Victorie muncita. Sporting Roşiori – Petrolul Ploiesti 0 - 1

Sporting Roşiorii de Vede, gazda meciului de azi cu Petrolul, s-a impus în prima etapă, la Chiajna, 3-1, în dauna satelitului primei echipe ilfovene. Iar astăzi evoluează în faţa propriilor suporteri având un adversar considerat apriori mai valoros, Petrolul Ploieşti.

Toată această săptămână, într-un spirit deosebit de fair-play, oficialii echipei gazdă au lăudat permanent echipa ploieşteană. Dar au avertizat că totul va fi decis în cele 90 de minute de joc, elevii lui Cristian Negru fiind recunoscuţi pentru ambiţia lor. Cu atât mai mult cu cât la Roşiorii de Vede se deplasa o trupă mai valoroasă, care ţintea promovarea!

Situată chiar vizavi de cimitir, arena teleormăneană nu a primit finanţare de la “împărăţie”, aşa cum s-a întâmplat la Alexandria sau Turnu. Iar lumea este complet dezamăgită!

“Niciodată noi, cei din Roşiorii de Vede, nu o să avem ceva frumos, decent, în niciun domeniu! Premianţii sunt doar unde vor guvernanţii ăştia, la Alexandria şi Turnu Măgurele” spunea cu obidă un spectator din tribuna gazdelor.

Meciul proriu-zis

Meciul a debutat cu “ingrediente” de miez de vară: 34 de grade, un aer irespirabil dar şi… multă ambiţie! Plus presiunea iminentă venită din cele două tribune, una, pe soare, a “lupilor”, cealaltă a “roşiorilor”.

Fără Cl. Tudor şi Chiriţă, primul uşor accidentat, celălalt rămas la Ploieşti din raţiuni tactice, Petrolul a început în forţă. “Lupii” au deschis scorul după numai 8 minute printr-un penalti transformat de către Arnăutu: 0-1!

Faza, una frumoasă, l-a avut în prim plan pe Saim, pătrunderea acestuia fiind oprită neregulamentar de portarul Buşcă. Iar centralul Comănescu a arătat, fără să ezite, punctul cu var.

După alte zece minute, din unghi de 45 de grade, Antoche a şutat la colţul scurt dar reflexul lui Buşcă a fost eficient. Din cornerul executat de Puchea, acelaşi Antoche a trimis mingea cu capul, puţin peste poartă!

În minutul 34, din poziţie centrală, Prunescu a ratat incredibil, portarul gazdelor făcând o altă minune!

În penultimul minut al reprizei, Saim a alunecat în dreptul punctului cu var iar voleul de 0-2 a fost ratat!

Depăşită la toate capitolele, echipa gazdă a terminat repriza fără să-şi creeze nicio ocazie mare de gol!

Ocazii puţine în mitanul secund 

Debutul mitanului secund s-a produs cu rumoare în tribuna gazdelor. Cel mai bun jucător al gazdelor, portarul Buşcă, a fost înlocuit cu tânărul Angeru. Schimbarea a fost făcută strict din raţiuni legate de folosirea juniorului.

Petrolul a continuat să preseze în jumătatea gazdelor iar Arnăutu şi Saim, în aceeaşi fază (60), s-au întrecut în ratări!

Cu cinci minute înainte de final, Jean Prunescu, intercalat din nou în atac, a şutat plasat dat balonul a lovit butul drept!

În ultimul minut al prelungirilor, Ciocîlteu, singur cu portarul la 9 metri, a şutat mingea fără vlagă prilejuindu-i acestuia un reflex uluitor!

Continuare : https://www.republikanews.ro/trei-puncte-si-atat/