Victorie in ultima etapa a sezonului 2020-2021. Petrolul Ploiesti - Aerostar Bacau 2-0
FC Petrolul a încheiat cu o victorie ediţia 2020-2021 a Ligii 2, impunându-se în ultimul meci al sezonului, disputat pe „Ilie Oană”, în faţa lui Aerostar Bacău. „Lupii” au câştigat cu 2-0 (0-0), graţie „dublei” lui Vasile Buhăescu (59, 61)
 
Ultima apariţie din acest sezon a adus, automat, şi un aer de vacanţă prematură pe „Ilie Oană”. Nici măcar consolarea unei revanşe în faţa Aerostarului, sau miza palidă a ocupării primei poziţii în grupa de play-out n-au părut să fie elementele care să-i mobilizeze pe elevii lui Octavian Grigore, cei care au fost ţinuţi în şah, vreme de o oră, de o echipă a Bacăului împăcată de multă vreme cu ideea retrogradării.
 
Astfel, prima repriză s-a jucat sub semnul echilibrului, cei doi Cebotari dintre buturi, Nicolai al Petrolului şi Lucian al Aerostarului, având, fiecare, câte o intervenţie bună. Prima trecută în contul portarului oaspeţilor, cel care a scos, de lângă bara din stânga sa, la şutul lui Buhăescu (15), iar a doua a moldoveanului ploieştenilor, la „bomba” lui Oteliţă (38), deturantă în corner.
 
La pauză, Grigore a mutat cu Vajushi în locul lui Bratu, aşteptând de la mijlocaşul albanez să aducă un plus de creativitate în ofensivă, lucru care avea să se întâmple până la urmă. După ce Vraciu (52) le-a dat emoţii petroliştilor, cu o cursă pe dreapta şi un şut, din careu, peste transversală, iar Silviu Pană (54) a replicat cu un „trasor” de la 20 de metri, lateral stânga, ce a „explodat” în butul din stânga lui Lucian Cebotari, „lupii” aveau să tranşeze jocul în decurs de doar câteva secunde, cu „dubla” lui Buhăescu. Atacantul a deschis scorul în minutul 59, cu un şut din interiorul careului, după o pasă primită de la Vajushi, şi l-a majorat două minute mai târziu, atunci când, profitând de un „assist” al lui Arnăutu, a plasat balonul pe lângă Lucian Cebotari!
 
Aşa s-a scris povestea meciului care a închis un sezon ce trebuie repede uitat.
Victoria de astăzi a echivalat cu adjudecarea primei poziţii în Grupa B de play-out, altfel spus un neoficial loc 7-8 la finalul sezonului, mult prea departe, însă, de pretenţiile, justificate, de promovare pe care le-a avut echipa noastră la începutul campionatului.
 
FC Petrolul Ploieşti – Aerostar Bacău 2-0 (0-0)
 
Marcatori: Buhăescu (59, 61).
 
FC Petrolul: N. Cebotari – Olaru (cpt), Lică, Huja, Manolache – Constantinescu (78 Saim Tudor), Mondragon (73 Ekollo), S. Pană, Bratu (46 Vajushi) – Buhăescu (78 Balint), Arnăutu (73 Boţogan). Antrenor: Octavian Grigore.
 
Aerostar: L. Cebotari – Danale (69 Mureşan), Ardei, Chirilă, Alecsandru – Burlacu, Gavrilă (62 P. Popescu) – Ilie (87 Belciu), Zaharia, Oteliţă (87 Tofan) – Vraciu (cpt). Antrenor: Mihai Ionescu.
 
Au arbitrat: Ovidiu Robu (Chitila) – Mihai Cantemir Constantin (Făgăraş) şi Ionus Erchian (Medgidia).
 
Rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti).
 
Observatori: Dorinel Dincă (Călăraşi) şi George Mihalache (Buzău).
 
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).