeam ca doar la patru ani va fi deja nevoie sa reactivăm acest slogan, mai ales în vremea unui primar nou-ales, care şi-a câştigat campania cu promisiuni legate de PETROLUL NOSTRU. Toate primăriile implicate în toată ţara în fotbal îşi finanţează substanţial echipele ca pe un bun de seamă al oraşului. La noi, PETROLUL NOSTRU e jucărie şi monedă de schimb pentru lobby-ul făcut în campanie. Aţi câştigat alegerile cu smiorcăieli de dragoste pentru Petrolul, acum faceţi caiete de sarcini cu clauze aberante ce nu se mai găsesc nicăieri. Toate menite să puneţi mâna pe PETROLUL NOSTRU! Când strângeam ban cu ban la Pomul Verde să ţinem echipa în liga 4, când le dădeam de mâncare copiilor care se băteau sub culori, eraţi morţi în păpuşoi, de ne întrebam dacă mai existaţi, dar voi dădeaţi interview-uri la TV despre Steaua!
Asociaţia Diaspora Galben-Albastră urmăreşte cu stupefacţie şi revoltă lupta orgoliilor, la care toţi suporterii asistă neputincioşi, precum şi la transformarea PETROLULUI NOSTRU în câmp de bătălie între membrii fondatori ACS şi primărie.
1. „Foştii”, pe care atâta i-aţi înfierat, nu au încercat cel puţin să fure această echipă aşa cum încercaţi voi, după ce aţi minţit cu demagogică nonşalanţă, că ce-şi doresc suporterii, aia se va face. Noi suporterii am pretins, pentru ca e PETROLUL NOSTRU, nu al vostru, nu al fondatorilor, asociere ACS cu primăria, cu un Consiliu Director de 9 (3 suporteri, 3 delegaţi ai primariei şi 3 din ACS). Cum aţi răspuns? Prin drepturi de veto pe care le-aţi cerut contra oricăror uzanţe într-o asociaţie cu parteneri egali.
2. „Foştii” au permis folosirea mărcilor în liga a 4-a până la adjudecarea licitaţiei de cesionare. Aţi primit pe 18 iunie o solicitare în sensul acesta din partea ACS, prin ce sertar putrezeşte de n-aţi avut bunul simţ să îi daţi curs în secunda următoare, cum era normal din partea unor „petrolişti adevăraţi”? Stăm după voi, ne milogim de voi pe mărcile noastre, ale ploieştenilor, sau vă trebuie pentru echipa de jucărie pe care vreţi s-o faceţi?
Acum PETROLUL NOSTRU joacă pe piept cu pete albe, vă crapă obrazul de ruşine sau e şoriciul gros? Vă tăvăliţi prin toate emisiunile cum vreţi să ajutaţi Petrolul, cu ce l-aţi ajutat de când aţi fost aleşi? I-aţi anulat chiria pe stadion sau măcar preţuri preferenţiale? I-aţi pus la dispoziţie bază de antrenament? Aţi căutat soluţii pentru sponsorizare sau doar vorbiţi de milioane pe Facebook şi de planuri manageriale pe care nu le-a văzut nimeni? Când aţi avut ocazia să vă prezentaţi marile planuri manageriale, aţi ieşit pe uşa din dos din sala de şedinţă a primăriei!
PETROLUL NOSTRU a devenit câmp de luptă între egoul fondatorilor ACS şi clientelismul politrucilor. Din inconştienţă, trufie şi diletantism, fondatorii ACS împiedică nu doar asocierea cu primăria, dar au neglijat iresponsabil aspectul mărcilor şi finanţarea, deşi trebuiau să se ocupe de el cel puţin din toamna trecută. Pe de altă parte primăria, cu clientelismul exacerbat pe care-l practică, şantajează pe faţă ACS şi profită de slăbiciunea lor. Ea face din PETROLUL NOSTRU monedă de plată pentru hiene ce vor a se-nfrupta din cadavrul unui club cu tradiţie quasi-seculară, din moartea unui spirit şi a unei istorii. Primăria pune clauze aberante de performanţă şi finanţare, deşi nu contribuie cu nimic, cu absolut nimic la acest proiect. Speranţa politrucilor este evidentă. Să-şi ia echipă de-a gata!
Prin urmare ADGA cere atât membrilor fondatori cât şi primăriei şi consiliului local să lase orgoliile şi megalomania la o parte şi să se aşeze la masa unor negocieri cu folos pentru PETROLUL NOSTRU, pe care am avut naivitatea  să li-l încredinţăm. Dovediţi-ne că nu a fost naivitate, ci clarviziune, fiţi demni de încrederea noastră şi de votul oamenilor!
HAI PETROLUL!
Foto:ADGA (facebook)