Suporteri ai lupilor galbeni şi romani “blocaţi “la graniţa dintre Serbia şi Muntenegru.

Mai mulţi suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti (din grupările T 2 şi Peluza Latină) şi ale altor grupări din România au vrut să facă duminica deplasarea în Muntenegru pentru a susţine echipa naţională în partidă de azi, cu ţara gazda.

Aceştia împreună cu alte grupuri de suporteri romani, au avut probleme la graniţe dintre Serbia şi Muntenegru, vameşii muntenegreni nu le-au dat voie să intre în ţara motivând că sunt pe o listă cu huligani, deşi unii aveau bilete de vacanţă, bilete de meci şi au plătit în avans cazarea în Muntenegru, pe mai multe zile.

În asemenea condiţii site-ul oficial al suporterilor romani “Uniţi sub tricolor “a remis un comunicat de presă, prin care susţin ca vameşii din Muntenegru refuzat accesul unor fani romani, printre care şi ploieşteni pe motivul că ar fi fi huligani.

2 familii de romani interzise.

Printre suporteri s-au aflat şi două familii de romani (sursă: unitisubtricolor.ro), care aveau bilete de vacanţă la Marea Adriatică, nu a fost lăsată să intre în Muntenegru (integral), bărbaţii neavând acceptul vameşilor din această ţară, doar restul familiei.

Ambasada României din Muntenegru nu-şi asumă răspunderea.

“Contactaţi telefonic la numărul de urgenţe a ambasadei din Podgorica, reprezentanţii statului român spun că nu este datoria lor şi opţiunea de a permite sau nu accesul în Muntenegru aparţine în totalitate statului gazdă.”

Aici intervin primele întrebări...

Dacă Doamne Fereşte era vorba de alt incident, reprezentanţii ambasadei interveneau?

Dacă era vorba de vreun diplomat, politician sau “băiat deştept “, la fel se procedă?

Reacţie a suporterilor petrolişti pe facebook:

Imediat după incident fanii lupilor galbeni au reacţionat pe facebook:

Un membru al Peluzei Latine a reacţionat postând pe contul său următorul mesaj:

“Dezinformare, indiferentă, nepăsare! Fanii ploieşteni şi nu numai plecaţi spre Muntenegru să susţină naţională României nu sunt lăsaţi să treacă graniţa, deşi şi-au achiziţionat bilete pentru meci şi au plătit pentru câteva zile de cazare. Se interzice dreptul la libera circulaţie! 
Suporteri, nu infractori! “.

Un alt suporter al lupilor galbeni, din gruparea T 2 a avut şi el o reacţie, azi noapte.

“Salut. Plecaţi de 24 de ore spre Muntenegru.800 de Km parcurşi.
Totul a fost ok până la vama cu Muntenegru.

Din 13 persoane ne-au triat ca în lagăr.
Din 3 maşini (13 persoane)9 au putut trece, 4 au fost opriţi la vamă, totul a culminat în maşina noastră; eu cu băiatul, Vali cu băiatul.
Au rezolvat repede: eu cu băiatul lui Vali înapoi în Serbia, băiatul meu şi Vali pot trece.
Am vorbit la ambasadă şi ne-au spus că este o chestie de siguranţă.
Adică... nu pot face nimic. Asta după 5 telefoane şi mesaje date.
Fiind “tovărăşie “normal că ne-am întors toţi.
Suntem cazaţi la un hotel, rupţi de oboseală, jegoşi de pe drum şi umiliţi.
Speram că poate cineva din ţara să ne poată ajuta dacă Ambasada României din Muntenegru ne-a lăsat de izbelişte.
Noi oricum mâine mergem iar la vama că nu am bătut drumul degeaba.
HAI ROMÂNIA.”

O altă întrebare.

Cine le va plăti şi deconta transportul suporterilor petrolişti şi romani, cei care nu au putut intra în Muntenegru? FRF, statul roman sau vameşii? Bine-nţeles că nimeni dintre aceştia, pentru că nu le pasă.

Drepturi încălcate.

Cetăţenii români pot intra în Muntenegru fără viză, pe baza unui paşaport valabil pentru o perioadă de 90 de zile într-un semestru.

În scop turistic, cetăţenii români pot intra în Muntenegru pe baza cărţii de identitate valabile, având drept de şedere o perioadă de 30 de zile, de la data intrării.

Deşi în urmă cu 2 luni, Muntenegru a făcut un nou nou pas spre integrarea europeană după aderarea la NATO, se pare că autorităţile din acest stat încalcă drepturile omului şi libertatea de a circula.

O conspiraţie împotriva suporterilor romani?

Deşi nu toţi suporterii romani au avut parte de acelaşi tratament, se pare că este preferenţial, FRF şi autorităţile romane se pare că nu se implica în rezolvarea problemelor.

Conspiraţia probabil este îndreptată spre suporterii romani, care nu-s la fel de răi ca sârbii, polonezii, turcii, ungurii dar din câte se vede nu pot intra în Muntenegru. De ce?

Pe site-ul FRF niciun rând despre suporterii romani blocaţi la vama dintre Serbia şi România.

Deşi suporterii echipei naţionale au fost alături de tricolori în deplasările trecute, oficialii FRF nu au nici o reacţie, site-ul Federaţiei omiţând subiectul.

“Eu sunt 12 “- vocea suporterilor.

Un cunoscut brand de bere deţine site-ul “Eu sunt 12” – un site dedicate suporterilor.

Bine-nţeles atât de “dedicat “suporterilor este acest site încât nici pe acest site nu există un rând despre suporterii romani care au fost opriţi la vama dintre Serbia şi Muntenegru.

“Bine” ca aceştia va cumpăra berea.

Reacţii în presa şi nu prea...

Ştirea a apărut în câteva publicaţii on-line, în special cele de sport, datorită comunicatului publicaţiei “Uniţi sub tricolor”.

Toată lumea suna la ambasada României din Muntenegru, răspunsul este acelaşi...

“Nu putem face nimic...”.

Rămâne de văzut cum se va termina acest subiect cu speranţa că toţi fanii romani vor ajunge la meci, după acest meci să-şi dea demisia ambasadorul României în Muntenegru, şefii de la FRF şi cei răspunzători.

Comunicat “Uniţi sub tricolor. “

"Zece cetăţeni români nu sunt lăsaţi să intre în Muntenegru, la graniţa cu Serbia. Între ei sunt şi două familii care îşi cumpăraseră sejururi pe litoralul Mării Adriatice.

Deşi în România nu figurează pe listele persoanelor interzise la competiţiile sportive, vameşii muntenegreni le refuză accesul pe motiv că ar figura pe o listă de potenţiali huligani.

Contactaţi telefonic la numărul de urgenţe a ambasadei din Podgorica, reprezentanţii statului român spun că nu este datoria lor şi opţiunea de a permite sau nu accesul în Muntenegru aparţine în totalitate statului gazdă.

Cetăţenii români, Răzvan C, Matei A, Şerban A, Cătălin G, Cristian D, Liviu A, Coralia L, Andreea V, Cristian M stau deja de cinci ore la graniţa de intrare în Muntenegru, cu biletele turistice în buzunar".

foto:www.libertatea.ro