Lupii galbeni au remizat la Aninoasa .

Petrolul a încheiat la egalitate, 2-2, meciul amical disputat, in aceasta dimineaţă, pe terenul colegei de eşalon FC Aninoasa. Gazdele au condus la pauză, 2-0, "lupii" revenind pe final, graţie "dublei" lui Adrian Vintilă (84, 86).

Octavian Grigore a început partida cu un „11” format din Marinică – Vagner, Prunescu, Frîncu, Velisar – Chindriş, Puchea – Lambru, Niţescu, D. Gheorghe – Arnăutu, iar prima repriză a fost una cu o desfăşurare aparte. Ploieştenii şi-au creat o sumedenie de ocazii mari, dar, rând pe rând, Lambru (13 – şut de la 18 de metri, respins de portar), Puchea (16 – şut, de la 22 de metri, la care balonul a „muşcat” transversala”), Niţescu (21 – scăpat singur, a fost blocat în faţa porţii), D. Gheorghe (29 – reluare de la 8 metri, lateral stânga, dar un Neaga a respins de pe linia porţii) sau Arnăutu (41 – pătrundere în careu, finalizată cu un şut pe lângă bară) n-au reuşit să bage mingea în plasă.

Au făcut-o, în schimb, gazdele, ba chiar de două ori, la puţinele lor acţiuni ofensive: mai întâi Călinescu (8) l-a păcălit, cu o lovitură de cap bine plasată, pe Marinică, pentru ca, aproape de pauză, Cosmin Dinu (43) să prindă un şut-bombă, de la 25 de metri, aproape de vinclul din stânga portarului ploieştenilor.

La pauză, „lupii” au schimbat liniile, apelând la Bolboaşă – Olaru, Chiriţă, Frîncu, Ţicu – Catană – Vintilă, Ciocâlteu, Păun, Dumitru – Stănescu, iar sarabanda ratărilor a continuat şi în debutul părţii secunde, cu Ciocâlteu (55 – lovitură de cap, trimisă de la 7 metri, peste transversală) şi Stănescu (58 – „cap”, din 4 metri, alături de poartă) aproape de gol.

Jocul a intrat, apoi, într-o zonă „moartă”, Aninoasa părând să fie prima echipă capabilă să câştige în faţa Petrolului din august 2016 încoace. N-a fost de acord, însă, Adrian Vintilă, cel care a ieşit la rampă cu două execuţii excelente reuşite în decurs de doar 120 de secunde, mai întâi o lovitură liberă bine bătută, la colţul scurt, de la 25 de metri, lateral stânga (84) şi, imediat, şut formidabil trimis, din afara careului, în colţul din dreapta portarului (86).

S-a terminat, astfel, 2-2, după un joc la capătul căruia, cu siguranţă, Tavi Grigore are destule concluzii de tras. Să mai spunem că, astăzi, tehnicianul nu i-a putut folosi pe mai vechii accidentaţi Nini Popescu, Saim şi Botezan, pe lista indisponibililor adăugându-se, de ultimă oră, şi Claudiu Tudor şi Antoche.

Următorul joc de verificare al Petrolului se va disputa vineri, 18 august, de la ora 18.00, în deplasare cu Olimpia Rm. Sărat.

sursa : https://www.sportonlineph.ro/petrolul/740-egal-la-aninoasa.html