Campionatele Naţionale de gimnastică se vor desfăşura la Ploieşti

Miercuri dimineaţa, la sala de conferinţe a Primăriei mun. Ploieşti a avut loc conferinţa de presă dinaintea Campionatelor Naţionale de gimnastică, care se vor desfăşura în perioada 1-3 septembrie 2017, în Sala Sporturilor “Olimpia “.

Aflată la ediţia a 70 a, competiţia este organizată de Federaţia Română de Gimnastică în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Ploieşti.

La conferinţa de presă au participat: Andreea Răducan (preşedintele FRG), Irina Mosor (director de comunicare al FRG), Fabioara Ionescu (administrator public al judeţului), Teodora Marin (city-manager al oraşului) şi Silviu Crângaşu (consilier pe probleme de sport al primarului).

Andreea Raducan – elegantă totală.

Pe lângă faptul că Andreea a fost îmbrăcată elegant, într-o rochie neagră şi foarte puţin fardata, a avut şi un discurs echilibrat, răspunzând obiectiv şi scurt întrebărilor reprezentaţilor presei locale.

“Competiţia de la Ploieşti va fi criteriu de participare la Campionatele Mondiale ce se vor desfăşura la Montreal. După succesul avut în acest an cu CE de la Cluj cred că ne vom putea ridica la nivelul pretenţiilor ploieştenilor. Cred că putem face ca această competiţie să arate bine şi foarte bine! Vrem să fim mândri de această organizare alături de CJ Prahova şi Primăria Ploieşti! Miza cea mai importantă, repet, este verificarea sportivilor pentru Montreal! Exact în sala unde, acum 41 de ani, Nadia obţinea prima notă de 10! Aşa încât, pentru noi, românii, va fi o încărcătură emoţională aparte, sperăm să nu fie copleşitoare!” a declarat fostă campioană la gimnastică.

Întrebata de condiţiile oferite de Sala “Olimpia “, Andreea a declarat:

 “Condiţiile de la Sala <<Olimpia>> sunt propice pentru organizarea unei astfel de competiţii! Şi nu este uşor de vreme ce gimnastica necesită şi dotări aparte. În sensul în care paralelele şi bara fixă au elemente de fixare speciale, sala de la Ploieşti posedând aceste ancorări! Ne dorim doar ca prezenţa spectatorilor la sală să creeze o atmosferă aparte, specifică acestui gen de gimnastică!”

Prahova iubeşte Basarabia versus Campionatele Naţionale de gimnastică...

În aceeaşi perioadă la Ploieşti va avea loc şi evenimentul popular “Prahova iubeşte Basarabia “, discuţia fiind deschisă pe amplasarea unui mesh legat de cele două evenimente, pe faţada Palatului Culturii, însă “apele “s-au liniştit repede, Andreea Raducan dând dovadă de eleganţă şi pace:

 „Mergem cu toţii, ziua, la gimnastică şi seara la spectacolul popular! Aşa împăcăm şi capra şi varza!”

Cluburile participante la CN de gimnastică 2017.

CSS Buzău, CSM Reşiţa,  Steaua Bucureşti, CSS Braşov, CSS Dinamo Bucureşti, CSM Bistriţa, CSS Lugoj, LPS Bistriţa, CSM Lugoj, CSS Timişoara, CS Dinamo Bucureşti, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanţa, CSS 2 Bucureşti, CSS Focşani şi CSM Arad.

Alte declaraţii ale Andreei Raducan.

"Ploieştiul a dat nume importante la lotul naţional de gimnastică şi sunt convinsă că va avea un cuvânt de spus în domeniu. Şi nu trebuie să uităm că la Ploieşti, Corina Ungureanu, unul din numele mari din gimnastică românească, antrenează cu succes o grupă de fetiţe. Sunt mici, au 7-8 ani acum, dar au început să participe la competiţii şi sunt copii talentaţi".

Intrarea va fi liberă.

foto:Diana Maglan