Handbalista Florina-Cătălina Popescu, de la  C.S. Activ Prahova-Ploieşti, va face parte din delegaţia oficială a sportivilor români prezenţi la festivităţile de deschidere a EURO 2020, organizate pe Arena Naţională
Cătălina va fi prezentă atât la ceremonia de iniţiere din data de 11 iunie, cât şi la cele de deschidere ale meciurilor programate pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 13, 17, 21 şi 28 iunie. 
 Reprezentanta „Bufniţelor“  are 27 de ani, este absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Piteşti, unde a finalizat pregătirea cu studii de master, specializarea Performanţă în Sport, fiind în prezent profesoară de Educaţie Fizică şi Sport la Şcoala nr.10 „George Coşbuc“ din Ploieşti.
 Începând cu anul 2019, Cătălina a devenit componenta echipei prahovene C.S. Activ, unde joacă pe poziţia de inter (dreapta-stânga) şi centru.
Cea de-a XVI-a ediţie a Campionatului European de Fotbal 2020 a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, fiind reprogramată în acest an între 11 iunie-11 iulie. Meciurile se vor juca în 11 oraşe din 11 ţări europene, printre care şi România.