Comunicat Peluza 1” Ilie Oana” Petrolul Ploieşti. Lupii au devenit flămânzi de performanţa
Iată că, din nefericire, a venit din nou momentul în care să vorbim despre viitorul Petrolul Ploieşti, unul incert în această perioadă. În spaţiul public se dezbat diverse variante, iar decizia de a accepta una dintre ele trebuie foarte bine cântărită deoarece ne dorim implementarea unui proiect fezabil, de lungă durată şi care să asigure toate condiţiile pentru performanţă, pentru a găsi într-un final drumul spre Liga 1.
 
În aceste condiţii, Peluza I Ilie Oană prezintă un prim punct de vedere legat de variantele dezbătute în spaţiul public de întreaga suflare petrolistă.
 
Varianta în care Veolia ar reveni asupra deciziei şi ar dori să rămână în continuare partener-finanţator al FC Petrolul Ploieşti
 
Peluza I Ilie Oană agrează această variantă doar în condiţiile în care vor avea loc schimbări radicale la nivelul conducerii clubului. La nivel decizional, avem nevoie de profesionişti, de oameni de fotbal care să poată asigura promovarea în Liga 1.
Totodată, precizăm că nu vom accepta niciodată o revenire a lui Cristi Vlad în cadrul clubului.
Suntem conştienţi de eforturile făcute de Mădălin Mihailovici şi ştim că a fost şi este cu sufletul alături de Petrolul Ploieşti. De aceea trebuie să rămână alături de acest proiect.
 
Varianta unui parteneriat cu Primăria Ploieşti
 
Înainte de toate, ţinem să precizăm că nu punem la îndoială faptul că primarul Andrei Volosevici iubeşte în adevăratul sens al cuvântului Petrolul Ploieşti. Este vizibil acest lucru şi ştim că nu ar dori să facă rău acestui club, însă nu dorim în niciun fel ca viitorul Petrolului să revină la mâna politicului.
De ce spunem acest lucru? Deoarece în cazul în cazul în care s-ar merge pe varianta propusă, în care SC Hale şi Pieţe SA să devină membru în cadrul asociaţiei Petrolul 52, cu drept de veto, ar însemna ca reprezentanţii Consiliului Local Ploieşti să decidă soarta clubului. Practic vom fi la mână politicienilor şi nu ne dorim acest lucru.
Totodată, nu putem fi de acord să o luăm de la zero, din Liga a IV a, ţinând cont de eforturile care s-au făcut de întreaga suflare petrolistă până în prezent pentru ca acest club să nu moară şi să îşi continue drumul până în Liga 2. Suntem conştienţi că s-au făcut greşeli şi că s-au pierdut trei ani, însă acest proiect trebuie să continue. Sperăm ca primarul Andrei Volosevici, având calitatea de reprezentant al ploieştenilor prin voturile care i s-au acordat, să vină cu noi soluţii pe care să le discutăm şi care să sprijine acest proiect.
Cu siguranţă, prin dialog, vom rezolva toate probleme şi vom pune bazele unui proiect de durată.
În final ţinem să precizăm că dorim ca orice persoană care va veni la nivelul conducerii FC Petrolul Ploieşti să nu răspundă, în scris, doar cu funcţia, ci şi cu jumătate din salariu. Un alt punct important, campania de transferuri trebuie să fie asumată. În cazul în care nu se îndeplinesc condiţiile de performanţă vom solicita demisia.
Totodată, în ambele variante prezentate, nu concepem ca din Consiliul Director să nu facă parte şi reprezentanţi ai suporterilor.
Împreună vom reuşi! Hai, Petrolul!